Szülnél úgy, hogy nem találtad még meg a saját utadat? Meddig várnál?
Próbálom leírni, hogy értem a kérdést.
26 éves vagyok, van már két diplomám, éltem és tanultam külföldön is (kétszer). Kiskoromtól kezdve eseménydús az életem, szóval nem egy ingerszegény környezetben, a négy fal között éltem, nőttem fel. A szüleim, nagyszüleim is sikeres emberek.
Mégis azt érzem, hogy még a mai napig sem tudom azt mondani, hogy igen, most jó helyen vagyok az életben.
Október óta dolgozom az édesanyám cégénél, neki nem titkolt vágya az, hogy egyszer majd én vegyem át tőle a vezetést... Bevon mindenbe, örömmel tanítgat, de én nem vagyok biztos abban, hogy ezt szeretném csinálni. Mikor bennetek van az a "gut feeling", vagy nem tudom, hogy mondjam. Érzitek, hogy vár még rátok valami, valami ennél jobb.
De közben vágyom arra, hogy családom legyen, hogy anyuka legyek. 17-18 évesen úgy terveztem, hogy 21-22 évesen akarom az első gyerekemet, ez tolódott, mert beszippantott az egyetemi élet, a gondtalanság, szórakozás stb. Utána azt mondtam, hogy majd 25 évesen. Most ott tartok, hogy már nem is 2-3 gyereket szeretnék, hanem egyet, lehetőleg 30 éves korom előtt.
A vőlegényemmel is sokat beszéltünk erről, ő a legnagyobb támogatóm és támaszom a szüleim mellett, szerinte semmi nem lehetetlen, és akár gyerek mellett is lehet egyetemre járni, vagy vállalkozást kezdeni és lehet, hogy pont a "gyereknevelős években" fog beugrani, mi is érdekel a legjobban.
Úgy érzem, hogy megrekedtem az életben, és félek, bárhogy döntök, az rosszul fog elsülni. Mert én is, a párom is nagyon vágyunk már babára, de közben azt is érzem, hogy mielőtt anya leszek, szeretnék valamit letenni az asztalra én is. Csak ugye így, hogy azt sem tudom, hogy hol van az az asztal, elég nehéz lesz...
Biztosan nem fogom, de szerencsére ugyanúgy, ahogyan én, te is szabadon eldöntheted, mennyi gyereket akarsz, akarsz-e egyáltalán. 😊
Nem értem, miért a mi életünk, döntésünk aggaszt, meg hogy lesz-e majd testvére a még gondolatban lévő gyerekünknek. Ezt szerintem mindenki döntse el a férjével, ne idegenek nyomására.
42 vagyok, nagycsaládos anya, de szakmailag kb ugyanott tartok, hogy mi leszek, ha nagy leszek. :)
Pedig elég sok mindent kipróbáltam, de valahogy engem semmi se köt le egy életen át. Egyszerűen mindig arra orientálódok, ahol jobban lehet keresni. Amit épp csinálok, azt mindig szívvel-lélekkel, a maximumot adom, meg azon is túl. Jó, hát ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy egyik nap szívsebész vagyok, a másik nap meg traktort vezetek. Szakmai előrelépésre úgy esélyem se lenne.
Mindegy, nem akarok nagyon csapongó lenni. A lényeg, hogy ha én erre a pontra várok, akkor ma egy gyerekem se lenne.
Illetve nem hiszem, hogy a legtöbb ember, aki egy életen át ugyanazt a mesterséget űzi, az minden nap azt érzi, hogy ez az életcélja és imádja.
Ez csak bullshit, hogy "megtalálod az utad".
Az egész élet változások sora, egy folyamatos útkeresés, ha beragadtál egy útba, akkor megrekedtél.
Most pont abban az élethelyzetben vagy, amikor már van képzettséged, egzisztenciád, de még nem vagy túl öreg a szüléshez.
Ha most nem, akkor soha nem lesz gyereked. Ezt a hollywoodi "karrier" dolgot felejtsd el, ilyen nincs.
Elég sok nő van a közvetlen közelemben, akik bizonyítják, hogy igenis van.
26 éves vagyok, azért nem hiszem, hogy ha most nem szülök, akkor soha... Van, aki 36-38 évesen szül gyereket.
"Ezt a hollywoodi "karrier" dolgot felejtsd el, ilyen nincs."
Nincsenek karrierek. 😆
Valaki megbánta a babákat.
Szerencsére eszemben sincs hüvelyi úton szülni, úgyhogy ezektől meg is menekültem.
De bőven van átmenet aközött, hogy valaki 26 évesen szül, vagy 40 évesen. Ma már szerintem inkább gyakoribb, hogy valaki 30 felett lesz anyuka.
#30: "Szerencsére eszemben sincs hüvelyi úton szülni"
toljátok bele egy 3 beranyába most, aztán le van tudva a szaporulat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!