Ebben az esetben tényleg én vagyok a bunkó, hogy nem adok neki neki a zöldségből, gyümölcsből?
Egyik rokonom valóban nem sok rokkantságit kap 130E körül és folyamatosan szenved is miatta, mindenkitől próbál mindent kéregetni. Mi sem élünk nagy lábon, de ami van, abból próbáljuk a legtöbbet kihozni, például a kertben zöldséget termesztek. Nem fedezi a család teljes szükségletét, de azért sokat tudunk ezzel is spórolni. Állandó jelleggel megkapom a kedves rokonomtól, hogy neki bezzeg nem jut erre-arra, friss zöldségre, gyümölcsre nekem meg könnyű, mert csak ingyen leszedem a kertből és még annyira sem vagyok képes, hogy pár darabot neki adjak. Már felajanlottam neki, hogy adok palántát, mert mindig több lesz, mint ami nekünk kell, de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért. Nekem ez nagyon rosszul esett. Tegnap megint megint megkaptam mikor az epret szedtünk a gyerekekkel, hogy neki bezzeg nem telik eperre, de nekünk milyen könnyű! Csak pár szem volt rajta, igazaból inkább a gyerekek vadászták a már érett szemeket. Este beszéltem egy közös ismerősünkkel és ő azt mondta, hogy azért néha tényleg adhatnék neki is, mert úgy illene.
Nem tudom. Egyfelől adnék neki, hiszen csak rokon, a barátainknak például szoktam adni, de másfelől a stílusa, a beszólásai... Lehet, hogy kicsinyes vagyok vagy irígy, de neki nem szívesen adnék bármit is, hogy utána meg azt kritizálja.
Biztos, hogy nem adnék neki ilyen beszólások után.
"Túrja ő is a sz*rt", vagy vegye meg, ha ilyen nagy a pofája.
Hát itt most annyi jó hozzászólást kaptál, hogy válogathatsz belőle, mit válaszolsz neki legközelebb.
Nevetséges a hozzáállása. Annyit mondanék neki, hogy:Nem vagyok te földtúró, cartúró parasztod, aki beszolgáltat az uraságnak a terményből. Azt hittem megköszönöd a felajánlott palántákat és értesz a szóból, vagyis megtermeled magad, amit akarsz. De nem kellett, ugyhogy most már ezt sem fogom felajánlani.És ha neked büdös a munka, akkor vedd meg a boltban. Vannak nekem gyerekeim, akik megegyék ami a kertben terem, nem kell nekem egy here, akit pluszban tömhetek.
De te miért nem érzed hogy ez a rokon egy idióta?
Ha szomszédok vagytok akkor neki is lehet kertje. Hát álljon neki.
Neki is ugyanannyi mint neked megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!