Ebben az esetben tényleg én vagyok a bunkó, hogy nem adok neki neki a zöldségből, gyümölcsből?
Egyik rokonom valóban nem sok rokkantságit kap 130E körül és folyamatosan szenved is miatta, mindenkitől próbál mindent kéregetni. Mi sem élünk nagy lábon, de ami van, abból próbáljuk a legtöbbet kihozni, például a kertben zöldséget termesztek. Nem fedezi a család teljes szükségletét, de azért sokat tudunk ezzel is spórolni. Állandó jelleggel megkapom a kedves rokonomtól, hogy neki bezzeg nem jut erre-arra, friss zöldségre, gyümölcsre nekem meg könnyű, mert csak ingyen leszedem a kertből és még annyira sem vagyok képes, hogy pár darabot neki adjak. Már felajanlottam neki, hogy adok palántát, mert mindig több lesz, mint ami nekünk kell, de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért. Nekem ez nagyon rosszul esett. Tegnap megint megint megkaptam mikor az epret szedtünk a gyerekekkel, hogy neki bezzeg nem telik eperre, de nekünk milyen könnyű! Csak pár szem volt rajta, igazaból inkább a gyerekek vadászták a már érett szemeket. Este beszéltem egy közös ismerősünkkel és ő azt mondta, hogy azért néha tényleg adhatnék neki is, mert úgy illene.
Nem tudom. Egyfelől adnék neki, hiszen csak rokon, a barátainknak például szoktam adni, de másfelől a stílusa, a beszólásai... Lehet, hogy kicsinyes vagyok vagy irígy, de neki nem szívesen adnék bármit is, hogy utána meg azt kritizálja.
Milyen rokon ez? Mármint kid neked? Miért kell ezt tűrnöd?
Nem lehetne valami komolyabb takarás a kerítésre, hogy ne egye oda a fene, ha kimégy a kertbe?
Amúgy én visszajajonganék, hogy milyen gyötrelmes túrni a sz@rt, meg mennyire nehéz etetni az éhes gyerekeket vagy valami hasonló genyóságot. :D
De mondjuk én ilyen kis rohadék vagyok, ha szívóznak velem.
140 ezerből élni öten? Nem érted, hogy hogyan nem lehet megélni 130-ból? Azért tegyük hozzá, hogy nem mindenki tud és akar létminimum alatt élni.
A rokon meg egyértelműen megkeseredett, szerintem ő már az az eset, aki az élőfába is beleköt. Nem tudod esetleg zártabb kerítéssel vagy sövénnyel egy kicsit jobban szeparálni a kerteteket? Plusz ahogy a többiek is írták fejhallgató.
“ nekem meg könnyű, mert csak ingyen leszedem a kertből”
Megveszed a magot, a palántát, elveted, elülteted, locsolod ( a víz pénzbe kerül), sok munkád van vele.
Tehát nincs ingyen.
Mindazonáltal havi 1-2 alkalommal vinnék neki egy lecsóra valót, kis gyümölcsöt.
“ de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért”
Akkor ennyi. Aki nem becsüli a másik munkáját, az ne akarjon az eredményéből részesülni!
Felé sem néznék. Boldoguljon, ahogy tud.
Amúgy meg a városi polgárnak is volt kertje, ahol a családnak való megtermett.
Nagyanyám tanárnő, a férje közgazdász értelmiségiek voltak. Zöldséges, gyümölcsös kertet, nyulat tartottak, szép barackosuk volt!
"Már felajanlottam neki, hogy adok palántát, mert mindig több lesz, mint ami nekünk kell, de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért."
Én meg nem vagyok jótékonysági intézmény, hogy ingyen adjakabbol, amiért én a cart túrtam. Ennyi lett volna a válaszom
Az eddigi válaszolók miért gondolják, hogy a kérdező meg fogja tudni a határait húzni? Ismeritek?
Elárulom. Nem fogja. Akkor nem lenne kiírva a kérdés.
""Már felajanlottam neki, hogy adok palántát, mert mindig több lesz, mint ami nekünk kell, de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért."
Okos!
Az élet törvénye: "ne halat, hanem hálót adj az éhezőnek".
Segítsd hozzá az eszközhöz. Dolgozzon meg a betevőért.
Te megtetted. Ennyi.
Ráadásul becsmérli az erőfeszítéseidet, lenézi a munkádat?
Vannak a rokkantaknak is munkahelyeket. Otthonról is lehet folgozni.
Aki akar, talál magának munkát.
A proli élősködik másokon. Ráadásul követelőzik.
Semmit neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!