Pocsékul főz, de akar, hogy lehet kezelni?
Anyám rettenetesen rosszul főz. Soha nem volt mesterszakács, de általában meg lehetett enni. Az évek alatt egyre borzasztóbb, már mindenki csak megkóstolja, aki nagyon éhes mert nem evett előtte otthon az kicsit eszik is, de tényleg ehetetlen.
Mondtuk hogy ne főzzön ha vendégség van, majd megcsináljuk mi, vagy rendelünk. Nem, neki az nem jó. Majd ugyebár nem esszük meg amit készít, megsértődik, hogy nekünk kár főzni.
Próbáltunk minőségi alapanyagokat bevásárolni ha főzhetnékje van, azt is elrontja.
Kapott hajhálót, hogy legalább hajszál ne legyen benne, ez sem jött össze.
Próbáltam hogy ha ő főz, én is viszek valamit, hogy csak összedobtam, elhoztam. Sógornőm is próbalta, ő is szokott hozni. Persze megint duzzog hogy ő főztje megmarad.
Többször megmondtuk hogy ehetetlen, és csak pocsékba megy, de hetekig duzzog utána.
Most a karácsony lesz nála, sütni, főzni szeretne, és fog is.
Mit kellene még kipróbálni, ötlet hogy mit tehetnénk még? Ha viszek enni megint minden lesz csak békesség nem,hogy ő mennyit fáradozott, mi meg hálátlanok vagyunk. Nem együtt lakunk, nem állhatok mellette a konyhában.
Valószínűleg odalett az ízérzékelése is, én nagyanyám is egyre több sót rakott mindenbe, a végére ehetetlenül sós lett minden, amit ő jóízűen bekanalazott. Ő neki ízlett, mert valószínűleg már semmilyen ízt nem érzett.
Valóban, az önkritika társadalmunk egyik rákfenéje. Mennyivel boldogabb lehetne mindenki, ha csak azt kéne csinálnia, amihez ért. Durva, de szülőnek sem való mindenki.
Ő még abban a világban szocializálódott, hogy az nő dolga a főzés, gyereknevelés, háztartás. Az nem volt opció, hogy ezek közül valamelyik kimaradjon.
A kaja kutyának adása talán a legjobb opció ebben a megoldhatatlan problémában. (amit az egyik válaszoló írt)
Egyszerű. Külön hűtő. Alapanyagokat vegyen magának és főzzön magára. Én azt nem értem, hogy neki ízlik a saját főztje?
70 éves. Kibírjátok azt a kis időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!