Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van esélyem egy kisbabával...

Van esélyem egy kisbabával párt találni magamnak?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, decemberben fog megszületni a leánykám. Az apukájával szakítottunk... Nem érdekli mi van a Babavál se, velem se... Napok óta meg se kérdezi, hogy mi van velünk... Jobb lesz nélküle, bár még kicsit szomorkodom...

Egyenlőre eszem ágán sincs újabb párkapcsolatot kialakítani, de azért így belegondolva...

Mennyire fogadják el ezt a mai 22-26 éves fiúk? Mennyire jelent hátrányt egy kisbaba?

2010. okt. 10. 15:09
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
49%

szia!

Én 21évesen estem teherbe a fiammal, akinek az apja azonnal lelépett (azóta sem törődik a gyerekkel), aztán lett egy kapcsolatom, amiből született egy kislány, az apukájával szakítottunk pár év együtt élés után. De nem adtam fel, és találtam egy igazi társat, 2GYEREKKEL elfogadott, és boldogan élünk! :)

Ne add fel, ha készen állsz rá, biztosan rád is vár a boldogság, az meg hogy már ott van neked a kislányod, csak egy alap lehet egy férfinak, hogy nem csak játszótársat keresel, hanem fontos, hogy legyen melletted valaki!

Szóval kitartás!!! :)

2010. okt. 10. 18:16
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Első éves egyetemista voltam mikor kiderült a Baba, a barátommal akkor voltunk együtt két és fél hónapja(bár már a kapcsolatunk előtt szimpatizáltuk egymást), és kijelentette nekem, hogy azt akarja, hogy elvetessem. Ragaszkodtam a Babához, és tudtam, hogy elhagy ha megtartom, de nem érdekel, egy fiúért se hagyom a gyermekem!

Nem bánom, hogy megtartottam és egyáltalán nem sajnáltatom magam, hisz nagyon örülök ennek a Babának, és mindent megteszek, hogy meglegyen mindene amire szüksége van. Emelt fővel vállalom a következményeket, és megbirkózok minden akadállyal.

Csak most látván néhány fiatalt(22-26 évesek), még saját gyereket sem akarnak, nem hogy más gyermekét... Buliznak, szórakoznak, csajoznak,(persze tisztelet a kivételnek), egyetemre járnak, alapítják a jövőjüket(amivel persze egyáltalán nincs gond) - szóval élik az Életet. (Ezt a 22-26 évet azért írtam, mert nehezen tudom magam elképzelni egy idősebb férfival, persze nem komolyság vagy ilyesmi miatt, csak egyszerűen, jelen pillanatban most így érzek, de persze ez változhat...)

Kicsit belegondoltam, hogy lehet évekig egyedül fogok lenni...

Mikor eldöntöttem, hogy a Babát megtartom tisztában voltam azzal, hogy lehetséges, hogy apa nélkül nő majd fel. Nekem nehéz lesz megbírkózni egyedül a szülői feladattal, de sikerülni fog, csak mégis... egy apát nem pótolhat semmi sem...

Nem akarok most hirtelen apát kapni a leánykámnak, csak szerettem volna tudni, hogy mennyire lesz nehéz dolgom... (remélem nem azt fogja mindenki nézni, hogy gyermekem van, hanem az értékeimet... s azt, hogy gyermekem van nem negatívumként, hanem pozitívumként fogják majd fel...)

Mégegyszer köszönöm, hogy megosztottátok történeteiteket, tanácsot adtatok, bátorítottatok, már ez is jót tesz kicsit az egómnak :)

Várom a további válaszokat, akár negatív, akár pozitív :)

2010. okt. 10. 18:36
 23/26 anonim ***** válasza:
86%
Hát, szerintem pont ezért nem kellett volna megtartani. Tudtad előre, nem? Akkor meg neveld fel tisztességgel, és ne a pasizás legyen az első...
2010. okt. 10. 21:42
 24/26 anonim ***** válasza:
74%

Igen, most rájöttél, hogy felelőtlen voltál.

Őszintén szólva ha egy csaj tőlem esne teherbe kéthónapos együttjárás után, én is abortuszt kérnék, és lelépnék. Becsapva érezném magam, illetve úgy, hogy a csaj ezzel akar megfogni magának egy életre. Nem tetszene. Az már más tészta, hogy a pasid miért nem volt képes gumit húzni...

Igen, és így most jobban érzed magad? Még tanulsz, apa sehol, a gyerektartás és a GYES semmire sem lesz elég. De neked okvetlenül gyereket kell szülni a nyomorba, mert "jajj, a kisbabám". A gyerek élete számít, a körülményei nem? Védekezni neked is luxus volt (gondolom, most jössz a "tabletta mellett"-jellegű ócska szöveggel).

Kiderül, hogy nem is magadnak akarsz párt, hanem a gyereknek apát. Na EZ az, ami igazán gáz. Hogy rájöttél, hogy egyedül nehezen fogod felnevelni a gyereket, de ha valaki anyagilag beszállna...

Csak a gyereket sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen helyzetbe születik, ilyen anyához. Meg a leendó pasidat, akire rámászol azért, hogy eltartsa a gyereked.

2010. okt. 10. 22:30
 25/26 A kérdező kommentje:

Húha, ez kemény volt :)

Tisztázni szeretném! Nem kérek pénzt az apjától! Nem akarom, hogy a nevén legyen a gyermek, mert nem tartok igényt az anyagi segítségére! Őszintén elé álltam hogy babás vagyok, megkérdeztem,mit szeretne, azt mondta abortuszt, különben elhagy. Igen, akkor köszönöm, de nem kérek belőle! Nem fogom megölni a gyermekem, mert egy két és fél hónapos kapcsolatból jött létre! Pláne azért nem, mert "ha nem veteted el, akkor elhagylak..."...(mégis kinek képzeli magát, hogy ilyet kér?? - de ez mindegy is :) ) Többször ő akarta hogy együtt maradjunk, mondtam neki, hogy ha tényleg akarja, legyen... Vacilált, hát útjára engedtem!

Jól állok anyagilag, s fel tudom nevelni egyedül is a gyermekem! Egyszerűen csak annyi a baj, hogy rossz lesz, ha nem lesz kinek mondja, hogy apa...

Nem kell senki pénze, nem akarok senkitől sem függeni!

És addig amíg én szeretem a volt páromat - már pedig nagyon szeretem - addig nem fogok bele új kapcsolatba. Nem pasiszerzési szándékkal tettem fel a kérdést! Pasira van a legkevesebb szükségem.

Mint már írtam, nem sajnáltatom magam, s nem panaszkodom. Tisztában vagyok azzal mit vállaltam, és tudom, hogy mi vár rám! Büszkén vállalom, s megbírkózok mindennel. Egyetemet igenis folytatni fogom jövőre(veszélyeztetett vagyok, idén nem engedtek vissza miatta).

Úgyhogy nincs szándékomban senkit sem kihasználni. Sem most, sem a jövőben!

2010. okt. 10. 23:07
 26/26 anonim ***** válasza:

"Csak most látván néhány fiatalt(22-26 évesek), még saját gyereket sem akarnak, nem hogy más gyermekét... Buliznak, szórakoznak, csajoznak,(persze tisztelet a kivételnek),"

LOL ezen megakadt a szemem. Miért tisztelet a kivételnek? Aki ezt csinálja, az teljesen normális. Miért egy 22-26 évesnek mit kéne csinálni? Gyereket a semmire, párkapcsolat, végzettség nélkül?

Na de, neked már úgyis mindegy.

2014. jan. 24. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!