Egy nem ismert rokonom temetésére eljöjjön a barátom, akivel csak pár hónapja vagyok együtt?
Hétvégén lesz édesanyám unokabátyjának a temetése, akihez viszonylag közel állt a családunk. A temetésre én is elmegyek a szüleimmel és a barátom is eljönne, hogy mellettem legyen. Mondtam neki, hogy neki felesleges, mert nem igazán ismerik (egyedül a rokonom apósa és sógornője ismeri) és a nagyobb családnak (további másodunokatestvéreknek) nem egy temetésen szeretném bemutatni. Sajnos ez a temetés régebbi gyászokat, fájdalmakat is felidézne és nem szeretném, ha ebbe a barátom még ennyire belelásson.
Anyum szerint is felesleges lenne jönnie, de ő szeretne. Szerintetek eljöjjön velem, illik e egyáltalán, vagy mivel nem ismerte így nem kellene jönnie?
"Akkor segitek. El szeretne menni , hogy támogassa a kérdezőt, nem azért , hogy sárba tiporja.nem az akaratán átgázolva."
Ezt mindenki tudja és én értékelem is, de attól még feleslegesnek gondolja a kérdező, hogy eljöjjön (több okból is).
"de ő szeretne"
Akkor meg kell neki magyarázni - lassan, tagoltan, ha másként nem érti - hogy ebben a helyzetben nincs olyan, hogy ő szeretne. Mert nem számít, hogy ő mit szeretne és mit nem. A család kifejezett kérése ellenére megjelenni egy családi eseményen nem törődés, hanem pofátlankodás.
Bocs a példáért, de ha mondjuk egy rokonod szülésénél is "de ő szeretne" bent lenni a szülőszobán, akkor majd mentegetőzöl a családod előtt? Hogy de ő annyira szeretne ott lenni?
Huh, úgy látom sooookkal, de sokkal több válasz jött, mint amire számítottam.
Időközben beszéltünk és meg is beszéltük a hétvégét, hogy a temetésre végül nem jön el, a torra sem természetesen, de egy picivel előbb jönne hozzám, mint ahogy először terveztük. Nekem is jobb, mert így nem kell estig se ellennem.
Nem erőszakoskodott, hogy már pedig itt lesz, nem is érzelmi manipulátor a párom, hogy próbált volna hatni rám, picit jobban fellendült a támogatás terén Halottak napján, mint egy átlagos szerdán.
Mindkettőtök oldalát megértem.
Ő szeretne támogatni téged a jelenlétével, de mivel még senki nem ismeri tényleg felesleges hogy ottlegyen.
Hívatlanul??? Egy temetés nyilvános, az megy, aki akar.
Kérdező, mi értelme megtiltani? Elmegy a temetésre, ott tuti semmi nem derül ki a régi dolgokról. Akár melléd sem kell állnia, mehet a többi gyászoló közé. Torra nem hívják, ennyi.
Ne menjen, mert párhónapja vagytok együtt. Nincs ott a helye, hiába akarna támogatni.
Azt otthon is megteheti.
Kedves, tényleg, de felesleges, hogy ott legyen. Az én barátom sem jött közeli rokon temetésére. Előtte-utána vigasztalt, de úgy véltem, hogy egy öthónapja ismert srácnak nincs ott a helye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!