A barátommal 3éve vagyunk együtt de sajnos a szüleim nem szeretik pedig semmi rosszat nem tett. Most ott tartunk hogy össze szeretnénk költözni a barátom szüleinél laknánk. Bár az apukám ellenzi az összeköltözést mit csináljak, hogy megengedje?
Majd belenyugszik! Nálam is így volt, aztán egy pár hónap múlva megbékélt!
Sok sikert!
Ha már 3 éve együtt vagytok, akkor nem vagy már kistini. Ha elmúltál 18, akkor nem is kell hogy megengedje. Felnőtt vagy, azt csinálsz amit akarsz. És utána vállalod a tetteid következményeit. Ha meg nem vagy 18, akkor nem is sürgős az összeköltözés.
Amúgy meg a szüleid előbb-utóbb elfogadják a párodat.
Menjetek el nyaralni együtt, legalább 3 hétre, önellátó helyre! Ha ezalatt folyamatosan jól kijöttök, meg tudjátok szervezni a vásárlást, főzést + a programokat - úgy, hogy mindketten kiveszitek a részeteket mindkettőből - az már jelent valamit. Közben jobban meg is ismeritek egymást.
Ezt az apukádnak is értékelni kell. De korrekt módon csináljátok! Ne blicceljétek el!
Ha elmúltál 18, akkor nem kell az engedélyük. De ha még nem, akkor nem javaslom a költözést. Senkinek nem öröm amúgy más lányát eltartani, még ha eleinte nem is zavar senkit a dolog. Persze ha dolgozol, akkor nem gond, de csak úgy mondom, jártam ebben a cipőben. Pasim 24 volt, én 16 évesen hozzájuk költöztem, persze még suliba jártam. Hát egy év után inkább hazamentem, mindenki örömére. Meg tudom érteni, hogy se a szüleinek, se az exemnek nem volt öröm, hogy az ő kosztjukat eszem, ők vegyék a cigimet, az ő vizükben fürödtem csurdig engedett kádban, stb. Tökéletesen igazuk volt, amikor pofákat vágtak.
na most azt nem tudom, hogy a te családod miért nem szereti a barátodat. Lehet, hogy okkal vagy ok nélkül, de féltenek. Talán próbálj néhány közös programot szervezni, menjetek el együtt kirándulni, bográcsozni, vagy egyéb ilyen helyekre, te, a barátod, meg a szüleid. Mondd meg a családnak is, meg a barátodnak is, hogy neked ez nagyon fontos. Talán jobban megkedvelik így egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!