Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántalmazott gyerekből minden...

Bántalmazott gyerekből minden alkalommal bántalmazó felnőtt válik? Vannak kivételek?

Figyelt kérdés
Nem régen mesélte a párom, hogy gyerekkorában gyakran bántalmazták
2023. jún. 14. 13:03
1 2
 11/15 NTBS ***** válasza:
100%
Nem. Sokan átlépik a múlt árnyékát.
2023. jún. 15. 06:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, viszont gyerekem nem lesz mert a terápia ellenére sem vagyok 100% eégszséges, és nem akarom tönkretenni egy másik ember életét.
2023. jún. 15. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Bántalmazott felnőtt lesz belőle aki ha nem kér segítséget akkor olyan lesz mint az anyja/apja.

Az ő gyereke meg a poklok poklát járja majd meg mert az anyjának fogalma sincs arról,hogy miért viselkedik úgy ahogy.

A bántalmazott gyerekből szülővé vált ember is tudja sok esetben,hogy valami nincs rendben vele de takargatja,manipul,rád vetíti ki a saját szégyenét.

Nálam pl a nagymamám kezdte el ezt az egész szörnyűséget.

Uszította a két testvért egymás ellen.

Ennek lett a következménye anyám aki nárcisztikus személyiségzavarban szenved meg a testvérem aki skizofrén.

Nekem is van valami kattom szerintem.

Szóval bazira mindenki akinek ilyen nyomorúságos élete van az fogja meg magát és takarodjon pszichológusnoz. Ne szüljön gyereket és ne tegye tönkre őt is.

Addig ne vállaljon senki gyereket amíg a saját életével nincs kibékülve.

2023. jún. 15. 10:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Férjem apja alkesz, férjem TOTÁL absztinens. A rossz példa és rossz élmények kitermelhetik az ellenkezőjét is annak, amit kapott. (Mármint a bántalmazott gyerek.)
2023. jún. 15. 16:51
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak mentálisan sérült felnőtt. Nekem pl borderline alakult ki, és hosszú évek pszichoterápiája kellett hozzá hogy rájöjjek, a "jó" szülőm volt a súlyosabb eset, bármiféle empátia nélküli nárcisztikus, aki végigmanipulálta és zsarolta az egész gyerekkorom, néha meg teljesen kifordult magából (olyankor jött elő a valódi énje). Még most is ezt csinálja, csak dühíti, hogy már nem tud kizsarolni belőlem szánalmat (folyton betegnek tetette magát, hogy rá figyeljenek). Az hogy anyámnak mi volt a baja, nem derült ki, de ütött-vágott. Az is kiderült hogy mindketten a saját szüleiktől kapták a csomagot, de eszükben se volt terápiára menni, mert mindketten azt gondolták, tökéletesek. Persze elváltak, de annál rosszabb volt.
2023. jún. 21. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!