Ahol mindenhol elvált szülők vannak, ott képes egy ember normális családot alapítani és amellett kitartani és összetartani?
8 és 2 évesek voltunk a húgommal, amikor a szüleim elváltak. Anyukám és apukám újraházasodott.
- Anyukám párjának nem volt másik családja,
- viszont anyukám párjának a szülei is elváltak (+4 nagyszülő)
- Apukám párjának az előző házasságából van két gyereke
- Apukám szülei nem váltak el, úgymond a halál választotta őket el egymástól, nagymamámnak is van új párja
- És a nagynéném, aki egyben keresztanyám is most latolgatja a válást 13 év házasság és két gyerek után
Nem volt egységes családom, nem volt meg az a biztonságérzet, ami egy normális családban.
Szerintem ez nem akadály.
Az én szüleim sosem éltek együtt. Ezért számomra mindig természetes volt, hogy nagyon megnézem majd, kinek szülök gyereket. Mivel nekem nem volt semmilyen apám, a leendő gyerekeimnek a lehető legjobbat akartam. Sikerült, a párom csodálatos apa.
Hogy hogy marad együtt egy család minta nélkül, arra szerintem az a válasz, hogy két felnőtt embernek, akik szeretik egymást, meg kell tudniuk oldani ezt. Talán nem is feladatként kell felfogni, mert ha tényleg szeretik egymást, nem problémát látnak a közös életben. Nehézség meg mindenhol van. Nem tudom, ki mennyire veszi komolyan azokat a dolgokat, amire egy házaspár megesküszik. Nálunk az együtt varázsszó, ezt szoktuk mondani rá. Azt jelenti, hogy itt vagyunk egymásnak, és senki nem marad magára a gondjával.
Mert akinek nem volt meg gyerekkorában az a biztonságérzet, ami egy normális kétszülős családban volt, az nem tudja hogy mi a család.
Alapból 11 nagyszülőm volt a 4 helyett. Apámmal olyan kapcsolatom van, mint a mostohaapám mostohaapjával (mostoha-mostoha nagypapa) : ugyazok az érzések vannak bennem, amikor apámhoz megyek, mintha csak egy vendég lennék, miközben a két mostohalánya ott él vele.
Mindig mindenből kettő: két karáncsony, két szülinap, két névnap, még a ballagási ünnepségemen meg a szalagavatóm is kétszer volt megtartva, mert nem lehetett máshogy.
#5 de miért ne tudná?
Nem csak azokat a dolgokat tudjuk, amit megtapasztaltunk, szerencsére. Ez nem olyan, mint a szülés, hogy fogalma nincs az embernek.
Azért egy átlag ember képes felfogni, milyen egy normális család, vagy bárki, aki nézett már családi vígjátékot/olvasott könyvet az életében, vagy csak nyitott szemmel jár, és látja a környezetét.
Az én rokonságomban is mindenki elvált majdnem, aki nem, ott jobb lett volna várni, de ez nem ok a mártírkodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!