Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülnél úgy, hogy nem találtad...

Szülnél úgy, hogy nem találtad még meg a saját utadat? Meddig várnál?

Figyelt kérdés

Próbálom leírni, hogy értem a kérdést.

26 éves vagyok, van már két diplomám, éltem és tanultam külföldön is (kétszer). Kiskoromtól kezdve eseménydús az életem, szóval nem egy ingerszegény környezetben, a négy fal között éltem, nőttem fel. A szüleim, nagyszüleim is sikeres emberek.

Mégis azt érzem, hogy még a mai napig sem tudom azt mondani, hogy igen, most jó helyen vagyok az életben.

Október óta dolgozom az édesanyám cégénél, neki nem titkolt vágya az, hogy egyszer majd én vegyem át tőle a vezetést... Bevon mindenbe, örömmel tanítgat, de én nem vagyok biztos abban, hogy ezt szeretném csinálni. Mikor bennetek van az a "gut feeling", vagy nem tudom, hogy mondjam. Érzitek, hogy vár még rátok valami, valami ennél jobb.

De közben vágyom arra, hogy családom legyen, hogy anyuka legyek. 17-18 évesen úgy terveztem, hogy 21-22 évesen akarom az első gyerekemet, ez tolódott, mert beszippantott az egyetemi élet, a gondtalanság, szórakozás stb. Utána azt mondtam, hogy majd 25 évesen. Most ott tartok, hogy már nem is 2-3 gyereket szeretnék, hanem egyet, lehetőleg 30 éves korom előtt.

A vőlegényemmel is sokat beszéltünk erről, ő a legnagyobb támogatóm és támaszom a szüleim mellett, szerinte semmi nem lehetetlen, és akár gyerek mellett is lehet egyetemre járni, vagy vállalkozást kezdeni és lehet, hogy pont a "gyereknevelős években" fog beugrani, mi is érdekel a legjobban.

Úgy érzem, hogy megrekedtem az életben, és félek, bárhogy döntök, az rosszul fog elsülni. Mert én is, a párom is nagyon vágyunk már babára, de közben azt is érzem, hogy mielőtt anya leszek, szeretnék valamit letenni az asztalra én is. Csak ugye így, hogy azt sem tudom, hogy hol van az az asztal, elég nehéz lesz...

2023. ápr. 11. 12:25
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
2 és fél éve vagyunk együtt a párommal, 1,5 éve költöztünk össze, januárban kérte meg a kezemet. Túl gyorsan azért nem akartunk esküvőt, nem sietünk sehová. Én amúgy sem az a "gyorsan tudjuk le két tanúval, meg utána egy ebéddel" típus vagyok. Szeptemberben lesz majd az esküvőnk.
2023. ápr. 11. 12:46
 12/54 anonim ***** válasza:
83%

Hát figyelj, szerintem ha a tökéletes pillanatra, helyzetre és érzésre vársz, akkor várhatsz örökre.

Pont elég dolgot tettél le az asztalra (egyetem, munka, külföld), pont elég biztosnak tűnik a családi, párkapcsolati és anyagi háttered is a gyerekvállaláshoz és még korban is totál ideális a helyzet. Ha nagyobb családot szeretnél akkor 3-4 gyerek is belefér az idődbe. De ha még évekig keresed az utadat, akkor egyre nagyobb lesz a valószínűsége annak, hogy nem fog könnyen jönni a gyerek, vagy nem marad elég időd annyira, amennyit szeretnél.

Önmegvalósítani, utazgatni, karriert építeni lehet gyerek mellett is, de a gyerekvállalásnak van egy időablaka. Persze még egyáltalán nem baj az, ha 2-3-4 évet vársz, de a leírásod alapján nagyrészt felesleges.

2023. ápr. 11. 13:00
 13/54 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem baba mellett jobban fog tisztázódni hogy mennyire akarod majd csinálni anyud vállalkozását. Simán találhatsz azalatt még új célokat ha mégsem az lenne az utad. Valami olyat kell találj amivel azt érzed megérkeztél, és a tiéd. Már csak a babával is megjöhet ez az érzés, lehet az anyaságban teljesedsz ki.
2023. ápr. 11. 14:00
 14/54 anonim ***** válasza:
24%
Ha ilyen életem lenne, nem szülnék soha. Amúgy sem, de ilyen háttérrel sokkal határozottabban tudtam volna eldönteni.
2023. ápr. 11. 14:35
 15/54 anonim ***** válasza:
82%

"vágyom arra, hogy családom legyen, hogy anyuka legyek. 17-18 évesen úgy terveztem, hogy 21-22 évesen akarom az első gyerekemet... Utána azt mondtam, hogy majd 25 évesen. Most ott tartok, hogy már nem is 2-3 gyereket szeretnék, hanem egyet, lehetőleg 30 éves korom előtt."

Ez elég szomorú tendencia, nem?

Az esküvő után már tényleg nem lesz mire várnotok, és akkor még a nagy család is összejöhet. :)

2023. ápr. 11. 14:59
 16/54 anonim ***** válasza:
23%
Nagy jódolgodban nem tudod, hogy mit akarsz. Abban a korban vagy, amikor gyereket kell letenned az asztalra, mert előbb-utóbb kifutsz az időből. A velünk szembe lakó gazdagék orvos lánya, most 44 évesen hozott a világra egy gyereket (külföldi spermadonor), mert eddig nem talált megfelelőnek bizonyuló belföldi férfit apának. Ez szinte az utolsó lehetőség volt az életében.
2023. ápr. 11. 15:05
 17/54 A kérdező kommentje:

Szomorúnak éppen nem mondanám, mert ha tényleg a húszas éveim elején lettem volna anyuka, akkor rengeteg minden kimarad az életemből. Legyen az akár tudás, tapasztalat, élmények, vagy éppen szórakozás. Plusz az akkor mesebelinek hitt kapcsolatomról is kiderült, hogy korántsem annyira tökéletes és rózsaszín, mint ahogyan én gondoltam akkor. Úgyhogy belegondolva, nagyon örülök annak, hogy nem úgy alakult az életem, ahogy 18 évesen elterveztem.

Ráadásul mióta a legjobb barátnőméknél van két gyerek, pontosan látom, hogy mennyire idegőrlők tudnak lenni, így gyorsan elengedtem azt, hogy én 2-3 gyerekes anyuka legyek. Legyen egy, akinek a legtöbbet nyújthatjuk, minden szempontból. :)

2023. ápr. 11. 15:11
 18/54 anonim ***** válasza:
19%

"Legyen egy, akinek a legtöbbet nyújthatjuk, minden szempontból."

A legtöbbet azzal adhatjátok neki, ha testvérei is lesznek.

2023. ápr. 11. 15:15
 19/54 A kérdező kommentje:
Mi nem így gondoljuk, egykeként is nagyon boldog életet lehet élni. Ahogyan arra sincs garancia, hogy a testvérek jóban lesznek, jó kapcsolat lesz közöttük. Plusz úgy gondolom, hogy egy terhesség + szülés még úgy sem sétagalopp, ha nincs nehézség, komplikáció... Egyszer csináljam végig, utána soha többet.
2023. ápr. 11. 15:16
 20/54 anonim ***** válasza:
4%
Remélhetőleg még meggondolod magad...
2023. ápr. 11. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!