Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántó, hogy nem megyek haza...

Bántó, hogy nem megyek haza karácsony egyik napján sem? Ilyen helyzetben ez nem megérhető?

Figyelt kérdés

A karácsony nálunk nem a boldogság, meghittség ünnepe, hanem az idegbajé. Otthon alapból nincs jó hangulat, az anyám és a férje évek óta a válás szélén vannak, hónapok óta egy szót sem szólnak egymáshoz. Anya már mondta is, hogy ő karácsonykor biztos senkit nem hív meg és ugrál körülöttük, mosolyog boldogan, mintha minden rendben lenne, nem is akar sehová menni.

Az apám részéről a családom pedig eléggé a "vidéki proli" szint... Én is utálom, ha valaki prolizik, de rájuk tényleg ez a legjobb szó. Tatám már délelőtt 11-kor részeg minden családi eseményen, az asztalon ott van a 2 literes Kőbányai a húsleves mellett, a menü minden évben a rántott mindenség... A nagynéném gyereknevelési elve az, hogy minél hangosabban mondja, annál jobban megértik a gyerekek, ezért állandóan fülsüketítően ordít velük mindenért. Apáéknál a másik véglet van, a felesége a két gyerekre akkor sem szól rá, ha azok éppen a függönyön hintáznak. Apa meg általában ezt 15 perc után megunja és kiül a kocsiba cigizni, olvasni. Párom egyszer találkozott velük, mondta, hogy neki az esküvőnkig elég is volt bőven... Emiatt ő biztos nem jönne vele, ahhoz meg nincs kedvem, hogy ő itthon legyen egyedül karácsonykor, én meg ott érezzem rosszul magam.

Ezért kérdeztem tőle, hogy nem töltjük-e együtt mind a három napot, itthon. Örült neki, viszont mikor mondtam a családomnak, az apai rész vérig sértődött. Hogy így is alig látnak, sosem járok már haza Pestről, meg hogy legalább karácsonykor igazán lehetnék a családommal és hogy "milyen viselkedés ez".

2022. nov. 21. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
9%

Bizony, simán el lehet viselni ha a kisgyerek fingik az asztalnál és az anyja nem neveli meg ezért pont akkor és ott, vagy ha a tata reggel pálinkázik ünnepnapon. Ennél sokkal durvábbakat is el lehet viselni évente 2x2 órában.

De ahogy írtam is, érdemes őket átszoktatni a nem ünnepi látogatásra, akkor kevésbe vannak ők is befeszülve már egymás miatt is. Fenntartom, ha a "barátod" ezt nem bírja ki, akkor nála is van egy kis defekt.

2022. nov. 21. 15:03
 32/84 anonim ***** válasza:
100%
Visszaolvasva a kérdező kommentjeit nem értem a kérdést: elmondod, miért nem akarsz elmenni, de egyébként kikéred magadnak, hogy ezért meg kellene szakítani a kapcsolatot. Most ha explicite nem szakítod meg velük a kapcsolatot, de minden alkalommal felhozod ugyanezeket indokként arra, hogy ne találkozz velük, akkor nem ugyanott vagy?
2022. nov. 21. 15:07
 33/84 A kérdező kommentje:

31-es, ne haragudj, de nagyon más világ lehetünk... Szerintem undorító az, ha egy gyerek az asztalnál szellent (direkt, többször is). Nem is egy pár éves kisgyerekről beszélünk ráadásul.

Ünnepnapokon sem kell már délelőtt 11-kor lerészegedni.

De, persze, ugyanott lennék. Viszont ha éppen otthon vagyok, akkor beugrom 1-2 órára, de utazni emiatt nem akarok. Főleg nem úgy, hogy lenne jobb programom is.

2022. nov. 21. 15:12
 34/84 anonim ***** válasza:
15%
33: csinálj a közelben akkor valami jobb programot és akkor lesz ürügyed hamar elköszönni a családodtól! :)
2022. nov. 21. 15:14
 35/84 A kérdező kommentje:
Karácsonykor, egy vidéki kisvárosban...?
2022. nov. 21. 15:15
 36/84 anonim ***** válasza:
65%
35: vagy valahol mellette csak van valami hotel s wellness?!
2022. nov. 21. 15:16
 37/84 A kérdező kommentje:

Nem igazán szeretjük a magyar szállodákat, az az igazság. A Spiritbe évente 2-3 alkalommal elmegyünk barátokkal, de az az ország másik vége, szóval nem esne útba.

Semmi nincs a szülővárosom környékén, ezért is költöztem el onnan, amilyen gyorsan csak tudtam.

2022. nov. 21. 15:19
 38/84 anonim ***** válasza:
17%
37: hát akkor hívd meg őket te és nem kell elutaznod! :)
2022. nov. 21. 15:25
 39/84 A kérdező kommentje:
Hogyne, hogy a korai lelépésnek az esélyét is elveszítsem. :)
2022. nov. 21. 15:26
 40/84 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a párom értékelné, ha az otthonunkban ilyen vendégséget tartanék, ahelyett, hogy kettesben pihenünk, elvagyunk.
2022. nov. 21. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!