Milyen pszichés betegsége lehet egy közeli ismerősömnek? Ismertek ilyen embert, miért ilyen furcsa?
Mint ha rólam írtál volna :D
Egyébként semmi, tök átlagos figura. Engem ugyan diagnoztizáltak személyiségzavarral, de az nagyon nem ebben mutatkozik meg, egy szimpla ismerős nem mondaná meg, hogy problémám lenne (sőt, közelebbi személyek se tudtak róla/gondolták volna rólam).
Szval ennyi alapján nem kéne ráhúzni semmi mentális betegséget.
Én is ilyen vagyok. Sajnos a kiemelkedő IQ-hoz sokszor társulnak pszichés betegségek, akár szorongás, akár borderline depresszió stb. Ezek pedig az ember teljesítményét is ingadozóvá teszik, időnként szerencsétlennek, butának tűnnek, főleg ha a verbális kommunikáció nem az erősségük, vagy más emberek előtt izgulnak és nem tudják kifejezni magukat, vagy bénáznak.
Memóriazavart szintén okozhat a szorongás, és még sok más lelki probléma is.
Emellett persze simán lehet, hogy semmi különös baja nincsen, egyszerűen csak ő ilyen jellem, és te látod őt furcsának :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!