Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is ilyenek a...

Más családnál is ilyenek a vasárnapi ebédek?

Figyelt kérdés
Anyám, apám, öcsém, én, és egyedül élö hajadon keresztanyám (60 éves) alkotják a közeli családom. Keresztanyám nagyon gyakran jön át. Pl ebédelni is. Nálunk nincsenek beszélgetések, csak egymás fennhangon történö meggyőzése, számonkérése, leszólása, kioktatása, és ugyanazoknak a "régi idöknek" az elmesélése. Gyülölöm öket! Ki se megyek inkább közéjük, mert csak elkezdik számonkérni az iskolai dolgaimat (egyetem), jönnek az elvárásaikkal. Persze ha nem megyek ki akkor az a bajuk. Tesom 15 évesen 40 kilo, nagyon sovány, ezért mindig nagyon unfair módon leszolják anyámék, és rólam még 22 évesen is gyerekként beszélnek. Egy szrros, öntudatlan gyerekként, aki inkább csinálja azt amit mondanak neki a szülei, ha nem akar rosszat. Nálunk nincs fecsegés, a beszédek mindig oda lyukadnak ki, hogy egymást osztják, nekem meg a fejemhez vágják az elvárásaikat. Pl. egyetemre járok, de legyek kigyurt is, ez az elvárásuk. érdekes modon, akiknél a gyerek nem valami okos, mégse bssszogatják éjjel nappal, hogy fiam tanulj, hanem elfogadják. Mi nekünk meg azt sulykolják állandoan, hogy legyünk tökéletesek, ugy sincs semmi más dolgunk. Az önelfogadást egyáltalán nem szorgalmazzák, és csodálkoznak, hogy én és s testvérem egyaránt egy csödtömegek vagyunk.
2011. aug. 14. 13:54
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Azért gondold végig, egész életedben nem okolhatod a szüleidet. Ha nem lehetne ebből kitörni, akkor senkinek a földön nem sikerült volna. Ne az önsajnálatról szóljon az életed, hanem arról, hogy csak azért is!
2011. aug. 14. 15:07
 32/37 anonim ***** válasza:
Én most 34 éves vagyok.A családom elszegényedett vállalkozók,emiatt adótartozás,szóval idegbetegség,alkoholizmus verekedés,rettegés,nálam 15 évesen egy öngyilkossági kísérlet.Most saját házam van,és boldog családban élek.A szülők lóvéja nélkül(mivel nem is tudtak volna adni)csak egy társra kellett találnom,és egy döntésre hogy mit akarok.Amint lehet,szabadulni onnét.Ha bejött egy barátnőm hozzánk,én szégyelltem magam miattuk.Szóval nekem aztán ne mondja senki hogy nem lehet változtatni az életén,mert ez rajtad áll.De ahhoz be kell fejezned hogy folyton sajnálod magad.ÁLLJ A LÁBADRA,és kezdj önálló életet.Meg fogod találni életed párját is hidd el.
2011. aug. 14. 17:28
 33/37 anonim ***** válasza:
Menekülj. Hagyd őket a francba. Gondolj bele, hogy tényleg családként számíthatsz-e rájuk. Miben függesz tőlük. Hiányoznának? Ha nem, akkor csak "gazdasági kapcsolatban" vagy velük? HA igen, akkor tudsz függetlenedni? Menekülj!
2011. aug. 14. 17:57
 34/37 A kérdező kommentje:
hát mivel egy önbizalomhiányos csödöt neveltek belölem igy aligha tudnék jol keresö, önálló ember lenni, aki a magánéletben is sikeres. konkrétan még csajozni sem tudok. ök pénzelnek.
2011. aug. 14. 18:04
 35/37 anonim ***** válasza:
Ilyen hozzáállással nem is lesz jobb. Ha nem változtatsz akkor temesd el magad minél előbb, ne szenvedj évtizedekig.
2011. aug. 14. 20:23
 36/37 anonim ***** válasza:

Nálunk is ilyen

vasárnapotan kötlező jelleggel át cibálnak mamához és tatához./közel vannak már a 80hoz/ anya apa tesom

először ugy kezdi mama h de kövérek vagytok /közbe tesom olyan gebe hogy fogy 1 dekát és akkor eltünik a föld felszinéről 165 cm és kb. 50 kg/ aztán leülünk mama csinál 8 féle kaját legalább áés megsértődik ha nem eszünk mindenből majd valamit beszol nekem amire teszek egy nagyon apro csendes megjegyzést ami miatt tesom elkezd orditani velem én vissza majd mama is elkezd velem apa és anya is... és ez megy 4-5ig amig elnem megyünk

ja és ha nem megyek akkor azon vannak kiakadva hogy miért nem jössz ha megyek akkor meg hogy minek jössz?

2011. aug. 30. 14:35
 37/37 anonim ***** válasza:

Barátkozz hasonló korú srácokkal, és menjetek együtt csajozni, meccset nézni (meg még nem tudom...amit a fiúk csinálnak ebben a korban)

Ha sokat lennél a barátaiddal, előbb-utóbb te is megnyílnál és lazább lehetnél. De a lelki problémáiddal azért ne traktáld őket (és a lányokat se) túl sűrűn, mert az előbb-utóbb bosszantó. Tudod, mindenkinek vannak problémái, meg is lehet őket a kortársakkal beszélni, de nem egyfolytában felhozni. Találj magadnak egy jó hobbit, legyen az akár futás, akár más. Tereld el a negatív gondolataidat.

A hétvégéket töltsd a koleszban, nem muszáj hazamenned.

2011. aug. 30. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!