Mit tehetsz ha egy számodra "idegen" családnál "valami nem stimmel"?
Lányom barátnője (10 évesek) furcsán viselkedik.
-néha beugranak suliból hazafelé menet hozzánk, megnézni a cicákat, de mindíg rohan mert anyukája mérges lesz ha késik. Amit meg is értek, én is idegeskednék ha késne, de ha azt mondom neki beszéld meg az anyukáddal, hogy 5 percre beugrassz hozzánk, azt mondja nem lehet, mert nem csavaroghat. És közben lehajtja a fejét...
-nem jöhet át délután
-a lányom nem mehet át hozzájuk
-nem járhat szakkörökre
-tavaly nem volt osztálykiránduláson (a lányom szerint szeretett volna, mégis azt mondta a tanár néninek nem akar)
-ha az utcán találkozunk vele és az anyukájával, elfordítja a fejét
Olyan aranyos, kedves kislány. Nekem semmi közöm hozzá, de valamilyen szinten aggódom érte.
Mit tegyek?
Igenis segíts annak a kislánynak! Én úgy nőttem fel, hogy nemcsak fizikailag és lelkileg, de még szexuálisan is bántalmaztak, a saját apám!! Soha senki nem segített, pedig a szomszédoknak hallaniuk kellett, a tanáraim láthatták a kék-zöld foltokat, de neeeeem, nem avatkoztak bele, én pedig kis híján belehaltam... Kérlek, ha nem akarsz bűnrészessé válni, (mert én MINDENKIT okolok, nemcsak azt, aki bántott, azokat is, akik hagyták!) akkor jelezd valahol, hogy a kislánnyal baj van.
Nem fogsz tudni az anya bizalmába férkőzni.
Ahhoz már túl vastag a képéna bőr túl sokat nyelt..
A Kislány bizalmába férkőzz segíts neki, és bíztasd, hogy csak pár évig kell kibírnia ami otthon megy.
szerintem se az anyukánál próbálkozz,mert mi van ha utána szegény kicsi lányon csattan az ostor?!
próbálj meg kiszedni a kislányból valamit!ha nem megy akkor beszélj az osztályfőnökkel, védőnővel hogy mit tudnak a családról,mert neked aggodalmaid vannak!de mond nekik hogy nem tudsz biztosat csak furcsán viselkedik a lány.mond el nekik amit itt is leírtál nekünk.
és aztán a következő lépés a gyámhivatal .
segíts a kislánynak!!
24 éves anyuka
Nem, nem a kislánytól kell puhatolózni, ne úgy csináld, kérdezz a sját lányodon keresztül.
Nyilván neki elmond dolgokat, hiszen jó barátnők..
Ne feltétlenül nyíltan kérdezz hanem ügyesen, amiből következtetni lehet!!
Figyeld a lányod reakcióit!!
És ha esetleg a kislány is ott van éppen akkor az övéit is bizonyos helyzeteknél amik nálatok természetesek, de náluk nem biztos!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!