Tényleg mindig meg kell bocsátani?
Tényleg mindig meg kell bocsátani ha családtagról van szó?
Akkor is ha megbocsáthatatlan dolgot tett valaki?
Próbálok rövid lenni de sajnos ez hosszú történet.
(Mielőtt valaki írja forduljak pszichológushoz/ pszichiáterhez köszönöm jártam és ha kell természetesen a mai napig felkeresek egyet.)
A szüleimnek volt egy nagyon jó barátjuk a felesége és a a fia is rendszeresen járt hozzánk, együtt jártunk nyaralni stb...
Engem 8 éves koromban szexuálisan zaklatott a családom barátjának a fia én ezt azonnal elmondtam de a szüleim szó szerint kinevettek, hogy "dehogyis" ő nem tenne ilyet.
Hosszú éveken keresztül még engedték, hogy a közelemben legyen, addig folytatta ezt velem míg 13 évesen a nagymamámhoz nem költöztem. Onnantól kezdve megszakítottam a családommal a kapcsolatot és a mai napig nem vagyok rájuk kíváncsi. Egyedül a nővérem az akivel beszélek mert ő volt az aki a mama halála után és egy súlyosabb betegségem közben mellettem volt.
Most viszont ő az aki erőltetné beszéljek a szüleimmel.
Mert, hogy egyszer meg kell bocsátani.
Viszont én nem haragszom fura de teljesen semlegesek lettek a számomra nem tudok érezni irántuk semmit.
Akkor miért is kéne megbocsátanom? Mikor az amit tettek valójában megbocsáthatatlan.
10 éve nem tartom a kapcsolatot apámmal.
"Dehát az apád"... aha, persze, amíg az új nője be nem jött a képbe, mert onnantól kezdve magasról tett rám. Nem az apám, csak egy nemző.
15-ös, te mégis mit szívtál?
24 voltam, mikor erőszakoskodtak velem, senki, SENKI nem hitte el.
Érv: "Csak beképzeled, ő nem olyan férfi".
Ti voltatok ott? Ja nem, csak rögtön hazugsággal vádoltok. Sok hülye egyrakáson.
Te is jó nagy idióta vagy, amiért már tolod az áldozathibáztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!