Mit tennétek a helyemben?
hosszú lesz...
a családom viszonylag jómódú (de az a fajta, aki meg is dolgozott/dolgozik érte)
nyaralni sosem mennek, gyűjtik a pénzt és ezt az eletet várják el másoktól is
több ingatlanuk van és sok félretett péntük
férjem családja kevésbé jómódú, de eléldegélnek, megvan mindenük, amire szükségük van, nyaralni is tudnak menni stb
vésztartalékuk van, de nem halmoznak sok pénzt
teljesen más felfogású a 2 család
szüleim egyik lakásában jelenleg mi lakunk ketten a férjemmel (fizettünk érte havi 100 ezer ft-ot nekik+rezsi..viszont ezt egyben egyszercsak visszautalták, segítve minket, h építkezhessünk...nem kértük, nem is használtuk fel még semmihez)
kaptunk ajándékba egy telket tőlük, amit elfogadtunk és elekezdtünk rá építkezni (apukám kapcsolatai révén, ő az építőiparban dolgozik)
az építkezés saját önerőből és hitelből, szülői segítség (anyagi) nélkül (ahogy írtam a lakbér árát nem építettük még be, szándékosan)
apukám olyan, h mindent jobban tud minkenkinél, és ha nincs igaza azt nem fogadja el, ezért férjem nem igazán szeret vele együtt tevékenykedni az építkezésen
mindig meg kell gondolni mit mondasz, milyen hangsúllyal, kiről és mikor...különben jön a sértődöttség
ha férjem nincs ott, amikor apukám dolgozik az embereivel épp, akkor ő a világ legrosszabb embere és mindenkinek azt beszélik, h hogyan kihasználja apukámat.
a 2. ilyen esetnél férjem megmondta, h nem kell jönnie apukámnak magától mindig oda, megoldja ő, felbérelünk mást stb...ez esetben is ő volt a világ legrosszabb embere, mert kaptunk egy telket és olyan hálátlanok vagyunk, h elküldjük onnan őket
mindenkinek úgy van beállítva az egész, h apukám felépüli nekünk a házat és mi kihasználjuk őt
mindenkinek azt mondja, h már megvette ezt, megvette azt...holott sosem ő fizet, természetesen mindent mi fizetünk férjemmel (férjemnek persze ez is böki a csőrét)
ma ismét olyan munkafázis volt, amit apukám csinált az embereivel (ez a szakmájuk), és férjem csak reggel ment oda, majd elment onnan és megint ő lett a legrosszabb, h nem állt neki segíteni az embereknek (hozzáteszem nem ingyen csinálják, fizetést kapnak érte.. kivéve apukám, mert ő nem fogadja el)
ma azt a kikötést kaptuk, h szeptemberig ki kell költöznünk a lakásukból vagy ha még egy ilyen eset előfordul, h egy szakmunkánál nem tudunk ott lenni, akkor azonnal mehetünk ahova akarunk
már megbánták, h nekünk bármit is adtak
hozzáteszem bátyám otthon él velük full ingyen, és marad is, mert még sosem volt barátnője (35 éves) és otthon kényelmes neki
szüleim egyébként jószívű emberek, a legjobbat akarják nekem, de mindent ők akarnak irányítani
ismerik a kivitelezőinket és hívogatják őket (velünk párhuzamosan), h mikor készülnek el a számlával, leegyeztetik velük, h mi mikor és hogyan fogunk fizetni la mi hátunk mögött) és ha nem alkalmazkodunk egyből hozzá, akkor megint jön a felháborodás, h miért nem, ők megígérték minket meg nem isnérdekel semmi
én ezt az irányítást nem igazán tudom már tovább elviselni. férjem pedig már régóta tűrtőzteti magát
mindig azzal vannak elfoglalva h mi mikor mit csinálunk, miért nem vagyunk az építkezésen, miért nem csináljuk ezt, miért nem azt stb
egy bizoynos szintig tűri az ember és tanácsnak veszi, de ez folyamatos számonkérés, amivel szerintem 30-on fölül bem tartozunk senkinek
persze mindig azzal jönnek, h az ő lakásukban lakunk és kaptunk egy telket
amikért tényleg hálásak vagyunk, de úgy érezzük, h ha vkinek van és szívből ad, az utána nem hánytorgatja így fel
mi a véleményetek?
