Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig tartjátok elfogadhatóna...

Meddig tartjátok elfogadhatónak azt az indokot (vagy kifogást) egy családtagtól, hogy azért munkanélküli, mert még nem talált munkát? Meddig lennétek hajlandóak anyagilag támogatni?

Figyelt kérdés

2023. febr. 5. 21:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%

Így, hogy szülőről van szó, nehezebb a helyzet. Fiatallal kapcsolatban kb. azt írnám, amit 9-es (a hozzáállásától függ), de 60 évesen munkát keresni még Budapesten sem könnyű (édesanyám valamivel 60 felett veszítette el a munkáját). Viszont itt is számít, mit tesz azért, hogy jobb helyzetbe kerüljön: várja a sült galambot vagy aktívan keresgél? Ennyiért nem megy el vagy lehajol az apróért? Szétcsúszott vagy rendet tart maga körül?

Ha állandó munkát nem talál, alkalmi munkák arrafelé is akadhatnak vagy ha ért valamihez (ismerős pl. ügyesen varr), abból is bejöhet valamennyi. Nem biztos, hogy sok, de több, mint a semmi. Érdemes az ismeretségi kört is beizzítani, hogy szóljanak, ha látnak valamit. Akár alkalmi munkát is, mert annak a híre sokszor ismeretségi alapon terjed. Az érzelmi zsarolás az gáz, neki is meg kell értenie, hogy nektek is élni kell valamiből.

2023. febr. 5. 23:34
 22/28 anonim ***** válasza:
13%
Kedves mindenki, ez a szituáció kortól és nemtől függetlenül is azt sugallja, hogy a szóban forgó személy egy munkakerülő lusta dög. Aki akar, az igenis talál munkát napokon belül, főleg ha adósságai vannak, amit mielőbb rendezni kellene. Lehet, hogy nem élete állását találja meg, viszont legalább csinálna valamit, és ettől függetlenül közben kereshet jobbat. Ha talál, vált. De addig sem teng-leng az adósságokban, és nem a gyerekeitől várja el, hogy eltartsák. Szóval az, hogy nem talál munkát hónapokig, az kifogás. Bármilyen munkát el kell vállalni, ha az élet azt kívánja, és lehet találni napokon belül. Nincs kifogás.
2023. febr. 6. 00:11
 23/28 anonim ***** válasza:
37%
Mit jelent a támogatás? Mindent fizetni neki vagy max szállást adni?
2023. febr. 6. 00:19
 24/28 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon nehéz ez, 60 felett pláne. Az infók nagyon hiányosak. A 21-es remekül rakerdezett ezekre.

Az én édesanyám 82 éves, de évek óta támogatjuk az öcsémmel maximalisan, a nyugdíja épphogy picivel több, mint 100 ezer forint. Nagyon takarekos egyébiránt, nincs vele nehéz dolgunk. Remélem még nagyon hosszú ideig tudjuk támogatni. Az édesanyánk.

Mint ahogy neked is kérdező.

2023. febr. 6. 00:25
 25/28 anonim ***** válasza:
81%

Az információk nélkül először azt válaszoltam volna, hogy a 6-8 hónap normális, de pályakezdő vagy fiatal nőként. Én 8 hónapig heti több interjúra jártam, de mindenhol elküldtek, mert abban a korban voltam, amikor megjön a nők szülési kedve és bármit mondtam (pasim se volt), nem érte meg engem felvenni, ha 1-2 év múlva kiesek.

Majdnem nyugdíjas esetében azonban szintén nehéz, mert már nem annyira kihasználható az ember, egészségügyi gondjai, a modern rendszerhez képest lemaradásai vannak. Más persze, ha egyáltalán nem akar dolgozni, akkor valamit lépni kell. Apám 60 évesen is tudott váltani, szóval nincs lehetetlen.

2023. febr. 6. 04:44
 26/28 anonim ***** válasza:
86%

Hatvan felett gyakorlatilag értelmes munkát nem nagyon találni, ha nincs piacképes szakmája. Még jó szakmával sem egyszerű, mert nyugdíj előtt áll és egyébként (sajnos saját) tapasztalat, hogy az idősebb korosztály nagyon rugalmatlan, kevéssé alkalmazkodik, kevésbé tanul, hiába potenciálisan bölcsebb vagy tapasztaltabb. Fizikálisan már nem terhelhető úgy, tehát árufeltöltő, takarító, nehezen. Ha nem tud elhelyezkedni, akkor gondolom nem túl magasan kvalifikált.

Az eredeti kérdésre és 3-6 hónapot mondtam volna, hatvan felett, hát... Szerintem kb az esélytelen kategória ennyi idő alatt. Próbálkozni kell, de tuti 4x annyi idő mint fiatalabbak vagy jobban képzetten.

2023. febr. 6. 05:32
 27/28 anonim ***** válasza:
44%
60 feletti? Esélytelen hogy munkát kapjon. Védett korban van, tehát ha felveszik valahova, nem küldhetik el, csak különleges esetekben
2023. febr. 6. 06:00
 28/28 anonim ***** válasza:
85%
22, 60 felett nem mindenkinek jó már a fizikuma. Kórházban dolgozom és vannak idős kolléganőim akik már sajnos képtelenek olyan fizikai munkát végezni mint mi 30-40evesek. Nekik sokszor adminisztratív munka jut. Ha megszűnne a munkahelyünk akkor én 33 évesen simán elmegyek másik osztályra de a 61eves gerincsérves kollegano nem fog elmenni már ágy melle. Szintén nem tud egész nap állni egy pl eg, konyhán, irodába nem veszik fel mert nem olyan a végzettsége,portásnak tulkepzett, boltba nem mehet mert nem eladó. Nem tudom.. én úgy látom hogy ha valaki elveszi nyugdíj előtt pár évvel a munkáját az már annyira kevés lehetőségből választhat, hogy az esélyei a nullával egyenlőek kb.
2023. febr. 6. 11:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!