Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt feldolgozni?

Hogy lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, nagyon fiatalon lettem krónikus beteg (17). Sajnos nagyon nehéz volt kiderítenem, hogy mi a probléma, és csak egy orvos foglalkozik ezzel az országban. Mikor kezdődött az egész, a családom egykét orvoshoz elvitt, aztán inkabb rámfogták hogy csak szimulálok, és kb lecsesztek ha csak megemlítettem hogy fáj. Aztán nem sokat segitett hogy bekerültem egy pszichologushoz (persze SZTK-s mert a magánt nem fizették volna), aki szintén ezt sulykolta belém. 6 év kellett hogy összeszedjek pénzt és el tudjak jutni egy orvoshoz aki azota is kezel. Sajnos sokat romlott az évek alatt az állapotom, mostmár nem biztos hogy rendbe lehet hozni. A családom nem tudja hogy elmentem hozzá, alapból kollégiumban lakom de néha még hazajárok. Úgy érzem meg tudtam teremteni nagy nehezen magamnak is körülményeket, viszont nem bírom feldolgozni hogy ennyire cserben hagytak. Gyakran elfog a pánikroham hogy hogy fogom ezután is a százezreket egyetem mellett előallitani a kezelésemhez. És emellett a két testvéremnek szo szerint mindent kifizettek amit csak lehet. Mostmár valszeg nem is fogadnék el tőlük semmit, de ez a tudat akkor is borzalmas. Egy éve például egy másik betegségem is lett, annál is az volt az első szavuk hogy ők biztos nem fizetnek orvost. Anno mikor a nővérem evészavaros volt, járatták egy évig magán pszichológushoz, a bátyám szintén beteg, őneki simán megvesznek százezres vitaminokat is, merthogy ha 1% esély is van hogy segít akkor már megérte...hogy dolgozzam ezt fel?

2023. febr. 4. 17:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Keresel egy JÓ pszichológust!
2023. febr. 4. 17:28
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
OFF: meg tudnád írni, mi a speciális betegséged?
2023. febr. 4. 17:28
 3/19 anonim ***** válasza:
52%

Sehogy. Illetve nagyon hosszú meló, de nem biztos, hogy ha ezzel el kezdesz foglalkozni, akkor az elfogadásba jutsz el,hanem inkább a leszrom beletorodesbe.

Alapvető gondok vannak nálatok.

Te vagy a legkisebb a családban, lehet csak becsusztal és a szüleid a hátuk közepére se kivantak vagy épp hiába vagy tervezett gyerek, nehéz helyzetben voltak és emiatt alakult ki ez az elhanyagolas (ez csak egy tipp, de ez a kettő a leggyakoribb eset).

Ezt a békát sajnos le kell nyelni, hogy a testvereidet jobban szeretik. Gyanítom ehhez is kapcsolodnak a betegsegeid lelki síkon.

Amit tehetsz, hogy csak akkor beszélj velük amennyit muszáj és éld az életed. Tanulj, dolgozz.

Terapiabol meg első körben probald ki a szomatodrámát. Ez pont jó krónikus betegségekre.

2023. febr. 4. 17:29
 4/19 anonim ***** válasza:
31%
Milyen betegséged van? Már a hipochondrian kívül
2023. febr. 4. 17:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Már vártam egy ilyen undorító valaszt utsó
2023. febr. 4. 18:08
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Miert undorito? Mert ratapintott az igazsagra? Ha nem hipochonder vagy, akkor csak leirnad mi az a különleges betegséged
2023. febr. 4. 18:16
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, ha az orvos elhitette veled, hogy ehhez csak ő ért, és százezrekkel lehúz, szerintem gyanakodj, hogy átver.
2023. febr. 4. 18:21
 8/19 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, én nem tartalak hipochondernek a leírtak alapján, de tényleg nem mindegy, milyen betegséged van, és hogy pontosan lett-e diagnosztizálva. Miféle betegség az, amihez az egész országban csak egy orvos ért?

Ha a családod nem támogat, mindenképp keress valaki mást a környezetedben, akivel beszélni tudsz erről. Nagyszülő, nagynéni, barátnő, pedagógus, barátnő anyja, bárki, akiben megbízol.

2023. febr. 4. 18:26
 9/19 anonim ***** válasza:
86%
Volt már ez a sztori, csak akkor a barátja szülei fizették volna az orvost. Akkor valami bél probléma volt a betegség
2023. febr. 4. 18:29
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

" Miféle betegség az, amihez az egész országban csak egy orvos ért?"

Valszeg valami méregdrága, lehúzós ztrendi természetgyógyász, aki mindenhez is ért.

2023. febr. 4. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!