Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülnél úgy, hogy nem találtad...

Szülnél úgy, hogy nem találtad még meg a saját utadat? Meddig várnál?

Figyelt kérdés

Próbálom leírni, hogy értem a kérdést.

26 éves vagyok, van már két diplomám, éltem és tanultam külföldön is (kétszer). Kiskoromtól kezdve eseménydús az életem, szóval nem egy ingerszegény környezetben, a négy fal között éltem, nőttem fel. A szüleim, nagyszüleim is sikeres emberek.

Mégis azt érzem, hogy még a mai napig sem tudom azt mondani, hogy igen, most jó helyen vagyok az életben.

Október óta dolgozom az édesanyám cégénél, neki nem titkolt vágya az, hogy egyszer majd én vegyem át tőle a vezetést... Bevon mindenbe, örömmel tanítgat, de én nem vagyok biztos abban, hogy ezt szeretném csinálni. Mikor bennetek van az a "gut feeling", vagy nem tudom, hogy mondjam. Érzitek, hogy vár még rátok valami, valami ennél jobb.

De közben vágyom arra, hogy családom legyen, hogy anyuka legyek. 17-18 évesen úgy terveztem, hogy 21-22 évesen akarom az első gyerekemet, ez tolódott, mert beszippantott az egyetemi élet, a gondtalanság, szórakozás stb. Utána azt mondtam, hogy majd 25 évesen. Most ott tartok, hogy már nem is 2-3 gyereket szeretnék, hanem egyet, lehetőleg 30 éves korom előtt.

A vőlegényemmel is sokat beszéltünk erről, ő a legnagyobb támogatóm és támaszom a szüleim mellett, szerinte semmi nem lehetetlen, és akár gyerek mellett is lehet egyetemre járni, vagy vállalkozást kezdeni és lehet, hogy pont a "gyereknevelős években" fog beugrani, mi is érdekel a legjobban.

Úgy érzem, hogy megrekedtem az életben, és félek, bárhogy döntök, az rosszul fog elsülni. Mert én is, a párom is nagyon vágyunk már babára, de közben azt is érzem, hogy mielőtt anya leszek, szeretnék valamit letenni az asztalra én is. Csak ugye így, hogy azt sem tudom, hogy hol van az az asztal, elég nehéz lesz...

2023. ápr. 11. 12:25
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
89%

"igen, van aki 40 évesen szüli az elsőt, aztán hatralevő eletében csorog a fos a popójából, vagy epp nem tudja tartani a vizeletét"

Szerinted ez nem történik meg azzal, aki 20 évesen szül?

Minél több gyerek minél hamarabb... tudod, hogy ezek rendesen elbaszták az életüket, és alig várják, hogy csatlakozz.

2023. ápr. 11. 16:45
 32/54 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon rápörögtek páran a "legyen a gyereknek testvére mindenképpen, csak úgy lesz majd boldog élete" témakörre is.
2023. ápr. 11. 16:49
 33/54 anonim ***** válasza:
75%

Egyet sem szülnék, DE a kommentjeid alapján szerintem te kész vagy rá. Ahogy írtad, hogy a barátnődnél láttad, mi a helyzet, és emiatt csak egyet akarsz, az szerintem érett és realista hozzáállás.

Sokaknak a gyerekvállalás nem döntés kérdése (társadalmi nyomás, véletlen, "ez az élet rendje" dolog), és ők irigyek, ha más dönthet, vagy (még) szabad.

2023. ápr. 11. 16:54
 34/54 anonim ***** válasza:
25%

Én csak azt nem értem, miért itt kell ezt megvitatni?

N

2023. ápr. 11. 17:20
 35/54 anonim ***** válasza:
73%

"Szerencsére eszemben sincs hüvelyi úton szülni, úgyhogy ezektől meg is menekültem."

Dehogy menekültél meg.🤣🤣 Ha ezt gondolod, akkor nagyon el vagy tévedve.

2023. ápr. 11. 17:25
 36/54 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ha bizonytalan vagy a gyerekvállalásban, inkább ne vállalj gyereket. Ha mégis megbánnád (hogy nem vagy későn szültél), legalább gyerektelenül kevesebb ember életére van kihatással ez a döntés, mintha szültél volna és azt bántad volna meg. Szerintem még van időd a gyerekvállalást halasztani és gondolkodni a megérzéseiden vagy az utadon. Az is lehet, hogy a te utad nem egy karrierből áll vagy egy nagy dologból hanem több dologba fogsz majd belekóstolni és így lesz teljes az életed. Ne add fel a reményt és minden jót kívánok neked :)
2023. ápr. 11. 17:28
 37/54 A kérdező kommentje:

Nem magában a gyerekvállalásban vagyok bizonytalan, mert mint írtam, már fiatalabb korom óta szeretnék anyuka lenni. Attól tartok, hogy ha most, amíg nincs kimondottan karrierem, nem érzem magaménak, amit csinálok, gyerekkel az oldalamon megbánom, úgy fogom érezni, hogy valami kimaradt....

"Dehogy menekültél meg.🤣🤣 Ha ezt gondolod, akkor nagyon el vagy tévedve."

A hüvelyi szülés utóhatásaitól úgy, hogy műtéttel szülök? De, szerintem igen. :)

2023. ápr. 11. 17:58
 38/54 anonim ***** válasza:
74%

Az elsőt hüvelyi úton szültem, a masodikat császárral.

Az elsőnek nulla következmenye lett, 2 napon belül mintha mi se történt volna kb, nem lettem se inkontinens, se semmi, hasam gyönyörü lapos volt, szex remek.

A császárból viszont már soha nem fogok teljesen felépülni.

2023. ápr. 11. 18:02
 39/54 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt minden nő saját maga érzi, mire képes, mit szeretne (mint ahogy azt is, hogy akarnak-e több gyereket, vagy sem).
2023. ápr. 11. 18:06
 40/54 anonim ***** válasza:
60%

#40: amúgy ez olyan fura, hogy a császárra úgy gondolnak a még nem szült nők, mint egy kis vágás összevarrására.

De valójában sokkal jobban megviseli a testet, hónapokig tart, mire egyáltalán el tudod látni magadat és a babát, és nagyon gyakran jön utána a pszichózis is. Ez egy nagy műtét, amivel nagyon belenyúlnak a szülés lefolyásába, fizikailag es hormonálisan is, és ahogy írod, sosem épülsz fel belőle igazán.

2023. ápr. 11. 18:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!