Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagyott a legjobb barátnőmér...

Elhagyott a legjobb barátnőmért, ráadásul terhes vagyok. Mit tehetek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Hat éve voltunk együtt, két éve házasodtunk össze. Mindketten úgy éreztük itt az ideje egy kisbabának. Eltudjuk tartani, és örülnénk ha új taggal bővülne a család. Nagyon nehezen estem teherbe, de mikor kiderült hogy várandós vagyok, nagyon boldogok voltunk. Amikor megtudjuk, hogy ikreink lesznek mégjobban örültünk. Viszont rengeteg kilót szedtem fel. Most vagyok hat hónapos terhes, de a két kicsi miatt már úgy nézek ki, mintha az utolsó hónapban járnék. A férjem nem kívánt már a 4. hónap óta. Folyton azzal jött, hogy csak hízok, és neki nem marad más minjt egy hógolyó. Ha együtt voltunk akkor neki kellett mozogni, mivel nagy hassal nem vagyok valami mozgékony. Sokszor sérelmezte ezt, aminek meg is lett a következménye. Pedig a tőlem telhető legtöbbet próbáltam megtenni érte, de nem ment. Ha találkoztunk ismerősökkel is, folyton a külsőm kritizálta és azt, hogy a végére még kétszer ekkora leszek, utána meg győzhetem leadni, ő meg szegény szerencsétlen egy kövér nőt ölelgethet. Nem olyan rég kiderült, hogy összefeküdt a legjobb barátnőmmel. Mióta elmondta, hogy zavarja a hízásom, rá egy hétre kezdődött a viszonyuk. Ott tartunk, hogy egy hete el is költözött itthonról.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem eladom a lakásom, és elköltözöm. De nem tudom mit lehet még ilyenkor tenni? Teljesen ki vagyok borulva, haragszom rá, a barátnőmre, arra, hogy itthagytak egyedül két pocaklakóval, akik pár hónap múlva megszületnek. Egyedül hagytak a felelősséggel, gondokkal és a neveléssel. A barátnőm azt mondta, szerinte jogtalan a dühöm, mivel állítása szerint "A Tamás így is fog gondoskodni a kicsikről, a szerelem meg hát tudod..."

Ha elköltözök azzal megoldalán a körülöttem lévő feszültséget? Könnyebben túl tenném magam rajta? Nem bírom elviselni a látványukat, mióta csak tudom mi van és volt köztük. Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogyan lépett túl és kezdett új életet?

2010. okt. 12. 22:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
89%

Szia, legszívesebben én is fröcsögnék a férjedre, de az sajnos rajtad nem segítene.

Mielőtt a költözés mellett döntesz, azt kell végiggondolni, ha a lakás nem a te külön vagyonodat képezi, hogy ezzel gyakorlatilag, ha jól tudom lemondasz a lakásról. VAgy legalábbis a válásnál más szabályok érvényesek már a lakás megosztásnál, ha te önként elköltözöl. ha a lakás a te külön vagyonod, akkor az más...

2010. okt. 13. 07:19
 32/44 anonim ***** válasza:
91%
közben láttam, hoy úgy irod "lakásom"... akkor a tied, ez jó.
2010. okt. 13. 07:20
 33/44 anonim ***** válasza:
77%

szia!

Elöször is gratula az ikrekhez!

Férjeddel,barátnőddel ne törödj,iktasd őket ki az életedből.Tudom könnyű írni,mert nagyon megaláztak és az rettentő fájdalmas.De a gyermekeid miatt nyugodtnak kell maradnod. Az elköltözés nem megoldás,csak ők nyernek.

Anyagilag h állsz? Menni fog egyedül a két gyermek nevelése?

2010. okt. 13. 08:31
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a ikrekhez(én is iker vagyok :) ).

A férjed meg egy R....ék,bocsáss meg hogy ezt írom de ez így van.Nyílván tudta hogy a terhesség mivel jár.És előbb utóbb a "barátnődnek"(nem nevezném annak) is visszanyal a fagyi.De ha valamikor is visszamenne hozzád,vissza ne fogadd.

Ha bármilyen segítség kell nyugodtan írj!Milyen neműek lesznek a babák?

23/L

2010. okt. 13. 10:13
 35/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Köszönöm, hogy ennyien kívántatok jót nekünk, jól esett olvasni. A lakás az enyém, régen ő költözött hozzám, szóval köze nincs hozzá, szerencsére. A helyzet az, hogy a válás benyújtását csak a jövőhéten tudom elkezdeni intézni, de fogalmam sincs, hogy működik, meddig tart.

Két kisfiam lesz. :) Egyenlőre amit az egyik válaszoló írt, hogy ő jóba maradt a férfival a gyermek miatt, az idő lehet megteszi a hatását, de jelenleg elképzelni nem tudom. Túl nagy dühöt és haragot érzek irántuk. A babák miatt folyton nyugodt próbálok maradni, pedig szégyen nem szégyen legszívesebben üvöltenék, és jó pár tányért összetörnék kínomban.

Mivel írtátok nyugodtan kérdezzek picikkel kapcsolatban, így hát felteszek pár fontosat, ami érdekelne. Úgy tudom szülés után véfőnő jár és ő elmond mindent, de szeretnék felkészült lenni. Mik az alapvető szükségletek két pici babának, mikor hazaérünk? Kiságy, kenőcsök, pelenka, takarók, ruhák. De mi kell még? Sajnos nem vagyok jártas ebben. Egyik régi ismerősöm azt mondta, ahogyszor éhes a baba etetni kell. Tényleg nincs megszabva mennyiség? Mennyi ruhát érdemes venni? Mivel gyorsan kinövik. És hogy kell nevelnem ahhoz őket, hogy mihanarabb átaludják az éjszakát?

