Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is ilyenek a...

Más családnál is ilyenek a vasárnapi ebédek?

Figyelt kérdés
Anyám, apám, öcsém, én, és egyedül élö hajadon keresztanyám (60 éves) alkotják a közeli családom. Keresztanyám nagyon gyakran jön át. Pl ebédelni is. Nálunk nincsenek beszélgetések, csak egymás fennhangon történö meggyőzése, számonkérése, leszólása, kioktatása, és ugyanazoknak a "régi idöknek" az elmesélése. Gyülölöm öket! Ki se megyek inkább közéjük, mert csak elkezdik számonkérni az iskolai dolgaimat (egyetem), jönnek az elvárásaikkal. Persze ha nem megyek ki akkor az a bajuk. Tesom 15 évesen 40 kilo, nagyon sovány, ezért mindig nagyon unfair módon leszolják anyámék, és rólam még 22 évesen is gyerekként beszélnek. Egy szrros, öntudatlan gyerekként, aki inkább csinálja azt amit mondanak neki a szülei, ha nem akar rosszat. Nálunk nincs fecsegés, a beszédek mindig oda lyukadnak ki, hogy egymást osztják, nekem meg a fejemhez vágják az elvárásaikat. Pl. egyetemre járok, de legyek kigyurt is, ez az elvárásuk. érdekes modon, akiknél a gyerek nem valami okos, mégse bssszogatják éjjel nappal, hogy fiam tanulj, hanem elfogadják. Mi nekünk meg azt sulykolják állandoan, hogy legyünk tökéletesek, ugy sincs semmi más dolgunk. Az önelfogadást egyáltalán nem szorgalmazzák, és csodálkoznak, hogy én és s testvérem egyaránt egy csödtömegek vagyunk.
2011. aug. 14. 13:54
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
mindig ilyen volt. azért is jutottam el szépen lassan pszichologusig. hát én csak bme gépészen vagyok, lehet egy joghallgató még reggeli közben is elvégezne belöle kettöt.
2011. aug. 14. 14:07
 12/37 A kérdező kommentje:
keresztanyám állandoan a gyereknevelésröl okoskodik, noha sosem házasodott.
2011. aug. 14. 14:09
 13/37 anonim ***** válasza:

Ezzel a tanulás dologgal csak arra akartam rávilágítani, hogy a munka szerintem simán menne. És mindenkinek jobb lenne, ha elköltöznél.

Amúgy ez annyira tipikus :D Mindig annak a legnagyobb a pofája, akinek fogalma sincs a témáról. Ne is figyelj rá!

2011. aug. 14. 14:14
 14/37 A kérdező kommentje:
áááá ne figyeljek rá...csak épp annyira erős jellem, hogy te is összekakilnád magad, ha rádosztana.
2011. aug. 14. 14:15
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát okvetlenül csukd be a füled a cseszegetés előtt, és amint lehet, költözz el otthonról! Jót fog tenni a környezetváltozás neked is, és a családodhoz való viszonyodnak is. Amúgy nálunk is mindig ez volt, hogy tanulni-tanulni, semmi más dolgunk sincs, azt hittem, vége a világnak ha 1-est kapok, (jól elvertek érte), azt hittem, mindig vakon engedelmeskednem kell, bárki bármit kér, azt hittem, amit mondanak, az úgy is van, mindent elhittem kritika nélkül. Jó gyerek voltam, szófogadó. És egy kis hiszékeny, naiv, tehetetlen liba lettem, akit mindenki csak kihasznált, nem bíztam senkiben, ha valaki kedves, még most is rögtön a hátsószándékot keresem, képtelen voltam bármit önállóan intézni. Már sokat változtam, mióta a saját lábamon állok, de nagyon nehéz volt.
2011. aug. 14. 14:16
 16/37 anonim ***** válasza:
Viszont gondolom megérte..
2011. aug. 14. 14:17
 17/37 A kérdező kommentje:
hát én is igy jártam. 4 éve járok egyetemre, de pont emiatt nem tudtam elszakadni tölük, mert nem jöttem rá magamtól, hogy ez a 4 év ennek lett volna az ideje! ennek ellenére ök tartják magukat a legjobb szülöknek, mert nem kocsmáznak, meg van pénz. ennyi. mostmár apám azt mondogatja, hogyha ennyire okos vagyok, akkor csináljam ugy az életem, ahogy akarom, meg ahogy tudom, de ne menjek sirni hozzá, ha baj lesz.érted? az ö fax nevelése miatt szolok be neki, ö meg azt vonja le belöle, hogy hátha én jobban tudom csinálni az életet.
2011. aug. 14. 14:19
 18/37 A kérdező kommentje:
kolis vagyok.
2011. aug. 14. 14:20
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg neki, hogy jobban tudod. Majd rájön.. Főleg amikor öregebb lesz
2011. aug. 14. 14:21
 20/37 A kérdező kommentje:
jobban tudom? még saját személyiségem se lett miattuk. egy 16 éves szintjén állok jelen pillanatban.
2011. aug. 14. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!