Van e anyai rész után öröklés? ( Bővebben lent )
Édesanyám házasságban élt nevelőapámmal . Édesanyám előbb halt meg mint a nevelőapám .( 2013-ban ) (2002-2005 között házasodtak). Hagyaték hagyaték hiányában édesanyám után nem volt . Amit mai napig nem értek , mivel a ház hiába a nevelőapam nevén volt , de mivel házasok voltak ilyenkor a vagyon közös , tehát a közösen lakott ház is az .
A nevelőapam sajnos meghalt . Az öcsémre pedig piocak repültek akik ki szeretnék semmizni . Jelenleg ugye 1/1 - es öröklés lenne. Hogyha támadom az anyai rész miatt , van esély arra , hogy örökös leszek én is ?
( Nevelőapam bántalmazott, alkoholista volt. Sokat verte édesanyámat is és engem is. Édesanyám halála után én nem kerestem őket, mert nem volt miért . ) Mindenki mondja , hogy küzdjek azért ami jár . Van értelme ? Mivel csak akkor tudok segíteni a fél testvéremen , ha örökös leszek . Mivel nélkülem nem tudná eladni a házat és így le kopna a sok pénz leső.
Ha házasok nincs vagyonosodási illeték ajándékozás után.
Öcsém általános és középiskolában mindenből fel volt mentve az összes fő tárgyból. ( Magyar nyelv és irodalom , matematika, idegennyelv, töri).
Mindig szóban felelt , ez volt előírva neki. Diszlexia, diszgráfia, diszkalkuliája is van . Ezek mind mind le voltak írva a papirjaban régen. Emlékszem rá. 29 éves vagyok a tesóm 28 lesz . Intellektuálisan az átlag embertől sajnos bőven elmarad. A szomszédok és a hivatalból is igazolnak. A régi osztályfőnöke is segít . Megerősített, hogy ezek így voltak és bizony segítségre szorul .
“Ha házasok nincs vagyonosodási illeték ajándékozás után”
Hát csupán emiatt nem kell hozzámennie egy kattanthoz, amikor enélkül is simán elszedhet tőle mindent, mihelyt lezajlik a hagyatéki.
30
A 86 nem fogyatékos. Nem ő a legélesebb kés a fiókban, de nem fogyatékos.
"Diszlexia, diszgráfia, diszkalkuliája is van "
Semmit nem jelent.
Nem kell senkinek semmit igazolni.
Orvosszakértő dont. Bár ha elvégezte a középiskolát, akkor teljesen esélytelen a terved.
"Szakmunkás képzőt végzett "
Értelmi fogyatékosként?
A gondnokság alá helyezés majdnem két év volt, bár ott a covid miatt a szakértői vizsgálat csúszott.
Sokmindent vizsgáltak, képes-e az önálló életvitelre. Tisztában van-e a pénz értékével stb. nemcsak az IQ döntött.
Kérdező, megértem, hogy aggódsz a testvéredért, de tulajdon részed a házban sajnos nem lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!