Ebben az esetben tényleg én vagyok a bunkó, hogy nem adok neki neki a zöldségből, gyümölcsből?
Egyik rokonom valóban nem sok rokkantságit kap 130E körül és folyamatosan szenved is miatta, mindenkitől próbál mindent kéregetni. Mi sem élünk nagy lábon, de ami van, abból próbáljuk a legtöbbet kihozni, például a kertben zöldséget termesztek. Nem fedezi a család teljes szükségletét, de azért sokat tudunk ezzel is spórolni. Állandó jelleggel megkapom a kedves rokonomtól, hogy neki bezzeg nem jut erre-arra, friss zöldségre, gyümölcsre nekem meg könnyű, mert csak ingyen leszedem a kertből és még annyira sem vagyok képes, hogy pár darabot neki adjak. Már felajanlottam neki, hogy adok palántát, mert mindig több lesz, mint ami nekünk kell, de azt mondta, hogy ő nem paraszt, hogy a cart túrja az ételért. Nekem ez nagyon rosszul esett. Tegnap megint megint megkaptam mikor az epret szedtünk a gyerekekkel, hogy neki bezzeg nem telik eperre, de nekünk milyen könnyű! Csak pár szem volt rajta, igazaból inkább a gyerekek vadászták a már érett szemeket. Este beszéltem egy közös ismerősünkkel és ő azt mondta, hogy azért néha tényleg adhatnék neki is, mert úgy illene.
Nem tudom. Egyfelől adnék neki, hiszen csak rokon, a barátainknak például szoktam adni, de másfelől a stílusa, a beszólásai... Lehet, hogy kicsinyes vagyok vagy irígy, de neki nem szívesen adnék bármit is, hogy utána meg azt kritizálja.
Nem vagy bunkó. A rokonod egy élősködő here. Büdös neki a munka de az eper meg kéne neki.
Javaslom ignoráld ezt a rokonát.
Ne finomkodj vele. Mondd neki a következőket:
"Józsi! Te állandóan kunyerálsz tőlem de én akkor se adok neked semmit se. Ha nem akarsz dolgozni akkor viseld el a következményeit. Menj keress mást aki lehetsz egy élősködő parazita."
Jaa, te nyugodtan túrhatod a sz4rt...az ő kedvéért.
Leszedni/gondozni nem tudná, de befalni már igen.
Te az ő szemében egy paraszt vagy. Ő egy király, úr, lord.
Az úgy okés. Őlordsága a tarha király dögöljön akkor éhen.
Menjen el dolgozni. Sokan dokgoznak rokkantan is.
Ha már parasztságról van szó, birka türelmed van. El kellett volna küldened a q anyjába amikor ilyeneket mondott rád.
Haő nem paraszt, hogy a földet túrja az ételért, akkor fizessen érte, mint az urak.
Nem kellneki adnod a termésből. Az sincs ingyen, mert dolgozol vele, időt, pénzt, energiát fektetsz bele. Neji csak időbe, és energiába kerülne, mert palántát adnál, de az nem kell. Akkor ne egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!