Van e anyai rész után öröklés? ( Bővebben lent )
Édesanyám házasságban élt nevelőapámmal . Édesanyám előbb halt meg mint a nevelőapám .( 2013-ban ) (2002-2005 között házasodtak). Hagyaték hagyaték hiányában édesanyám után nem volt . Amit mai napig nem értek , mivel a ház hiába a nevelőapam nevén volt , de mivel házasok voltak ilyenkor a vagyon közös , tehát a közösen lakott ház is az .
A nevelőapam sajnos meghalt . Az öcsémre pedig piocak repültek akik ki szeretnék semmizni . Jelenleg ugye 1/1 - es öröklés lenne. Hogyha támadom az anyai rész miatt , van esély arra , hogy örökös leszek én is ?
( Nevelőapam bántalmazott, alkoholista volt. Sokat verte édesanyámat is és engem is. Édesanyám halála után én nem kerestem őket, mert nem volt miért . ) Mindenki mondja , hogy küzdjek azért ami jár . Van értelme ? Mivel csak akkor tudok segíteni a fél testvéremen , ha örökös leszek . Mivel nélkülem nem tudná eladni a házat és így le kopna a sok pénz leső.
Az oké hogy a nevelőapádé a ház, így anyádnak nem sok köze volt hozzá.
De! Ha te tudod bizonyítani hogy anyád keresetéből lett az ingatlan állagmegóvás címen fenntartva, újítva stb, akkor már anyádnak is lett volna benne ha nem is tulajdonrésze, de öröklési része.
Ehhez az kellett volna hogy anyád nevére és az ingatlan címére kiállított számlák kellettek volna hogy anyád pl felújította a házat.
Feltéve ha történt ilyen.
Vagy pedig ha hitel volt a házon, és esetleg anyád számlájáról ment az utalás törlesztésre. Ilyen miatt is szerezhetett volna tulajdonrészt anyád. Húsz év rengeteg idő.
22
1o év után mar reg elévült.
Az állagmegóvás nem számít, csak az értéknövelő beruházás. Ezt viszont lehet, nem is volt, és ha volt, akkor sem tudja bizonyítani. 10 év után még eleve reménytelen.
86-os iq-val senkit nem fognak gondnokság alá venni.
85-115 átlagos.
#24: A hagyaték nem évül el soha. Rendszeresen nyújtanak be pl. póthagyatéki kérelmeket, mert előkerül valami, amiről korábban nem tudtak vagy valamiért kimaradt. Tele vagyunk pl. földhivatal által indított eljárásokkal, ahol 20-30-40 éve elhunyt embereknek kell póthagyatékot indítani, sok esetben pedig alaphagyatékot, mert annak idején senki nem tudott pl. az alsómucsaröcsögei 3285/63486365 tulajdoni hányadú szántóról (vagy egyéb területről).
Egyébként lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni tényleg beadni a hagyatéki eljárás újbóli megindítására a kérelmet, azzal, hogy egyesített eljárás keretében intézzék. Ezzel is húzható az ügy valameddig.
Házasságkötéshez nincs szükség közjegyzőre alapjáraton, esetleg ha házassági szerződést kívánnak kötni. De nyilván a nő ezt nem igazán szeretné. Házasságkötésre időpontot az anyakönyvvezető ad.
Nem is tudom, hogy ehhez hogy jön az öcséd esetleges házasságkötése?
Az ő örökségéhez a nőnek feleségként sem lesz köze, ahogy anyádnak sem volt a nevelőapádéhoz.
De azt megteheti, hogy eladatja az öcséddel a házat és elveszi tőle a pénzt, vagy rábeszéli, hogy ajándékozza neki. Ezekhez nem kell házasság!
Dehogy nincs!
Minden szellemi fogyatékosság más.
Szerencsére ezt kirendelt orvosszakértők fogják eldönteni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!