Hogyan győzzem meg a szüleimet?
Szeretnék iskolát váltani, mert a mostani rossz nekem. (állandóan szivatnak gyakszin, nagyon korán kell kelnem, későn érek haza, nagyon lefáraszt és az orvos megmondta, hogy ez a munka ez tönreteszi az embert.) Szeretnék egy olyan suliba járni, ahol nincsen gyakorlat, csakis elmélet és érettségit is ad. Egyedül az a gáz, hogy elmúltam 18 és túlkoros lennék. Más megoldást ne tudtok?
És hogyan győzzem meg az iskolaváltásról a szüleimet?
SZia!
Istenem bírom, az ilyen embereket, akik csak azt tudják papolni, hogy: "el múltál 18?? Akkor nem kell engedély"
De bele már nem gondolnak a dologba.
Figyeljetek én 22/L vagyok, és én úgy gondolom, hogy ameddig itthon lakom, és az ő kenyerüket eszem, addig IGENIS VAN JOGUK BELE SZÓLNI!! GONDOLKOZZATOK MÁR, EL ÉRITEK A 18. ÉLETÉVET ÉS KIVAGYTOK MAGATOKKAL, HOGY MILYEN FELNŐTTEK VAGYTOK! De jó, hogy én nem vagyok ilyen:S
Bocsi ez nem neked szólt, hanem az első hozzászólónak!
Hát mindenképp beszélj velük,mond el őszintén, hogy nem érzed így jól magad, és más irányba szeretnél elindulni!:)
Második vagyok megint!
És nem beszélve arról, hogy ha teszem azt, azt mondanák a szülei egy 18 évesnek, a szülei (aki lázad, hogy "de én már felnőtt vagyok) hogy oké kislányom/kisfiam veszünk neked egy lakást, éld a saját életed. Állítóm 10 emberből 8 vagy 9 egy hét után sírva rohanna haza anyucihoz, mert rá jönne milyen szar is hogy nincs elé rakva az étel, magára kell mosni, csekkeket befizetni és még sorolhatnám... kimondani könnyű, hogy "felnőtt vagyok"
Ne haragudj ez sem ellened szól, csak már annyi ilyet olvastam, és most nagyon felhúztam magam:S
Egyébként jó a viszonyod a szüleiddel? Könnyen meg tudsz velük ilyen dolgokat dumcsizni?
15:18 vagyok
persze nyilván van benne valami, én itt inkább az olyan emberkékről beszélek, akik viaskodnak a szülőkkel, hogy "azt csinálok amit akarok" stb.. és őket utálják a világon a legjobban.. mert sajnos sok ilyen van:S bezzeg ha magukról kellene gondoskodniuk, és nem lenne mit zabálniuk, de jó is lenne,ha ott lenne anyuka meg apuka!
Pl nekünk van egy lakásunk, eddig bátyám élt benne a feleségével, de el költöztek kertesbe. Most lakik benne egy albérlő, de idővel én fogok oda költözni, aztán öcsém,ha felnő.. tehát, hogy legyen egy kiindulási pontunk. De eszem ágában nincs még oda beköltözni, mert tudom, hogy nem lenne az olyan egyszerű, mint hogy csak bele gondolni hogy: "húú saját lakás"
Egyáltalán nem kell a szüleidnek beleegyezni a sulidba.
18 éves kor után SAJÁT KÖLTSÉGEDRE oda jársz, ahová akarsz.
A középiskolábna is van gyakorlat.
A szüleid nem azért ellenzik mert azt szeretnék hogy minél hamarabb elkezdj dolgozni?
18 évesen miért vagy még csak 10-es?
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
Bár még van itt valami, amiről tudnotok kell. Mióta elkezdtem a középiskolát, nekem már ez a 3. szakirány, amit elkezdtem. Ezért nem engednék a szüleim szerintem, hogy váltsak. Ugyanis mikor befejeztem az ált. sulit, akkor elkezdtem egy szaközépiskolában tanulni, de sajnos ott nem tanultam, ezért átiratkoztam ebbe a szakmunkásképzőbe. Itt elkezdtem egy szakmát még a kőművesség lőtt, de az nem tetszett, úgyhogy átmentem kőművesnek. Ez a szakma még tetszene is, ha valóban azt csinálnák, amit egy kőművesnek kell. Nem pedig a csicska munkát, furikolás, ásás, dudvázás. És hangslyoznám, 2.os vagyok, tehát még cska nem is zöldfülű kis elsős. :)
Én ezt untam meg, hogy 2 éve szinte semmit nem tanulunk, csak a *zart csinlátatják meg velünk. Ha meg fellázadok, akkor az a válasz, hogy el lehet menni innen, ha nem tetszik. Pff...
Meg mindenki azt hiszi, hogy én lusta vagyok és nem akarok dolgozni, azért mondom csak ezeket, pedig nem, el lehet jönni és meg lehet nézni miből áll egy napom. :)
Ezek után pedig rájöttem arra, hogy bizony igazuk volt a szüleimnek, mikor anno állandóan azt mondogatták, hogy tanuljak. Most már inkább tanulnék, ha megtehetném, de hát nem hiszem, hogy bele fognak menni. Úgyhogy vagy az lesz a vége, hogy elköltözök itthonról és kitudja mi lesz...mert én ezt, ami itt és most folyik nem vagyok hajlandó elviselni. Vagy pedig valahogyan mentesíttetem magam a gyakorlat alól, ami szerintem lehetetlen, bár ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!