Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is ilyenek a...

Más családnál is ilyenek a vasárnapi ebédek?

Figyelt kérdés
Anyám, apám, öcsém, én, és egyedül élö hajadon keresztanyám (60 éves) alkotják a közeli családom. Keresztanyám nagyon gyakran jön át. Pl ebédelni is. Nálunk nincsenek beszélgetések, csak egymás fennhangon történö meggyőzése, számonkérése, leszólása, kioktatása, és ugyanazoknak a "régi idöknek" az elmesélése. Gyülölöm öket! Ki se megyek inkább közéjük, mert csak elkezdik számonkérni az iskolai dolgaimat (egyetem), jönnek az elvárásaikkal. Persze ha nem megyek ki akkor az a bajuk. Tesom 15 évesen 40 kilo, nagyon sovány, ezért mindig nagyon unfair módon leszolják anyámék, és rólam még 22 évesen is gyerekként beszélnek. Egy szrros, öntudatlan gyerekként, aki inkább csinálja azt amit mondanak neki a szülei, ha nem akar rosszat. Nálunk nincs fecsegés, a beszédek mindig oda lyukadnak ki, hogy egymást osztják, nekem meg a fejemhez vágják az elvárásaikat. Pl. egyetemre járok, de legyek kigyurt is, ez az elvárásuk. érdekes modon, akiknél a gyerek nem valami okos, mégse bssszogatják éjjel nappal, hogy fiam tanulj, hanem elfogadják. Mi nekünk meg azt sulykolják állandoan, hogy legyünk tökéletesek, ugy sincs semmi más dolgunk. Az önelfogadást egyáltalán nem szorgalmazzák, és csodálkoznak, hogy én és s testvérem egyaránt egy csödtömegek vagyunk.
2011. aug. 14. 13:54
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
95%

Azzal nem értek egyet, hogy másnak olyan jót tenne az, hogy ráhagyják a nemtanulást, és nem "baszogatják". Áldásnak tűnik pillanatnyilag, átok lesz X év múlva.

Egyetemistaként már nem muszáj annyit otthon lenned.

Hogy ne csak offoljak: Nálunk nem ilyenek a vasárnapi ebédek.

2011. aug. 14. 13:57
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem költözz el tőlük mindél előbb, nem érdemes velük maradni. Menj albiba, vagy gyűjtögess, nem tudom. :s Az öcsédet meg pár év múlva fogadd magadhoz, de szerintem erre sem léesz nagy szükség, mert valószínűleg ő is el fogja húzni a csíkot minél hamarabb.
2011. aug. 14. 13:58
 3/37 anonim ***** válasza:
64%

az egyetemisták nem lehetnek kigyúrtak, vagy mi? XD

amilyen hisztis kis p.öcs vagy nem csoda, hogy gyerekként kezelnek

2011. aug. 14. 13:59
 4/37 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk nincs vasárnapi ebéd így együtt. (Szerencsére.)
2011. aug. 14. 13:59
 5/37 anonim ***** válasza:

Hát biztos nehéz lehet így élni...Próbáld meg nem magadra venni ezeket a beszólogatásokat. És reménykedj, hogy valamikor lesz saját családod, ahol minden másként lesz majd.

Én egyedül lakom a nagyimmal, nálunk más egy vasárnapi ebéd: segítek neki megfőzni a kaját, megesszük, közben beszélgetünk, majd ő lefekszi ebéd utáni pihenésre, én meg elmosogatok, elpakolok. Régen mikor apummal laktam, akkor pedig megfőztem (vagy ő)

2011. aug. 14. 14:01
 6/37 anonim ***** válasza:
* Régen mikor apummal laktam, akkor pedig megfőztem (vagy ő) a kaját, kiszedtük, és bevonultunk a szobánkba és a tv előtt ettük meg. Külön.
2011. aug. 14. 14:02
 7/37 A kérdező kommentje:

ó hát barátnöméknél legutobb 10en voltunk a házban, mindenki meg tudott ebédelni pofázás nélkül, pedig a konyhában egyetlen kis asztaluk van, ahol 3 ember tud leülni.

apja, anyja, én, ö, a tesoja, a 3 unokatesoja, meg egy szomszéd gyerek.

nálunk meg 4 embertöl zeng a ház.

2011. aug. 14. 14:03
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el a pic§ába. Egyetem mellé be tudsz vállalni egy 4 órás könnyű melót (én is azt teszem, simán birom, pedig jogra járok), ami (ha van lakótársad) fedezi az albérletet. Amúgy nem értem, 22 évesen most tűnik csak fel? Elvileg egész eddig ebben a légkörben éltél...

Vagy csak most változott meg?

2011. aug. 14. 14:05
 9/37 A kérdező kommentje:
ja meg nálunk pl saját szobám sincs, mert itt tesped apám tévé elött, mindenki ezt a szobát tekinti lakoszobának. itt esznek, tévéznek, és csak ugy minden nélkül bejönnek.
2011. aug. 14. 14:06
 10/37 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar, hogy miről beszélgetnek, akkor vess fel olyan témákat, ami nem erről szól. Egy érdekes filmet, sorozatot, könyvet...Kérdezd őket, hogy mi a véleményük az időjárásról, a tévéműsorról, akármiről. Vannak ilyen szituációs játékok, amiben - pl - el kell dönteni, hogy egy sűlyedő hajóról, a halálos beteg anyádat, vagy 3 egészséges gyereket mentenél-e ki, és miért döntesz így, vagy úgy? Durva, de sokáig el lehet rajta morfondírozni, vitatkozni. Lehet, hogy ha szándékosan elterelnéd a megszokott mederből a témát, kiderülne, hogy egészen jól el lehet velük beszélgetni...
2011. aug. 14. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!