Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családnál is ilyenek a...

Más családnál is ilyenek a vasárnapi ebédek?

Figyelt kérdés
Anyám, apám, öcsém, én, és egyedül élö hajadon keresztanyám (60 éves) alkotják a közeli családom. Keresztanyám nagyon gyakran jön át. Pl ebédelni is. Nálunk nincsenek beszélgetések, csak egymás fennhangon történö meggyőzése, számonkérése, leszólása, kioktatása, és ugyanazoknak a "régi idöknek" az elmesélése. Gyülölöm öket! Ki se megyek inkább közéjük, mert csak elkezdik számonkérni az iskolai dolgaimat (egyetem), jönnek az elvárásaikkal. Persze ha nem megyek ki akkor az a bajuk. Tesom 15 évesen 40 kilo, nagyon sovány, ezért mindig nagyon unfair módon leszolják anyámék, és rólam még 22 évesen is gyerekként beszélnek. Egy szrros, öntudatlan gyerekként, aki inkább csinálja azt amit mondanak neki a szülei, ha nem akar rosszat. Nálunk nincs fecsegés, a beszédek mindig oda lyukadnak ki, hogy egymást osztják, nekem meg a fejemhez vágják az elvárásaikat. Pl. egyetemre járok, de legyek kigyurt is, ez az elvárásuk. érdekes modon, akiknél a gyerek nem valami okos, mégse bssszogatják éjjel nappal, hogy fiam tanulj, hanem elfogadják. Mi nekünk meg azt sulykolják állandoan, hogy legyünk tökéletesek, ugy sincs semmi más dolgunk. Az önelfogadást egyáltalán nem szorgalmazzák, és csodálkoznak, hogy én és s testvérem egyaránt egy csödtömegek vagyunk.
2011. aug. 14. 13:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért kéne a saját lábadra állnod. Sikerülne, hidd el. Mindenkinek sikerül, aki erre kényszerül. Igen, kényszerül. Mert máshogy nem megy, ha totál önálló akarsz lenni. Esetedben pedig ez szerintem elkerülhetetlen a saját érdekedben.
2011. aug. 14. 14:30
 22/37 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van!!!!!

Sőt mindig is ez volt,és még rosszabb is.Emlékszem,amíg dédmama élt,nála gyűlt össze a rokonság időnként.Ugyanez az osztás,számonkérés ment,némelyek ittak is,aztán klikkek alakultak és a spájba meg a kamrába húzódva beszélték ki,ki mennyit iszik ,meg hogy teszi tönkre az életét éppen:))))

Érdekes volt,de szerencsére vége.Nem kell neked ezt hallgatni,csinálj programot a nyárra.Magadat meg ne becsüld le,csak mert néhány dilettáns kényszeresen beleugat a máik életébe.

2011. aug. 14. 14:30
 23/37 anonim ***** válasza:
Itt Bp-n sok a diákmunka, ilyen szempontból szerencsés vagy. Keress magadnak valamit, ami menne a suli mellett is, az jót fog tenni az önbecsülésednek is. 14.16-os vagyok.
2011. aug. 14. 14:31
 24/37 A kérdező kommentje:
szakmai gyakon voltam fél nyáron, kaptam érte 400eurot. nem nagyon voltam büszke magamra, hisz EZ CSAK EGY SZAKMAI GYAKORLAT. nem munka. büszke akkor lehetek, ha ugyanannyi érzelmi kint adhatok vissza a családomnak, mint amivel ök megajándékoztak.
2011. aug. 14. 14:33
 25/37 anonim ***** válasza:

Itt van a baj, a bosszúálláson jár az agyad, erre megy el a felhasználható energiád. (Mielőtt azt mondanád, könnyen mondom, pont nem, hidd el, tudom miről van szó.)

Ezt az erőt kellene arra használnod, hogy kiszabadulj a jelenlegi helyzetedből. Inkább a boldogságodra törekedj, válj erős, két lábbal a földön álló emberré, pont az lesz a hozadéka, hogy elájulnak a döbbenettől.

2011. aug. 14. 14:40
 26/37 A kérdező kommentje:
elég cink, hogy igy kell kezdenem az életet.
2011. aug. 14. 14:41
 27/37 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt,és ha hazalátogatok akkor dettó ugyanilyenek a családi ebédek.Bár nálunk van,hogy kussban kell ülni,mert apám a híreket akarja hallgatni.20on felül is bárkit képes lecseszni ha nem hall véletlenül meg 1 szót a hírekből...

Ugyanaz a sz*r kaja,amit utálok-legtöbbször meg sem eszem,nehogy beszóljanak,hogy kövér vagyok vagy leszek(nem vagyok kövér)...

Nem értem mire jó ez a szülőknek...Annyi,de annyi a gonosz szülő.Nem tudsz mást tenni,mint tanulni az ő hibájukból és igyekezz ezeket a szokásokat elhagyni,amiket ők beléd próbáltak sulykolni.Ha lesz családod,akkor csináld másként,csináld jól!

2011. aug. 14. 14:48
 28/37 A kérdező kommentje:
csak ugye emiatt kerültem jó távolra attol ,hogy legyen saját családom.mármint érzelmi okok miatt. egy sggfejhez senki sem fog hozzámenni.
2011. aug. 14. 14:50
 29/37 anonim ***** válasza:

Jajj ennyire ne szóld már le magad!

Ha sikerül otthonról lekoccolnod,hidd el kinyílik számodra a világ!

2011. aug. 14. 14:52
 30/37 A kérdező kommentje:

4 éve jobbára pesten vagyok és: SEMMI

egy felszedett csaj sem, alig birtam végigküszködni magam az iskolán.

2011. aug. 14. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!