Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy döntenétek ,ebben az...

Hogy döntenétek ,ebben az esetben ,albérletbe érdemes menni ketten,vagy családi házban otthon kifizetni ezt az összeget?

Figyelt kérdés

Így, hogy itthon élek, havonta fizetek 60-70 ezret , ha fűteni kell akkor 100 000 minimum egy hónapra.

Nagyon tervezem ,hogy barátommal elmennénk albérletbe ahol ketten lennénk ,és közös életet kezdenénk, de ilyenkor szüleim mindig mondják, hogyha elmennék, minimum 2szer ennyi pénz fog elmenni.

Mi az igazság? Így, hogy itthon élek sokkal kevesebbet fizetek ,mintha valakivel ketten fizetnénk magunknak mindent ,albi ,rezsi ,kaja stb?

2023. aug. 7. 14:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%
Biztos, hogy többe fog kerülni. Talán nem kétszer ennyibe, de egész biztosan többe. De ha csak ezt az oldalát nézzük, akkor soha senki nem költözne el a szüleitől.
2023. aug. 7. 14:48
 12/28 anonim ***** válasza:
22%
Olcsóbban jönétek ki ha mindent felesbe fizetek.
2023. aug. 7. 14:50
 13/28 A kérdező kommentje:

Szerintem akkor azt megbeszéljük, de azért annyira nagyjából ismerjük egymást.

Másfél éve vagyunk együtt, szoktunk együtt főzni, sütni, vásárolni is voltunk együtt már, nyaralni apartmanban ,ennyire nem különbözünk össze.

De ,egy példát mondok ő csak a chio chipset eszi meg ,nekem jó az olcsóbb 300ftos ,akkor ezeket mindketten tudjuk magunknak is venni , de a liszt ,cukor ,minden alap dolog az egyezik.

2023. aug. 7. 14:55
 14/28 anonim ***** válasza:
32%

Nem írod, hogy hol. Van város, ahol egy 34 nm-es panellakás rezsivel együtt megvan 120-ból, míg máshol ennyi bérleti díjra sem elég. A kaja, tisztálkodó szerek, meg háztartási szerek pedig...határ a csillagos ég, az isten pénzét el lehet szórni.

A szüleidnek mennyire fáj, ha kiesik az a 6-100 ezer, ha elmész? Azért ezt is vedd figyelembe tényezőként, hogy van olyan rezsiköltség, ami nem növekszik/csökken arányosan, hanem fix...internetelőfizetés, tv, fűtés..tök mindegy, hányan laknak a lakásban, ugyanannyi, ahogy az áramszámla sem harmadolódik el, csak mert elmész. Felnőtt vagy, minek tartanak vissza, ahelyett, hogy arra bátorítanának, hogy állj saját lábra, tanulj meg beosztani, gazdálkodni végre, haladj az életeddel?!

2023. aug. 7. 15:30
 15/28 anonim ***** válasza:
88%
Ha ketten mentek, akkor feleződik minden. Szóval többe kerülne, de nem kimagaslóan. Okosan kell csinálni, találékonynak kell lenni.
2023. aug. 7. 15:51
 16/28 anonim ***** válasza:
77%

A szüleidnek teljesen igaza van, mellesleg amit marhára nem nézel az a KAJA!

Vagy abba is külön adsz még ezen felül?

Csakmert baromi drága az élelmiszer, főleg a jó, de a gagyi is.

Ezzel a százassal túl nagy baj nincsen, de lehetőleg vagy 5 évig ne emelkedjen azért.

Vagy max még annyit tehetsz, hogy beszállsz házimunkával aztán azt levonod a pénzből.

Albérlet árakkal baromira elszálltak, és ennek két oka van!

1 A külföldi úgyis kifizeti, annak nem gond, ahogy egy cégnek se ha az bérli.

2 Sokan használják "egyéb" nem feltélenül legális tevékenységekre az albérleteket csak kicsibe ( szexbúvóhelynek, dilerkedni stb), és azok is meg tudják fizetni.

Ami még gázos az albérletekkel, hogy egyik hónapról a másikra meggondolhatja magát aki kiadja, és akkor kereshetsz újat, meg költözhetsz stb!

2023. aug. 7. 16:26
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy többet kerülne, ha albérletbe mennétek.

Egyrészt, mondjuk ha csak a bérleti díj 80 ezer, az már 40, mondjuk ne fogyasszatok sokat, akkor a rezsi fejenként 10, már 50 ezernél jártok.

Még enni kell, az nagyon spórolósan is minimum 40-45 ezer neked, már 100-nál jársz, és semmit nem vettetek a háztartásba.

2023. aug. 7. 16:31
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogy döntenék? Albérletbe mennék a barátommal.

Én akartam is, a barátom nem, elég fura felfogása volt, megakart várni valamit. Ezért addig otthon maradtam, de őszintén néha már azon is elgondolkodtam hogy egyedül megyek.

2023. aug. 7. 17:00
 19/28 anonim ***** válasza:
42%

Mindent nem tennék közösbe. A rezsi-meg a lakbér igen, minden más külön, méghozzá okkal.

A barátom kétszer annyit eszik, mint én, ergo 2x annyit költ kajára, mint én. Ha ez is a közösben menne akkor a fizetésem felét kvázi odaadom neki az ő szórakozására vagy ételére.

2023. aug. 7. 18:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindentől függ, de nekem megérné a függetlenség ha ki tudnám fizetni a helyedben. Pláne ketten azért ki lehet jönni.
2023. aug. 7. 18:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!