Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg a szüleimet?

Hogyan győzzem meg a szüleimet?

Figyelt kérdés

Szeretnék iskolát váltani, mert a mostani rossz nekem. (állandóan szivatnak gyakszin, nagyon korán kell kelnem, későn érek haza, nagyon lefáraszt és az orvos megmondta, hogy ez a munka ez tönreteszi az embert.) Szeretnék egy olyan suliba járni, ahol nincsen gyakorlat, csakis elmélet és érettségit is ad. Egyedül az a gáz, hogy elmúltam 18 és túlkoros lennék. Más megoldást ne tudtok?

És hogyan győzzem meg az iskolaváltásról a szüleimet?

2010. okt. 14. 15:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

engem normális embernek neveltek, és nem egy olyannak aki állandóan csak harcol a szüleivel, veszekszik velük, mert ő hú de felnőtt. Nem kell nekem minden döntésemhez anyuci, meg apuci, tök felnőttként kezelnek de, munkám sajnos még nincs, pedig próbálkozok. Ez által még úgymond zsebpénzt kapok. egy szitu: El kezdtem x ideje edzeni, és ki néztem egy fehérje port ami elég drága, és igenis el mondtam nekik, hogy meg szeretném venni és azt is hogy mennyibe kerül. Nem csak úgy,hogy fogom magam és megrendelem. Végül is az ő pénzükön veszem, és teljes joggal mondhatták volna, hogy "kislányom ne vedd meg, ennyi pénzt ne adj ki érte"

De viszont amit az előző válaszoló írt, és nem bántottál meg:) segítek itthon, takarítok, főzök, a vállalkozásunkban az előkészületekben is segítek, tanulok az öcsémmel, tehát mindenben amiben csak tudok!

2010. okt. 14. 16:03
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozni akarok, de egyetértek a 2. válaszolóval. Attól, hogy valaki papíron betölti a 18-at, egyáltalán nem biztos, hogy agyilag is olyan szinten van. Senki nem a korától lesz felnőtt, hanem a gondolkodásától, hogy mennyire veszi komolyan a dolgokat, és mennyire hoz jó döntéseket. Ez az egyik. A másik meg, ha a szülei ismerik a gyereküket, tudják, hogy magától nem képes még gondoskodni magáról, és a megfelelő döntéseket hozni, alapvető, hogy próbálnak neki segíteni dönteni. Vagy ha nem, hát ennyi erővel kit érdekel, hogy milyen szinten van az a fiatal szellemileg, betöltötte a 18-at, lökjük ki az utcára, felnőtt, gondoskodjon magáról! Nem?! Amúgy is, nem sokan tudnak tanulni egyetem vagy fősuli mellet, és őket is eltartják a szüleik. Amíg pedig eltartják, van beleszólásuk abba, hogy hova megy tovább, van joguk segíteni a döntésekben! Attól, hogy valaki elmúlt 18, nem válik rögtön érett, felelősségteljes felnőtté! Abba viszont igazatok van, hogy a saját hibáiból fog a leginkább tanulni! A fiatalok nemhogy inkább örülnének, hogy a szüleik mellette állnak!!!

Kérdező, ezeket nem rád írtam.

Hány évet kelene még tanulnod?

2010. okt. 14. 16:39
 23/26 A kérdező kommentje:

"Hány évet kelene még tanulnod?"

Ebben a suliban még lenne két évem ezzel együtt. Jövőre végeznék. (jövő tanévben)

2010. okt. 14. 16:53
 24/26 anonim ***** válasza:
Beszélj velük, mondd el az érveidet és valószínű magántanuló lehetsz másik iskolában. Szerintem nincs olyan szülő, aki ne akarna jót a gyerekének!
2010. okt. 14. 19:17
 25/26 anonim ***** válasza:

Magántanuló?

Szakmunkásképzésben?

Előző, magadnál vagy?

Kérdező, tanuld ki legalább ezt a szakmát.A szüleidet nem hiszem, hogy meg tudnád győzni, mivel akárhogy is, de ez a harmadik dolog, amit nem fejezel be.

2010. okt. 17. 14:11
 26/26 A kérdező kommentje:

"magántanuló lehetsz másik iskolában"

Szerintem ő úgy értette, hogy egy másik iskolában, ami gimnázium vagy szakközép. :)

Nem fog összejönni, hogy meggyőzöm őket, 2 napja ez a témám itthon, de totál nem érdekli őket, hogy csak szivatnak és semmit nem tanulok, ami a szakmához tartozik. Azt sem tudom, hogy szakmunkásvizsgán mi lesz, de hát őket ez mit érdekli, a lényeg, hogy járok valahova és nem itthon lopom a napot. Az meg már más kérdés, hogy pénteken majdnem eltörték a lábam, ami látott az oktató és a műveztő is és kb. le sem *zarták. Majd ha tényleg történik velem valami, akkor magukhoz kapnak, hogy hoppá, ennek a kölöknek tényleg nem jó, csak lehet, hogy akkor már késő lesz... :)

2010. okt. 17. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!