Régen a családi életet, a gyerekkel járó gondokat a nők miért vették könnyebben?
Szerintem is sokkal kevesebbet foglalkoztak a gyerekekkel, sok helyen kutyába se vették őket amíg nem hoznak hasznot. Utána meg a gyerek amint megtanult beszélni és elbírt egy szerszámot mehetett kapálni, napszámba ha enni akart, vagy anyuka mellett segíteni a takarítasban, főzésben, az állatoknál. Ha nem maradt életben, majd lesz másik hozzáállás is jellemző volt.
Dédnagyapámról (80as évek vége) az egyetlen emlékem, hogy ül a konyhában, pipázik, és engem tanít cigit sodorni 5 évesen, mert nekem is csinálnom kell valamit, nem ülhetek egész nap a hokedlin. Mert játszani ugye nem lehetett, mert koszolok, a kenyeret meg nem tudom még dagasztani. Engem szalasztottak ki a disznókhoz is hogy adjam nekik a maradékot, hozzák a szomszédból vagy a boltból ezt meg azt. És nem ott laktam, csak látogatóba hagytak ott a szüleim egy napra.
Mesélt azt hiszem a testvéreiról is, hogy nem tudja pontosan mennyi volt, de három ember (!) maradt életben. A nőket mintha nem is vette volna számba, azok úgyis elmennek a háztól. Más világ volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!