Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megszakítanád a kapcsolatot...

Megszakítanád a kapcsolatot ilyen családdal?

Figyelt kérdés

5 éve elköltöztem otthonról, azóta teljesen felborult a családi élet. O

Előtte sem volt normális, de nem volt ekkora káosz. Szüleim elváltak, a gyerekeket pszichiáter kezeli mentális zavarokkal (súlyos szorongás, borderline személyiségzavar, nárcisztikus személyiségzavar). Apukám pszichopata és nárcisztikus személyiségzavara van. Szinte negyed évente követ el valamelyik testvérem öngyilkossági kísérletet, az anyukám teljesen tanácstalan és rám támaszkodik, mert apukám mellett élve 25 évet, teljesen elvesztette az önállóságát és a döntésképességét. Mellette a saját problémáit is nekem mondja, nem csak a gyerekekét. Hogy szakított ötvenedszerre a pasijával, aki szerinte megcsalja, de nincs bizonyíték, csak gondolja. De én nem véletlenül menekültem el innen 18 évesen. Akármennyire szeretem a családom, egyszerűen megfojtanak a problémáikkal. Az utóbbi pár hétben naponta többször jönnek hozzánk, telefonálnak, hogy szükségük van rám és fogalmuk sincs mit csináljanak. Most hívtak megint, hogy a húgom megint megpróbált öngyilkos lenni. Megint vészhelyzet van, írnak, hívnak veszettül, én viszont szörnyen belefáradtam már ebbe. Van egy férjem és egy 8 hónapos kislányom, éjszaka így sem alszom sokat. Nem akarom feláldozni magammal a testvéreim miatt. Közben meg nehéz egyszerűen félredobni őket, hogy oldjátok meg egyedül, ha meghal, akkor így járt, én megyek aludni. Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?

2023. márc. 7. 22:49
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Pont így terveztem. :) Köszönöm szépen!
2023. márc. 9. 12:21
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
En a u ilyen szulot le szoktam blokkolni. Minden elerhetosegemen . Ez az egy valt be!!!
2023. márc. 15. 11:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!