Bántó, hogy nem megyek haza karácsony egyik napján sem? Ilyen helyzetben ez nem megérhető?
A karácsony nálunk nem a boldogság, meghittség ünnepe, hanem az idegbajé. Otthon alapból nincs jó hangulat, az anyám és a férje évek óta a válás szélén vannak, hónapok óta egy szót sem szólnak egymáshoz. Anya már mondta is, hogy ő karácsonykor biztos senkit nem hív meg és ugrál körülöttük, mosolyog boldogan, mintha minden rendben lenne, nem is akar sehová menni.
Az apám részéről a családom pedig eléggé a "vidéki proli" szint... Én is utálom, ha valaki prolizik, de rájuk tényleg ez a legjobb szó. Tatám már délelőtt 11-kor részeg minden családi eseményen, az asztalon ott van a 2 literes Kőbányai a húsleves mellett, a menü minden évben a rántott mindenség... A nagynéném gyereknevelési elve az, hogy minél hangosabban mondja, annál jobban megértik a gyerekek, ezért állandóan fülsüketítően ordít velük mindenért. Apáéknál a másik véglet van, a felesége a két gyerekre akkor sem szól rá, ha azok éppen a függönyön hintáznak. Apa meg általában ezt 15 perc után megunja és kiül a kocsiba cigizni, olvasni. Párom egyszer találkozott velük, mondta, hogy neki az esküvőnkig elég is volt bőven... Emiatt ő biztos nem jönne vele, ahhoz meg nincs kedvem, hogy ő itthon legyen egyedül karácsonykor, én meg ott érezzem rosszul magam.
Ezért kérdeztem tőle, hogy nem töltjük-e együtt mind a három napot, itthon. Örült neki, viszont mikor mondtam a családomnak, az apai rész vérig sértődött. Hogy így is alig látnak, sosem járok már haza Pestről, meg hogy legalább karácsonykor igazán lehetnék a családommal és hogy "milyen viselkedés ez".
Nem utálatról van szó, inkább lenézem/sajnálom az apám oldalán lévő családtagjaimat. A kapcsolatot nem szakítottam meg velük, de pl. utoljára Húsvétkor találkoztunk úgy mindannyian.
Budapestről mennék, oda-vissza durván 400 km lenne. Sötétben én meg nem szeretek vezetni annyira, az az igazság.
De ha ennyire nem érdekelnek, minek tartod velük a kapcsolatot? Annyira nem vagy kíváncsi rájuk, hogy évente kétszer rájuk nézz, ez az igazság.
Akkor miért nem tiltod le őket mindenhonnan? Aztán nem kell velük többet foglalkoznod, nem kell hallgatnod a cseszegetést.
Mi értelme ennek a felszínes kapcsolatnak, ami csak nyűggel jár neked?
Igen, bántó ezek szerint.
Kérdés, hogy most Te aköré szeretnéd-e szervezni az életedet, hogy soha ne bánts meg senkit. Ha igen, akkor kudarcra van ítélve.
Igen, pont azért nem szeretek sötétben vezetni, mert utálom az úttalan utakat, ahol bármikor kiugorhat a kocsi elé valami. Nem kellemes, mikor 130-nál meglátod magad előtt a szarvast.
A barátom meg egyáltalán nem szeretne találkozni a családom azon részével, az ingerküszöb nála alacsonyabban van. Amit megértek, én is nehezen viselem őket 1-1,5 óra után már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!