Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa a családom hozzááll...

Nem furcsa a családom hozzáállása a betegségéhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagynénémnél nemrég melldaganatot találtak, eléggé nincs jó állapotban. Nagyon közel állunk egymáshoz, engem nagyon megvisel ezt látni, meg hogy nem tudjuk, mi lesz, meggyógyul-e egyáltalán (elég késői stádium sajnos).

A családom hozzáállását nem tudom hová tenni. Őhozzájuk is közel áll, anyukám húga, szoros a kapcsolatuk. Viszont az egész családom azóta ugyanúgy folytatja a mindennapokat, mint eddig, talán 5 percet ha beszéltünk róla, annyit, hogy hát most kórházba kerül és kapja a kezelést. De ennyit... engem nagyon kikészít, hogy úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, semmi sem történt volna. Röhögnek, viccelődnek, meg 'ó minden oké, csak kezelést kap és minden rendben'. De főleg, hogy ennyire nem érdekli őket ez az egész... én szoktam utánajárni dolgoknak meg a betegségének, mert az se érdekel senkit (pedig csak 18 éves vagyok).

Pedig szeretik, de a betegségek szerintük nem komoly dolgok, nagyon semmibe veszik ezt is.

Szerintetek miért ilyenek? Miért nem aggódnak? Mert szerintem azért ennél a semminél több szót kellett volna erre pazarolni...

Vagy én reagálom túl? Az orvosok szerint nagyon rossz állapotban van. Attól is félek, meddig lehet köztünk...

2022. okt. 19. 10:20
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
16%
Köszönöm szépen a hozzájárulást a pszichológiai tanulmányomhoz. Remekül mutatja a társadalmi helyzetet ez az oldal, miért tartunk ott, ahol, és miért nem lesz változás. Szörnyűek ezek a válaszok, az érzéketlenség. Sajnálom kérdező, én megértelek. Nem ismerem a családodat, de ma szinte mindenki abba fekteti a legnagyobb energiát, hogy ne látszódjanak rajta az érzesek, kimondani meg aztán egy teljesen ismeretlen nyelv.
2022. okt. 19. 14:49
 32/43 anonim ***** válasza:
78%

31: Egy egészen biztos: te nem vagy pszichológus!!!!

Ugyanis egy pszichológus pontosan ismeri ezeket a konfliktuskezelési technikákat. Van, aki kiordítja magából - van aki meg mélyre elássa. És a ketető között bármi... És MINDEGYIK normális jelenség.

2022. okt. 19. 15:24
 33/43 anonim ***** válasza:
15%
Neked mi bajod? Mit mozizol? Hol írtam, hogy pszichológus vagyok?
2022. okt. 19. 15:35
 34/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm aki bíztatót írt, igyekszem akkor én is pozitívabban tekinteni a betegségére és pozitívabb lenni.

30, 31 - egyetértek veled, és ezen az oldalon anonim még jobban kijön az embereken.

2022. okt. 19. 16:54
 35/43 anonim ***** válasza:
80%

#31 akkor te most a kérdező vagy másik fiókról? O.o

Amúgy a válaszok nem undorítóak. Valaki kedvesen, valaki durvábban mondja el a véleményét. Ha valaki nem tud a válaszokkal és meglátásokkal mit kezdeni (és/vagy nem is kíváncsi rá) mi a búbánatos kis tehén farkának ír ide?

Mert aki önigazolásra használja ezt az oldalt azzal valami nagyon nincs rendben önértékelésileg.

Oké, felfogtuk. Ebben a helyzetben ő szarul érzi magát, nem tudja mit csináljon, nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel és tehetetlennek érzi magát. Meg persze sajnálja a rokonát. Ezzel nincs is baj, fontos számára az illető és érzékeny az ilyen dolgokra.

De az, hogy másokat hibáztat és számon mer kérni bárkit is a saját érzelmi világának kezeléséért az eléggé túl megy egy határon! És ez a 2 nem ugyanaz! Ha az lett volna a kérdés, hogy "jogosan érzem magam rosszul?" majd leírja az érzéseit a helyzettel kapcsolatban kapott volna megerősítést és támogatást. De a mások számonkérése már gusztustalan ilyen módon.

Közel 10 év gyakorizás után kijelenthetem, hogy nem mindegy, hogy az oldalon hogyan és milyen formában fogalmazol. Ha támadóan kérdezel és reagálsz támadást fogsz kapni. Minden esetben. De ha valóban segítséget kérsz, meghallgatod a válaszolókat és TALÁN elgondolozol a válaszokon még esetleg tudsz is belőle tanulni. De itt látszik, hogy a kérdező semmi mást nem várt volna, minthogy a családját köpködjük.

2022. okt. 19. 16:54
 36/43 anonim ***** válasza:
78%
#34 te gyengeelméjjű vagy? Mit nem fogsz fel azon, hogy az hogy valaki inkább magában éli ki a gyászt az nem érzéketlenség. Nem mindenki örül annak, hogy ország világ őt sajnálja. Raadásul szerinted egy betegnek hogy esik ha mindenki miatta depis és őt ugrálja körbe? Segítek: szarul esik neki.
2022. okt. 19. 17:01
 37/43 anonim ***** válasza:
75%

"Sok mindent átéltem már, amit korosztályom még hírből sem hallott, ápoltam váltásban beteg hozzátartozót"

... de egy nagyon fontos dolgot mégsem tanultál meg: csak a betegnek szabad sírnia! Gondolj bele, nagyon beteg, ki tudja, mi lesz a kimenetele, van elég baja anélkül is, hogy te ott zokogsz a vállán, hogy "jajjaj mileszveled", vagy lépten-nyomon a betegségéről akarsz beszélgetni. Hát nem. Ő sírhat, és beszélhet a betegségéről, HA ÉS AMIKOR Ő AKAR.

Édesanyám rákos volt, de tartotta magát, még akkor is viccelődött, amikor már csak feküdni tudott. Én meg mosolyogtam, csevegtem vele mindenféléről, volt, hogy a buszon vettem észre, hogy mosolyra húzva maradt a szám. Soha nem tudtam volna megtenni vele, hogy még én jajgassak ott az ágya mellett.

2022. okt. 19. 17:55
 38/43 anonim ***** válasza:
78%

33: ja persze... nyilván gyártósori biorobot vagy, és passzióból pszichológiai tanulmányokat írsz bérbe...

:-D :-D

2022. okt. 19. 18:01
 39/43 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen korrekt hozzáállás.
2022. okt. 19. 18:19
 40/43 anonim ***** válasza:
75%

Miért, mit csináljanak?

A nagynénéd dolga vizsgálatokra menni, a család meg látogat. Vagy innentől kezdve mindent dobjanak félre, és csak ő legyen a téma?

Nem. Az élet megy tovább.

2022. okt. 20. 09:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!