Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

hosszú lesz...

a családom viszonylag jómódú (de az a fajta, aki meg is dolgozott/dolgozik érte)

nyaralni sosem mennek, gyűjtik a pénzt és ezt az eletet várják el másoktól is

több ingatlanuk van és sok félretett péntük

férjem családja kevésbé jómódú, de eléldegélnek, megvan mindenük, amire szükségük van, nyaralni is tudnak menni stb

vésztartalékuk van, de nem halmoznak sok pénzt

teljesen más felfogású a 2 család

szüleim egyik lakásában jelenleg mi lakunk ketten a férjemmel (fizettünk érte havi 100 ezer ft-ot nekik+rezsi..viszont ezt egyben egyszercsak visszautalták, segítve minket, h építkezhessünk...nem kértük, nem is használtuk fel még semmihez)

kaptunk ajándékba egy telket tőlük, amit elfogadtunk és elekezdtünk rá építkezni (apukám kapcsolatai révén, ő az építőiparban dolgozik)

az építkezés saját önerőből és hitelből, szülői segítség (anyagi) nélkül (ahogy írtam a lakbér árát nem építettük még be, szándékosan)

apukám olyan, h mindent jobban tud minkenkinél, és ha nincs igaza azt nem fogadja el, ezért férjem nem igazán szeret vele együtt tevékenykedni az építkezésen

mindig meg kell gondolni mit mondasz, milyen hangsúllyal, kiről és mikor...különben jön a sértődöttség

ha férjem nincs ott, amikor apukám dolgozik az embereivel épp, akkor ő a világ legrosszabb embere és mindenkinek azt beszélik, h hogyan kihasználja apukámat.

a 2. ilyen esetnél férjem megmondta, h nem kell jönnie apukámnak magától mindig oda, megoldja ő, felbérelünk mást stb...ez esetben is ő volt a világ legrosszabb embere, mert kaptunk egy telket és olyan hálátlanok vagyunk, h elküldjük onnan őket

mindenkinek úgy van beállítva az egész, h apukám felépüli nekünk a házat és mi kihasználjuk őt

mindenkinek azt mondja, h már megvette ezt, megvette azt...holott sosem ő fizet, természetesen mindent mi fizetünk férjemmel (férjemnek persze ez is böki a csőrét)

ma ismét olyan munkafázis volt, amit apukám csinált az embereivel (ez a szakmájuk), és férjem csak reggel ment oda, majd elment onnan és megint ő lett a legrosszabb, h nem állt neki segíteni az embereknek (hozzáteszem nem ingyen csinálják, fizetést kapnak érte.. kivéve apukám, mert ő nem fogadja el)

ma azt a kikötést kaptuk, h szeptemberig ki kell költöznünk a lakásukból vagy ha még egy ilyen eset előfordul, h egy szakmunkánál nem tudunk ott lenni, akkor azonnal mehetünk ahova akarunk

már megbánták, h nekünk bármit is adtak

hozzáteszem bátyám otthon él velük full ingyen, és marad is, mert még sosem volt barátnője (35 éves) és otthon kényelmes neki

szüleim egyébként jószívű emberek, a legjobbat akarják nekem, de mindent ők akarnak irányítani

ismerik a kivitelezőinket és hívogatják őket (velünk párhuzamosan), h mikor készülnek el a számlával, leegyeztetik velük, h mi mikor és hogyan fogunk fizetni la mi hátunk mögött) és ha nem alkalmazkodunk egyből hozzá, akkor megint jön a felháborodás, h miért nem, ők megígérték minket meg nem isnérdekel semmi

én ezt az irányítást nem igazán tudom már tovább elviselni. férjem pedig már régóta tűrtőzteti magát

mindig azzal vannak elfoglalva h mi mikor mit csinálunk, miért nem vagyunk az építkezésen, miért nem csináljuk ezt, miért nem azt stb

egy bizoynos szintig tűri az ember és tanácsnak veszi, de ez folyamatos számonkérés, amivel szerintem 30-on fölül bem tartozunk senkinek

persze mindig azzal jönnek, h az ő lakásukban lakunk és kaptunk egy telket

amikért tényleg hálásak vagyunk, de úgy érezzük, h ha vkinek van és szívből ad, az utána nem hánytorgatja így fel

mi a véleményetek?

