Miért "csak" itt tartunk ennyi idő után?
3 éve vagyok együtt a párommal (kicsit több mint 3 év). Ami zavar, hogy a szüleivel egyáltalán nincs közvetlen viszonyom. Csak megszokott, mindennapos témákról tudunk elbeszélni, semmi más. Egyetem, politika, időjárás, "hogy vagy", valami akkor aktuális téma de semmi több. Minden beszélgetésünk 4-5 mondat után csendbe fullad...Mindig egyszerűen azt érzem, hogy kész, kifogytunk a témából...csend. egyébként érzem, hogy szeretnek a szülei, nyáron pl. elvittek nyaralni nekem semmibe nem került, még egy utolsó fagyiig is mindent fizettek. A kiránduláson is csak megszokott témákról volt szó, talán több mint a mindennapok, de nem az igazi.
Úgy érzem a párom anyukája görcsösen megakar nekem felelni, épp ezért olyan görcsös az egész...mindent cakkra szeretne, megfelelni, pont ezért nekem is olyan nehéz. Néha szeretném elmondani nekik, hogy mennyire szeretem őket, de egyszerűen nem tudom elmondani, mivel még az "időjárás" témánál vagyunk:-S
Mások ennyi idő után mindent megbeszélnek "anyóssal", mi meg 3 év után is feszengünk...néha pedig olyan jól esne...de amint felhozok egy témát érzem, hogy neki túl feszült erről beszélni...
Nem tudok a problémán átlépni. Érzem, hogy sokszor még a jelenlétemmel is feszélyezem, annyira pontosan és precizen akar csinálni olyankor mindent, hogy már az zavarbaejt (egy pohár viz tálcáról, még otthon is, a legszebb porcelán, a legnagyobb rend, a legjobb üdítő kell legyen).
Nem tudom mennyire érthető a "problémám". Kérdezzetek ha valami nem tiszta...segítsetek, azonban eljegyzés és még alig beszélünk...
Szerintem zárkózottabb az anyósod,vannak ilyen emberek.
De szeret ez a lényeg,próbáld egyszer elmondani neki,hogy érzel irántuk.Ennek hatására meg fog nyílni.
Az meg hogy mindenből a legjobbat adja neked,nagyon jó,mert azt tükrözi kedvükre való vagy és próbálnak ők is minden megtenni azért,hogy te légy a menyük.
Szerintem ez miatt nem kell idegesítened magad, nem feltétlenül jelent rosszat. Egyszerűen csak lehet, hogy ilyen típus. Majd most azért az eljegyzés után és az esküvő szervezése alatt biztosan másról is fogtok beszélgetni.
Egyébként ha nem bírna, nyugi még ennyit sem beszélne veled.
Sokan ölni tudnándak, hogy a helyedben legyenek, mert mindenki attól megy a falra, hogy anyósa mindebe beleszól, még ha jó indulattal is teszi...
ez változni fog még de vissza fogod sírni még ezt az időszakot!
Nem "merem" elmondani:) Valahogy úgy érzem rájuk törnék ezzel. Szeretném ha közvetlenek lennének velem, ha megölelhetném a születésnapján egyiküket-másikukat, de úgy érzem "tolakodásnak vennék" ezért nem teszem...pedig a nyáron is annyiszor megöleltem volna őket...
Milyen dilis vagyok:D
Köszönök minden kedves választ
Szia!
Szerintem is az lenne a célravezető, amit itt előttem mondott valaki. Az átöleléses "akció". Mit veszíthetsz vele? Lehet, hogy ők is megkönnyebbülnének.
Egyébként mi a férjemmel már több, mint 5 éve voltunk együtt, nemhogy az eljegyzés, de az esküvő is megvolt már, amikor anyósék hajlandóak voltak "nyitni" felém. Ehhez "csak" az kellett, hogy megszülessen a kislányom. :)
34/L
:D hát igen mindenkinek az kell ami nincs:P én szeretném ha néha adna 1-1 tanácsocskát.
Persze az életembe ne dumáljon belem, meg majd a gyereknevelésbe, de azért egy második anyukának felbérelném:)
Szerintem mindenkit meg lehet "törni". Amikor kettesben vagy anyósoddal, akkor ahogy beszélgettek nyílj meg neki Te...mintha hangosan gondolkodnál egy kicsit. Pl.: Milyen gyönyörűen süti meg a nap a tavat...a színek...ilyenkor, mintha kicsit én is feltöltődnék lelkileg, amikor ilyet látok..." Ez lehet hülye példa...de valahogy az általános dolgokból vezesd kicsit át vmi belsőbb lelkisbe. Aztán kérj valami nagyon fontos tanácsot tőle. Akármiben! Pl .: Láttam milyen gyönyörűek a rózsák, mivel gondozza? /gondozod? Vagy ha festi a haját dícsérd meg, és kérdezd meg a márkáját, és meséld el, hogy Te X márkát vetted, és az nem volt olyan jó, bár azért még mindig jobb, mint a semmi...stb. Fecsegj! De magadtól jöjjön! Ne legyek kényszeres. Amikor beszél vmiről vmelyikük nézz a szemükbe mélyen, mosolyogj, kérdezz vissza, érdeklődj.
Ha tudod, h vmi folyamatban lévő ügyük van, akkor mikor találkoztok kérdezz rá, hogy hogy áll a dolog, van-e valami fejlemény.
Ha tudod, hogy szeretnek vmi sütit vagy akármit, készítsd el, és vigyél neki, és mondd meg őszintén, hogy kedveskedni akartál.
Menjetek el közösen a pároddal, a szüleivel pl minigolfozni, vagy valami egyszerűbb sportra. Ott a játék öröme is felszabadíthat. De ez lehet otthoni társasjátéktól is.
Próbálkozz, és érezd át belül, hogy mennyire szereted őket, mikor együtt vagytok, hidd el sugározni fog rólad!
Sok sikert, és egyébként nagyon tetszik, hogy így vagy velük, el is érzékenyültem... :')
Szeresd, támogasd őket öreg korukban is, hiszen tőlük "kaptad" a párod. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!