Van e anyai rész után öröklés? ( Bővebben lent )
Édesanyám házasságban élt nevelőapámmal . Édesanyám előbb halt meg mint a nevelőapám .( 2013-ban ) (2002-2005 között házasodtak). Hagyaték hagyaték hiányában édesanyám után nem volt . Amit mai napig nem értek , mivel a ház hiába a nevelőapam nevén volt , de mivel házasok voltak ilyenkor a vagyon közös , tehát a közösen lakott ház is az .
A nevelőapam sajnos meghalt . Az öcsémre pedig piocak repültek akik ki szeretnék semmizni . Jelenleg ugye 1/1 - es öröklés lenne. Hogyha támadom az anyai rész miatt , van esély arra , hogy örökös leszek én is ?
( Nevelőapam bántalmazott, alkoholista volt. Sokat verte édesanyámat is és engem is. Édesanyám halála után én nem kerestem őket, mert nem volt miért . ) Mindenki mondja , hogy küzdjek azért ami jár . Van értelme ? Mivel csak akkor tudok segíteni a fél testvéremen , ha örökös leszek . Mivel nélkülem nem tudná eladni a házat és így le kopna a sok pénz leső.
40
majd az orvosszakértő eldönti, mivel van tisztában. Ez alapján sneki nincs tisztában, aki nem egyedül, hanem családban él?
Mellesleg igen furcsa nekem a te hirtelen tetvérért aggódásod, mikor 10 éve feléje sem néztél. Csak nem be akarod záratni valahova és élni az ingatlanában vígan?
Aztán mit csinálsz a Szakértői Bizottságnál 44-es?
Takarítasz, vagy a liftesnéni vagy?
Mert a gyámságot és a gondnokságot nem illik keverni még laikusnak sem!
Anyukád halálakor kellett volna a közjeghyzőhöz benyújtani, egy kérelmet, mely szerint vitatod a hagyaték tárgyát, szerinted a fél ház édesanyádat illeti, mert bizonyítható, hogy közös pénzből vették/építették, ekkor a közjegyző az ügyet továbbítja a bírósághoz és a bíróság vizsgálja, hogy valóban úgy van-e , ahogyan állítod és meghozza a döntést ezzel kapcsolatban. Most igencsak elkéstél ezzel, de egy próbát még megér, hogy megkérdezz egy ügyvédet.
Hagyatéki ügyekkel foglalkozom, ne írjátok, hogy ez nem így van.
Kár, hogy nem olvastad el az előzményeket!
A ház már a házasságkötés előtt a nevelőapáé volt, örökölte.
Tényleg nem olvastam el, ha örökölte a nevelőapa, akkor az ügy veszett fejsze nyele.
Kérdező, te álomvilágban élsz? Hogy is jut eszedbe, hogy jogod lenne hozzá?
Öcséd az örökös és ennyi. Ha valaki támadja jogi úton, az már az ő gondja lesz, segíteni csak azzal tudsz, ha keresel neki egy jó ügyvédet, de csak ha majd támadják.
40-es , te normális vagy ? 250 km-re lakik tőlem . Nekem 3 gyermekem van , normális rendezett családi életünk van. Mi mindig hívtuk , sose jött. Én pedig az isten szerelmére,miért mentem volna ? Te mennél oda ahol téged vertek? Ahol többször utcára dobtak,mert nem az ő lánya vagy ? Végig terrorizálta a gyerekkoromat. 13 évesen elköltöztem . Alkoholista volt. A fiát sose bántotta. Mivel a nevelőapámmal lakott , így evidens , hogy én a lábam nem tettem be édesanyám halála után. Mit kerestem volna ? A tesóm is 17 volt mikor anyu meghalt . Bármikor nyitva volt az ajtó. Mindig ígérte , de sose jött. Barátnője sose volt. 28 éves , még szűz. Neten és telefonon, videón beszéltünk.
Egyébként egy putri amiben él , csak a teleknek van értéke. Úgyhogy nem , nem szándékozom városból egy olyan faluba költözni ,ahol minden csak a nyomorra és bántalmazásra emlékeztetett. Ellenben nem fogom a távolból se végig nézni , hogy hajléktalant csinálnak belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!