Egyenlőre ennyi. Igazából rengeteg kérdésem van még, de nem szeretném egyszerre felsorolni. Tényleg köszönöm a segítséget. Ja és a másik, ezt még azért megkérdezem, az egyik baba felébreszti a másikat ha sír... Ettől félek a legjobban. Mit fogok kezdeni hirtelen két síró csöpséggel? Van valami játék vagy bármi, amivel lefoglalhatom az egyiket míg a másik eszik és fordítva?

2010. okt. 13. 10:30
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

10:13-as vagyok.

Ha az egyik felébred akkor a másik is tuti fel fog ébredni,főleg ha sír.Nyugi,majd úgyis sikerül megnyugtatni őket.Hidd el,menni fog ez neked.Miközben az 1ik fiúcskát eteted,addig is tudsz foglakozni egy csöppet a másik fiúcskával pl.:beszélsz hozzá,simized stb.Neten is utána tudsz nézni hogy miből mennyi kell egy csöppségnek,persze neked mindenből dupla :)A védőnő is sokat fog majd neked segíteni,hogy mit hogy csinálj,miből mennyit vegyél és milyet.

Nekünk anyum mindíg azt mondja hogy állandóan figyelni kellett ránk mert ha egymás mellett voltunk akkor mindig piszkáltuk egymást(nekem tetszett pl:tesóm szeme és állandóan piszkáltam):),de nem lett semmi gond.Remélem nálad nyugodt babák lesznek,mert mi nem voltunk azok.Éjszakai baglyok voltunk.Én csak apum-anyum hasán aludtam el,kiágyban hogy beletettek úgy nem.

Voltak napok amikor már kivoltak,de dupla öröm volt nekik minden nap.Eleinte elkel majd a segítség.

Most már mennem kell,de lehet visszanézek és írok.

És nyugi,ne foglalkozz a férjeddel és azzal a nővel(aki nem a barátnőd,mert egy barát nem tesz ilyet),olvasgass,sétálj stb stb.

23/L

2010. okt. 13. 10:55
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát én most megpróbálok akkor valamit segíteni,ez az én listám,bár csak egy babám volt egyszerre:

- kiságy

- lepedő,ami középen nem engedi át a nedvességet,vagy egy gumilepedő a sima lepedő alá

- paplan,takaró

- fejvédő

- 2 pólya,ha úgy érzed az jobb (én nem használtam ilyet)

- textil pelenka kb 15-20 db a büfikhez,fej alá és a táskába,ha mész valahová,orvoshoz

- kenőcsöt,fürdetőkrémet,köldökhöz alkoholt,hintőport az orvos fel fog írni.

ruha:

- bodykból fejenként kb 7 db,ha nem akarsz minden nap mosni.

- 2 részes rucik helyett,ajánlom a rugdalózókat,amiknek alul van patent,mert praktikusabb pelust cserélni ilyenkor és ráadásul nem gyűrődik fel

- sapkákből vékony is és melegek is kellenek,hisz közeledik a tél.

- harisnya,zokni is kelleni fog,de nem kell belőlük sok,mert hamar kinövik.

- kocsi kabát

- hálózsák

- levegőztető zsák, melynek zárt az alja

Babaápolás:

- fürdetőkád

- baba sampon, fürdető (ajánlatos először az orvos által felírt gyógyszertárit használni)

- baba hintőpor

- baba olaj

- fültisztító (ajánlatos az a fajta, amelynek belső oldala vastagabb, mint a külső vége)

- steril gézlap

- steril vatta

- nedves popsi törlő

- popsi kenőcs

- víz hőmérő

- szoba hőmérő

- digitális lázmérő

- hajkefe

- orrszívó

- biztonsági bébi olló

- 2 csomag eldobható pelenka nagy valószínűséggel 1-es méret kell,de az nem sokáig,így ezután a kettes méret kell egy darabig.

- babakocsi

- pelenkázó táska

- gyerekülés kocsiba

- baba hordozó

- csecsemő mérleg (bérelni is lehet elég jó árban (védőnők tudnak felvilágosítást adni honnan.Ez sem volt itthon.Felesleges idegeskedést tud okozni)

- légzésfigyelő (ha gondolod,nekem nem kellett)

- párásító készülék

- mózeskosár (ha így biztonságosabbnak érzed)

Miközben kisbabádnak vásárolsz, ne feledkezz meg magadról sem:

- szoptatós hálóing, pizsama (min. 2 a kórházba)

- egyszer használatos bugyi

- szülés után haskötő, has leszorító bugyi

- szoptatós melltartó

- melltartó betét

- mellbimbó védő krém

- Tena betét (gyógyszertárban kapható)

- tejgyűjtő zacskó, pohár

- tejserkentő tea

- mellszívó készülék

Ezt az oldalt is figyelmedbe ajánlom.főleg a kórházi időszakra való csomag összeállításához.

Ha van még kérdésed,írj nyugodtan!

2010. okt. 13. 12:23
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem linkeltem az elobb,bocsi

[link]

2010. okt. 13. 12:28
 39/44 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.

Meg is nézem az oldalt amit linkeltél.

2010. okt. 13. 13:14
 40/44 anonim ***** válasza:
77%
soha nem szeretett igazán... :((((((( költözz el, add el a lakásod és kezdj új életet... egy percig se bánkódj!
2010. okt. 13. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!