Kinek van igaza? A gyereknek vagy a szülőnek?
Adott az a helyzet, hogy a külföldi családi nyaralás az érettségi időpontjára esik (szóbeli)
A szülők meglepetésnek szánták, azt hitték, hogy májusban lezavarják a szóbelit és az írásbelit is, mert az ő idejükben (25-30 éve) így volt.
A gyerek nem tudott a családi nyaralásról, nemhogy az időpontjáról és így esélye se lett volna szólni, hogy nem jó. (Minden évben július vége-augusztus elején mentek nyaralni).
A gyerek szerint a szülő a hibás, mert:
- nem mondta el neki, hogy mi van a nyaralással
- túl koránra tette
A szülő szerint a gyerek, mert:
- nem mondta el mikor lesz az érettségi pontosan
Honnan a pélóból kellett volna tudnia a gyereknek, hogy meglepit szánnak pont arra az időpontra?
Nemá...
Ha megoldás kell: beteget jelent és elmegy a pótérettségire. Ha meg veszekedés, ami ez alatt a kérdés alatt lesz, jó szórakozást hozzá.
mert az ő idejükben (25-30 éve) így volt.
Nem volt így. Akkor is május írásbeli, júniusban szóbeli. 95- ben érettségiztem, férjem 91-ben.
Találj ki jobbat.
Egyértelműen a szülő a hibás, mert ő akart valamit szervezni titokban. Normális esetben megkérdezte volna, mikor lesz az érettségi (lehet egyáltalán tudni már napra pontosan, vagy csak körülbelül?), és figyelembe veszi a kirándulás szervezésnél.
1. válaszolónak: a pótérettségi ősszel van, ha felvételizni is akar a gyerek, akkor csúszik 1 évet, ha pótérettségizik. Ez nem éri meg egy kirándulás miatt.
így van, 8 (sőt, nekem pl a szóbeli felvételi július eleje volt).
megint olyan ír ki kérdést, aki lusta utánanézni dolgoknak, csak elképzel valamit... sose volt május a szóbeli.
Szerintem mindkét fél hibás, mert nem kommunikálnak egymással.
Nem szoktak beszélgetni ?!
Nálunk anyámék minden fontos időpontomról tudtak, hogy tudják, mikor kell értem szorítani.
Nekem nagyon fura, hogy itt a szülők se kérdezték a gyereket az érettségi menetéről, időpontjairól, de a gyerek se mesélt a szüleinek semmit.
Szóval számomra egyértelműen mind a ketten hibásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!