Mennyire gyakori, hogy egy tanár felhívja az orvost az igazolás végett?
Figyelt kérdés
Főleg tesi felmentés mert az van csak nem ugyanazt mondtam az orvosnak és nem ugyanazt a tanárnak majd... szept-okt felmentés2010. okt. 8. 14:37
11/27 A kérdező kommentje:
mondjuk nekem heti egy tesi van és csak öt hét volt amig nem tesiztem ...
2010. okt. 8. 17:03
12/27 anonim válasza:
Nincs hozzá joga a tanárnak. Ezt velem is egyszer megcsinálta az ofő. Aztán anyám bement hozzá, és elmagyarázta, hogy kit hívogasson. Rendszeresen hívta a fogorvosomat is addig, ameddig az asszisztens meg nem jegyezte neki, hogy "Mennyire jó lenne, ha ennyi beteg mellett még jutna időm telefonálgatásra".
Egyébként a dokidat köti a titoktartás...
13/27 A kérdező kommentje:
Ezjó :D értem köszönöm :)
2010. okt. 8. 23:53
14/27 anonim válasza:
Enyém felhívta! (felnőtt oktatásra járok) Közösen kreáltak nekem egy betegséget, ennyivel elkapálták! Azóta szenvedek, majd meg halok minden nap! Ha gáz lesz rácsesznek mindketten van bizonyítékom!!
15/27 anonim válasza:
Tévedésben vagy, hogy nincs joga. Az új trv. szerint kötelessége utánanézni, ha úgy látja, nem indokolt a hiányzás. Még fair a pedagógus, ha az orviossal beszél, mert hivatalosan a jegyzőnek , illetve a felettes szerveknek kell szólnia, akkor pedig hivatalból utánanéznek, be van-e írva az aznap ellátott betegek közé a gyerek.Mi a baja, milyen kezelést kapott, stb. Nálunk épp most bukott így le egy gyerekorvos, vizsgálják, mennyi hamis igazolást adott ki, elég rendes büntetést fog kapni. Szóval a dokiknak most nem érdekük csalni. De egy tesi felmentés más kategória, a hiányzásra mennek rá, mivel 50 igazolatlan óra (kb. 10 nap hiányzás miatt megvonják a családi pótlékot. Ha pedig pénzről van szó, a bejelentéseket is komolyabban veszik.
16/27 A kérdező kommentje:
nekem kb 8 igazolatlan órám volt aztán azóta megtanultam a leckét és nem is hiányzok ígyis elég hülye voltam és örülök ha nem kerülök nagyobb bajba :/
2010. okt. 13. 18:49
17/27 anonim válasza:
Mindenesetre többet ne gyűjts, mert 10 óránál kell az első jelentést tenni a jegyzőnél (majd 30 óránál újra, (ekkor már védelembe helyezik a gyereket, ne akard, minden lépésedet számon fogják tartani, szüleidet ellenőrzik, stb. 50 óra után pedig egyrészt megszüntetik a családi pótlékot, mástrészt, ha úgy látják jónak, állami gondozásba is kerülhetsz, mivel szüleid nem tudják biztosítani, hogy iskolába járj. Ezért ne kísérletezz, most naggyon komolyan veszik.Természetesen ez a ténylegesen igazolt órákra nem vonatkozik.
19/27 anonim válasza:
Nálunk a közgazdaságtan tanár szeret nagyon telefonálni. Szülőket, orvosokat, rokonokat egyaránt hívogat. Még akkor is ha valódi igazolásod van. Felhívja mennyire voltál beteg, mikortól, meddig stb..
20/27 A kérdező kommentje:
Nahát nyugodtabb nem lettem XD csak a reményem él még h megúszom többet ilyet soha
2010. okt. 13. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!