2023. márc. 13. 22:12
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

hát hidd el, én is megbántam, h elfogadtam a telket és azt, h ebben a lakásban élhessek addig amíg építkezünk

nem gondoltam volna, h ez idáig fajul majd

a megoldás az lenne, ha erre a fél-1 évre is keresnénk egy albit, meg tudnánk oldani anyagilag, de így, h jön a baba, ezt az összeget azért szívesebben fordítanánk a házra és Rá

így viszont az anyagi függésre hivatkozva marad a folyamatos zsarolás

és h eltűrjük azt, h mindenkinél ócsárolnak minket és mindenki szemében idióták vagyunk

2023. márc. 14. 02:18
 22/44 NTBS ***** válasza:
100%
Saját lábára álljon az ember.
2023. márc. 14. 05:54
 23/44 anonim ***** válasza:
83%

Ennek a házasságnak ennyi volt.

Mit gondolsz, mégis mit érezhet a férjed?

Szerinted mi lesz itt, ha megneszelik, hogy jön a baba?

Egyetlen megoldás megmenteni a házasságotokat a borzalmas szüleidtől, hogyha kész minden, akkor eladjátok a kecót és nem 35, hanem 350 km-re költöztök és megszakitjátok a kapcsolatpt.

Soha nem lesz nyugtotok. A férjed vagy belebetegszik vagy elhagy.

2023. márc. 14. 05:58
 24/44 anonim ***** válasza:
84%

Én is sajnálom a férjed, legalább vele megbeszéled, hogy sajnálod, hogy így alakult?

Mivel a te szüleid, neked kell kiállni magadert, a családodért.

Mi lenne, ha visszazsarolnád őket? Ha nem viselkednek normálisan, nem láthatják az unokájukat.

2023. márc. 14. 06:41
 25/44 anonim ***** válasza:
96%

De minek vállaltok gyereket, ha ilyen mértékben a szülőktől függtök anyagilag?

Itt sírsz, panaszkodsz, de azért csak kényelmes nektek, hogy a lakásukban laktok és telket kaptatok. Ne mondd már, hogy nem ismerted a szüleidet az elmúlt 30 évben, és csak az építkezés után lettek ilyenek, hát persze.

Nem elég, hogy függő helyzetbe hozzátok magatokat, még megfejelitek az egészet egy gyerekkel, nehogy szabadulni tudjatok belőle. Nagyon okosak vagytok. Költözzetek ki a lakásból és menjetek lakni a férjetek szüleihez akkor vagy albérletbe, mint más felnőtt emberek.

2023. márc. 14. 06:55
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Te már tettél itt fel kérdést. Akkor is mondtuk, hogy el kell szépen adni mindent és sajátot venni. Nem csináltál semmit, mert gyáva vagy és kényelmes. Most még nagyobb bajban vagy. Mit gondoltál, mi fog változni, ha semmit nem csinálsz? Te is tudod, hogy az már mindegy, hogy a szüleidnek mit fizetsz vissza, mert mindig ők lesznek, akik nektek telket vettek és házat építettek, ti meg, akiknek semmi se jó. És a szüleid ezt élvezik. Megírtuk a múltkor is. Semmit nem változtattatok. Most aztán gyerekkel, gondolom, pláne nem fogtok. Milyen válaszokat vársz? Hogy mennyire igazad van? És mire mész vele?

Ha nem mentek el onnan, akkor most már mindig ez lesz. Te is tudod.

2023. márc. 14. 07:04
 27/44 A kérdező kommentje:

férjem mellett állok, folyamatosan konfliktusban vagyok a szüleimmel, emiatt is akarnak kitenni a lakásból

én már néztem albérletet, nem függünk tőlük anyagilag, ha elköltöznénk albértletbe, azt is tudnánk fizetni, max pár hónappal később lenne kész a ház (ami szintén nem lenne gond, szeptemberben kezdtünk építkezni, sztem 1,5 év házépítés sem egy olyan hosszú idő, ha csak jövőre költöznénk...)

illetve telekre ők beszéltek rá, kb megsértődtek volna ha nem adhatták volna oda...ismertem a szüleimet, gondoltam, h lesz probléma, na de h ilyen mértékű...azt nem

férjem azt mondta, h a bátyám otthon lakik ingyen, engem meg ki akarnak tenni a lakásból úgy, h megmondtuk, h a lakbért is fizetjük, akkor húzzuk a költözést ameddig tudjuk és ha elgurul annyira, akkor pattanunk

2023. márc. 14. 07:05
 28/44 anonim ***** válasza:
91%
volt már ez az építőiparos szülő, építkező gyrek történet...
2023. márc. 14. 07:06
 29/44 A kérdező kommentje:

igazatok van, csak az udőt húzzuk, ami miatt csak romlik a helyzet

megpróbálom rávenni a férjem a költözésre

2023. márc. 14. 07:07
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
tudjuk, estére meg is lesz a döntés, hogy eladjátok. Lépjünk tovább. Amíg ketten nem jelezték, hogy ezt már kérdezted, kedvesen válaszolgattál, már tiplizel is.
2023. márc. 14. 07:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!