Nők, ha a fiatoknak egyedül kéne fát vágni, segít.enétek neki?
Tegyük fel falun éltek és fával tüzeltek és van egy kis erdőtök a telken és úgy lenne csak tüzelőtök hogy ki kéne vágni a fát, haza kéne hordani, összevágni stb.
Elnéznétek hogy a 18-20 éves fiatok ezt csinálja egyedül, vagy segítenétek neki?
Nincs opció hogy ezt meg azt csinálnám, meg hogy hívnák valakit, meg így meg úgy. Igen vagy nem?
Ha együtt laknánk és közösen fűtenénk és több ház körüli munkában is kivenné a részét, akkor esetleg segítenék felpakolni meg vezetni. De én pl. személyesen ilyesmiben nem sokat tudnék, mivel súlyos gerincproblémám van, és ha túlságosan megerőltetem magam napokig úgy fáj a derekam és sugárzik ki a fájdalom, hogy járni sem tudok... Szóval nem, nem segítenék fá vágni, mivel azzal azt kockáztatnám, hogy műteni kelljen a regincem vagy napokig nem tudnék járni utána a fájdalomtól.
Bár nekem nincs gyerekem. Egyébként van ismerősöm, aki hasonló cipőben van. Szó nélkül megy ki a szüleinek, nagyszüleinek fát vágni, hasítani. Sőt, ha azt látja, hogy a szülei mennek, hogy ezt elvégezzék, rájuk parancsol, hogy ne tegyék, ő majd megcsinálja. Tudja, hogy a szüleinek már vannak egészségügyi problémái, ami miatt jobb, ha lehetőség szerint kímélik magukat. 20-onéves, életerős fiatal férfi, ő úgy gondolja, hogy ő a legalkalmasabb az adott feladat elvégzésére, ezért meg is csinálja. Segítség nélkül. Sőt, ragaszkodik hozzá, mivel nem akarja, hogy a szülei lerobbanjanak, pontosan tudja, hogy melyiküküknek mije fájdulna meg a favágástól.
37 F vagyok.
9 éves kortól (édesapa meghalt) én vágtam össze a téli tűzrevalót.
Fel se merült, hogy anyám csinálja.
Bocs, amiért 55 kilós nőként nem fogok fát hasogatni, pusztán már csak azért sem, mert egy 20-21 éves fiatal férfi sokkal erősebb nálam.
Fiam nincs, öcsém ellenben igen, és amikor meglátta, hogy én hordom a fát, 16 éves kamaszként! rám szólt, hogy hagyjam a francba, mert ő gyorsabban végez.
Nem fiatal felnőtt férfi volt akkor, hanem egy kamasz, mégis teljesen alapvetőnek tartotta, hogy ne én cipekedjek már, amikor ő jóval erősebb nálam.
Bár a családban a gyereknevelésbe ez is beletartozott, hogy amíg nem muszáj (mert mondjuk minden férfi eltörte a lábát), a keményebb fizikai munkát nem a nő végzi.
Akármikor megszerelek egy csepegő csapot, kifestek egy szobát, összeszerelek egy szekrényt felszögelek bármit, pl könnyű deszka, de azért a fát hadd ne én hordjam már.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!