igen-igen
az is én voltam és sajnos azóta is fennáll
persze, h fennáll mert hagyjuk
csak közben durvul is
férjem makacs, nem akar költözni a lakásból, mert szerinte ne hagyjam magam, ha tesóm otthon lakik, etetik stb, akkor engem se küldjenek el az építkezés végéig
Márpedig amíg abban a házban laktok, amit apádék építettek a tőlük kapott telekre, addig apád úgy fogja érezni, hogy joga van beszólogatni. Sajnos ez van.
Nem könnyű út az önállóság, de nagyon megéri.
de nem ők építik a házat, csak mindenhol így adják elő
de igaz, a telek tőlük van
1. Az építkezésen dolgozókkal és a cégekkel közölni, itt mindnen fillért ti fizettek, ti vagytok a megbízók, a szüleiddel nincs beszélnivalójuk, nem egyeztethetnek velük és nincs dolguk az építkezésen.
2. Költöztök másik albérletbe még a héten.
3. Szüleiddel beszélsz, pénzt visszafizeted, a rokonságnak meg akinek hülyeséget beszéltek elmondod, mi a helyzet. Hyereket bejelented, közlöd, vagy visszavesznek, vagy nem fogják látni se soha. Valamint tessék tesóval foglalkozniuk és vele lekötni a felesleges kapacitásaikat.
Ebből persze semmit sem fogsz megtenni...
Amúgy a gyakori meg az élet is tele van azokkal a konfliktushelyzetekkel, amik abból adódnak, hogy a gyerek meg a szülő nem válnak le megfelelően egymásról. Ez alapvetően mindkét fél hibája, de általában főleg a gyereknek rossz.
Na ez ennek iskolapéldája.
Viszont ezeknél a szituknál az a jellemző, hogy hiába adsz tanácsot, azt úgyse fogják megfogadni, pont azért, mert érzelmileg erősen függenek a szülőtől. Nem mellesleg függetlenedni (érzelmileg és anyagilag) nehéz dolog, de számos konfliktust el lehet kerülni vele.
És senki ne értsen félre, a függetlenség nem azt jelenti, hogy évente találkoznak. Találkozhatnak gyakrabban, de mindenki élje a saját életét, a másik életébe nem beleavatkozva.
Személy szerint eleve nem fogadtam volna el semmit... még egy üres telket se. Főleg, hogy ismered a szüleid és tudod, hogy milyenek.
Ha kész lesz a ház adjátok el, fizessétek ki a telek árát a szüleidnek, vegyetek egy másik házat, ők meg mehetnek ahova akarnak...
A férjed szülei nem tudnak nektek segíteni?
Náluk is lakhatnátok vagy segíthetnének, hogy a szüleidnek kifizessétek a telket és azt a pénzt később megadnátok a férjed szüleinek.
Az a lényeg hogy a te szüleid ne tudjanak titeket a pénzükkel (és a segítséggel amit adnak) sakkban tartani.
Alapjáraton nem baj az ha egy szülő segíti a gyerekét, csak nem kell sakkban tartani és érzelmileg zsarolni utána.
Sok szülő ad kölcsön a gyerekének, az meg szépen lassan visszatörleszti, ezzel sincs baj, sokan csinálják így. Viszont a kérdező szülei már a toxikus szülő kategória. A zsarolás egy nagyon aljas dolog a részükről.
Jobb az ilyen szülőktől távol maradni, visszafizetni amit lehet, mert ők már nem fognak megváltozni.
Ha az anyósodék normálisak velük érdemesebb inkább együttműködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!