Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 14 éves lányomnak pircing? Mi...

14 éves lányomnak pircing? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2010. okt. 10. 10:54
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
37%
Nyelvbe ennyi idősen én nem engedném meg, hogy legyen neki, majd ha 1-2 év múlva is kell neki, akkor. A nyelv pc tudtommal veszélyes tud lenni. De inkább ez, mint az ajkába pl, mert azt mások is látják. Nekem 14 évesen lett köldök piercingem, barátnőmnek ennyi idősen lett nyelv piercingje. Szóval ahogy jónak tartod. Te ismered a lányod, ha nem annyira divatból és menőzésből teszi, hanem komolyan azért, mert NEKI úgy jobb, akkor engedd meg.
2010. okt. 10. 13:08
 32/50 anonim ***** válasza:
56%
12:24 es vagyok hugomnak köldökébe lett...nekem lett nyelvembe...amugy a nyelv olyan h egy két nap alatt összeforr a lyuk rajta köldöknek több idő de azis benő és inkább hagy h olyan helyre mennyen hol szigoruan vesznek midnent szoval engedélyezni kell szülőnek meg stb ahol nincs kiskapu az legalább biztosabb mintha valameik ismerőse vagy valami alja piercer csinálja aztán vagy jo vagy nem
2010. okt. 10. 14:37
 33/50 anonim ***** válasza:
56%
Hát le vagyok döbentve..én 14 évesen kértem meg apukámat, hogy tehessek bele a köldökömbe és odáig-meg vissza volt az örömtől, hogy a lánya valamiben vagány( másban elég visszafogott voltam). Akkor még Kecskeméten csak 2 embernek volt ilyenje.Ő meg 40 évesen csináltatott tetkót. Szerintem egy kis modernség nem árt azért.Nem lettem elzüllött, rendes családom van, jól keresek, stb.
2010. okt. 10. 14:55
 34/50 anonim ***** válasza:

Minden korszaknak megvolt a maga hóbortja, ami feltűnést keltett, most a testékszerek, régebben a tetoválás, még régebben a bikini vagy a boka fölött érő szoknya, vagy hogy egy nő nadrágban jár, stb.

Én megengedném neki, de vele mennék, hogy biztosan megbízható helyre menjen, ezt ő is megértheti, hiszen az ő érdeke, hogy ne legyen fertőzés vagy ne szúrjanak keresztül ideget...

2010. okt. 10. 15:59
 35/50 anonim ***** válasza:
Aki szerint a testékszer valami újdonság és friss hóbort, az téved, mert már az ókori kultúrákban is voltak testékszerek.
2010. okt. 10. 16:03
 36/50 anonim ***** válasza:
A fülbevaló is piercing. 150 éve még nem volt divatban, ma meg néhány hetes kislányok fülét fúratják ki, akik még dönteni sem tudnak. Aki ennyire ellenzi a piercinget, az meg tudná magyarázni, hogy miért rosszabb, mint a fülbevaló? Akinek tetszik, miért ne csináltathatna? Nekem is van, a férjemnek is, mindketten bőven elmúltunk 30 évesek. Ő orvos, én jogász vagyok, mégsem ért hátrány a munkánk során emiatt, talán mert nem a középkorban élünk.
2010. okt. 10. 17:11
 37/50 anonim ***** válasza:
21%
Kedves, elöl-hátul doktor! Remélem, hogy a nyelvetekben van a cucc, és hivatásotok gyakorlása közben rendíthetetlenül forgatjátok a felső ajkaitokkal a kuncsaftok legnagyobb megelégedésére. Egyébként a történelmi párhuzam lehengerlőnek tűnő (150 év...) érvként való előráncigálása egyáltalán nem igazolja a véleményedet. Másrészről, egyáltalán nem arról volt szó, hogy a piercing a munkája során jelent-e hátrányt, vagy sem. Szülői felügyelet alatt álló 14 éves gyermekre irányult a kérdés, akinek a státusza - ugye - nem összehasonlítható egy 30-as felüli felnőttével. Persze egy jogásznak (és egyetértő férjének) természetesen lehet véleménye a témában, de lehetőleg illik megmaradnia abban a szerepben, ami nem egyenlő egy érintett szülő (a kérdező) döntésre váró, felelős szerepével. végezetül még egy adalék a státuszok tisztázására: "Akinek tetszik, miért ne csináltathatna?" Megint emlékeztetnélek arra, hogy itt egy fiatalkorú (ha már betöltötte a 14.életévét) gyermekről van szó... így a jogszabály szerint 18 év alatt szülői engedély kell hozzá. Tehát ez a vélemény sem kompatibilis az eredeti kérdéssel...
2010. okt. 10. 21:52
 38/50 anonim ***** válasza:
Én a nyelvébe semmiképpen sem engedném... Osztálytársam anno, 8 éve 16 évesen kilövette, 2 hét volt, mire megtanult vele beszélni. Egy évre rá ki kellett pár napra szednie, mert megfázott és ismét baja volt a beszéddel. Ahogy hallom, nagyon nehéz utána visszaszokni a beszédhez, mert a nyelv megerősödik. Az orr legalább beforr, ha megunja.
2010. okt. 10. 21:58
 39/50 anonim ***** válasza:
Kedves kötekedő nemdoktor: a válaszom előtt egy másik válaszban is leírtam a véleményem, elég visszaolvasni. Ha már a jognál tartunk: jogom van többször is válaszolni egy kérdésre, és azt, hogy ez hasznos-e, vagy sem, nem te döntöd el. Csupán arra reflektáltam, hogy valaki azt írta, hogy később hátrányt jelenthet. Amúgy a tisztánlátás végett: 14 év felett nem kell szülői engedély.
2010. okt. 11. 07:38
 40/50 anonim ***** válasza:
40%

Akik ellenzik, azok abba gondoljanak bele, hogy mi lenne a jobb?

1. ha megcsináltatja titokban, ki tudja, mennyire megbízható helyen + az otthoni feszültség

2. ha megcsináltatja a tudtotokkal, úgy, hogy közösen választotok ki egy higiéniai és minden tekintetben megfelelő helyet, ahol biztos nem rontják el

2010. okt. 11. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!