Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségeink vannak...

Milyen lehetőségeink vannak apámmal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nagyon nem jó a kapcsolatunk az apámmal,de jelenleg ez a legkisebb problémànk.

70 éves.Saját hibàjából/életvitele miatt vesedialízisre jár évek óta. Most ott tartunk,hogy amputálni fogják az egyik lábát.

Az életkörülményei borzalmasak.A csöves az utcán szebben él,mint ő.

Nincs fűtés,víz a lakásban,de még fürdőszoba vagy WC sem,tehát az állapotok elképzelhetőek. Egy merő szemétdombban él és ez szó szerint kell venni.

1 házban,de külön élünk vele.

Mindent kiépítettünk volna nála is,ha hagyta volna. Nem engedte,hogy radiátort tegyünk fel neki,vagyhogy bevigyük a házba a vizet. A 90es évek óta él ő így.Egy fűszálat nem tett keresztbe,hogy a helyzet javuljon.

Mi 2 éve lakunk itt (50% tulajdoni hányaddal).Furattunk kutat,hogy legyen víz a házban. Lassan,de biztosan alakulgat nálunk minden,de nála nem lehetett semmit csinàlni,de emelett elvárja,hogy vele foglalkozzunk.

A fő gondunk,hogy mi lesz vele és velünk?

Se erőmc(gerinbántalmaim vannak),se pénzem és főleg gusztusom nincs vele foglalkozni.

Neki lépcsőznie kell (ő akarta így),hogy bejusson a házba,de láb nélkül nehéz lesz,tolókocsi még az udvaron sem alkalmas,hát még a házban. A lakáscsere jelenleg részemről se menne. Rengeteg pénz,míg a nála lévő állapotot rendbehozzuk és jelenleg örülök,ha hóvégén kijövünk a pénzünkből,nem hogy lakást renováljak. Őt ismerve,megtanulni jàrni ezek utàn lehetetlen lesz.

Heti 3x dialízisre kell járnia,de a betegszállító nem fog érte bemenni a lakásba.

Idősek otthonába betenni rengeteg idő és talán elegendő lenne a nyugdíja is. Magánotthonba esélye sincs. Nem ér ennyit a ház,hogy eladjuk és a fele fedezze neki az otthont és nekünk is legyen más lakhatásunk az albérleten kívül.

Szóval el vagyok egy kicsit keseredve,hogy a nyomorúságos élete rajtunk fog csattanni!

2023. ápr. 2. 10:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Azért, mert neked nem tetszettek a válaszok, még az igazságot takarták.

Te magad írod, hogy sz*r apád volt, ergo akárhogy is magyarázod, egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy költözhettetek oda mellé. A lakásbiztosító által fizetett összegből - merr azt nem mondd, hogy nem volt biztosítás a házatokra, a legnagyobb vagyontárgyatokra - másik ingatlant kellett volna venni.

Akár úgy, hogy kényszerértékesítést kérsz a jelenlegi ingatlanra, elveszed a pénz felét, apád meg oldja meg a lakhatását, ahogy akarja, ha ilyen sz*r apa volt.

De tényleg ne haragudj, azért amikor beköltöztetek mellé a fél ingatlanba, nem hiszem el, hogy nem jutott eszetekbe, mi lesz hosszútávon.

2023. ápr. 2. 21:32
 22/24 A kérdező kommentje:
Hát,ha ez mindig ilyen könnyű lenne,ahogy írod,akkor mindig minden sikerülne az embernek és boldogan élne mindenki...Bocs,hogy csalódást okoztam!
2023. ápr. 2. 21:42
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

De akkor most mit szeretnél hallani?

Az a lehetőséged, hogy

A) elköltöztök

B) maradtok és gondozzátok akkor is, ha rámegy az életemet

C) maradtok és nem gondozzátok, csak akkor szeret rátok szállni a szoc. gondnokság

2023. ápr. 2. 21:48
 24/24 A kérdező kommentje:

Mint a jóelőbb is írtam,voltak hasznos válaszok és jól átgondolom,hogy hogy legyen mindenkinek jó!

A további válaszadási lehetőségeket nem tudom lezárni,max,ha már nem válaszolok.

2023. ápr. 2. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!