Bántó, hogy nem megyek haza karácsony egyik napján sem? Ilyen helyzetben ez nem megérhető?
A karácsony nálunk nem a boldogság, meghittség ünnepe, hanem az idegbajé. Otthon alapból nincs jó hangulat, az anyám és a férje évek óta a válás szélén vannak, hónapok óta egy szót sem szólnak egymáshoz. Anya már mondta is, hogy ő karácsonykor biztos senkit nem hív meg és ugrál körülöttük, mosolyog boldogan, mintha minden rendben lenne, nem is akar sehová menni.
Az apám részéről a családom pedig eléggé a "vidéki proli" szint... Én is utálom, ha valaki prolizik, de rájuk tényleg ez a legjobb szó. Tatám már délelőtt 11-kor részeg minden családi eseményen, az asztalon ott van a 2 literes Kőbányai a húsleves mellett, a menü minden évben a rántott mindenség... A nagynéném gyereknevelési elve az, hogy minél hangosabban mondja, annál jobban megértik a gyerekek, ezért állandóan fülsüketítően ordít velük mindenért. Apáéknál a másik véglet van, a felesége a két gyerekre akkor sem szól rá, ha azok éppen a függönyön hintáznak. Apa meg általában ezt 15 perc után megunja és kiül a kocsiba cigizni, olvasni. Párom egyszer találkozott velük, mondta, hogy neki az esküvőnkig elég is volt bőven... Emiatt ő biztos nem jönne vele, ahhoz meg nincs kedvem, hogy ő itthon legyen egyedül karácsonykor, én meg ott érezzem rosszul magam.
Ezért kérdeztem tőle, hogy nem töltjük-e együtt mind a három napot, itthon. Örült neki, viszont mikor mondtam a családomnak, az apai rész vérig sértődött. Hogy így is alig látnak, sosem járok már haza Pestről, meg hogy legalább karácsonykor igazán lehetnék a családommal és hogy "milyen viselkedés ez".
Nem, az apámat egyáltalán nem szeretem.
A csúnya beszédről pedig annyit, hogy akár otthon g..cizi, küldi el a k...va anyjába az óvodás gyerek az apját, akár máshol, az nem vicces és nem "megy el" sehol. Hihetetlen, hogy egyeseknél ez teljesen belefér és természetes dolog.
Ne légy ennyire lekezelő és kioktató, mert baromi kiábrándító. Ráadásul azt hiszed a te értékrended magasan felette áll az itt válaszolóknak, csak mert nem káromkodsz...
1. sehol sem írtam hogy a gyermek mondhat ilyet(ge..ci) a szüleinek, azt írtam egymás közt ment a csúnya beszéd. És igen, a szüleim káromkodtak, az öregem fingott-nem a fürdőszobában- de a családban ez természetes volt. Pfujoltunk, ajtót nyitottunk, vagy röhögtünk.
Nekem ez a steril, plasztik valaki akit vázolsz, aki vagy, nem tetszik. Nem életszerű. Hidd el, a hús-vér család ilyen sok helyen, mert egymás előtt nincs okunk megjátszani magunkat. Ez nem valami primitív viselkedés, csak szimplán emberi. Böfögünk,fingunk picit veszekszünk, de szerettük egymást.
Persze, lehet mindezt azért látom így, mert minket szerettek a szüleink.
Ha szerettek volna, akkor megnevelnek rendesen. :)
Nem jött össze, úgy látom. De ahol az asztalnál fingás természetes, ezen az apróságon kár fennakadni.
Édes vagy te kis anti-szellentő, de a gondolkodásodon látszik, hogy még gyerek vagy... remélem az első alkalommal, amikor a párod az orrod alá fingik a pl közös ágyatokban, nem okoz akkora traumát, hogy elgondolkozz a szakításon :D
Keress fel egy szakembert, mert a gyűlölet amit az öreged iránt érzel, eltorzítja a valós problémákat, mindenféle gázos és zavaros indokok mögé rejtve azokat az érzelmeket amit nem mersz megélni. Pedig ezek tesznek minket felnőtté.
Az a szerencséd kis szmogriadóm, hogy nem a csajom vagy! Az első olyan finnyás megnyilvánulásnál-a közös ágyunkban- a fejedre húznám a takarót, mondván nesze érezd, ez is én vagyok! Azt hiszem a jólneveltséged menne a levesbe :D .
Noha messze vannak még az ünnepek, de hadd kívánjak neked, békés és Istentől áldott boldog karácsonyt! Nem érthetem a problémád, mert nem volt ilyen problémám, én szeretetben nőttem fel( noha neked olyan apróságok, mint az egy légtérben való szellentés, lehetetlenné teszi ezt a fogalmat) bárcsak újra hazamehetnék hozzájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!