Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Legyek valóban öngyilkos? Úgy...

Legyek valóban öngyilkos? Úgy érzem, akkor végre megnyugodnék, a szüleim sem hiszem, hogy szeretnek.

Figyelt kérdés
Húszas éveim elején járok, mozgássérült és tanulási zavaros is vagyok. Ez utóbbi létezését anyám tagadja, szerinte ilyesmik nem léteznek. Sose érdekelte a szüleimet, hogy tanulok, így annó nyolcadik végére 2,9-es összátlagot produkáltam. Senki se hitte, hogy én valaha is leérettségizek, anyám bolti eladót, biztonsági őrt és hasonlót szeretett volna faragni belőlem. Kivettek a suliból apámmal, amikor tizedikes voltam, mert nem volt pénz. Ezért raktáros és egyéb fizikai munkákat csináltam, aztán 5 év után visszamentem estin érettségizni. Egyetemre szerettem volna menni pszichológiára, aztán megláttam, mekkorák a ponthatárok, és letettem róla. Plusz a statisztika miatt is féltem mindig, a matektudásom mai napig kimerül a pénz megszámolásában. Semmi segítséget nem kaptam soha a számolási zavarra, felmentettek a tárgyból és ezzel el is volt intézve. Anyám végig úgy állt hozzá, úgy is megbukom, de négyes ötösre leérettségiztem középszinten. Persze mikor mutattam a bizit, örültek, bár apám megjegyezte, hogy ,, csak " négyes a legtöbb jegy. Még egyetemre is felvettek bölcsészkarra - ez volt a b opció - de megint nem volt pénz, így a tanulmányaimat csak ezévben tudom megkezdeni, már ha megkezdem. Anyám 10 osztályt meg egy szakács okj-t végzett, de azt hallgatom tőle, hogy nincsenek olyan eredményeim, hogy felsőbb iskolába mehessek, nem értek semmihez sem. Apám 8 osztályt és egy vagyonőr tanfolyamot tett le, szent meggyőződése, hogy életképtelen vagyok, mert más az én koromban saját háznál, autónál, többedik nyelvvizsgánál, diplománál tart. Anyám azt mondogatja, menjek gyárba vagy takarítani, apám meg azt, hogy a gyengék úgyis elhullanak, ha öngyilkos akarnék lenni. Volt már kísérletem rá ( diagos border vagyok, egyszer voltam pszichiátrián ) , akkor is le lettem idiótázva, hogy világ szégyene vagyok. Kapcsolatokat sem bírok építeni, és apám szerint ezért is selejt vagyok, mert csak annak lesz jó munkája, akinek van kapcsolati hálója. Viszont minden ,, barátom " depressziós, személyiségzavaros, ilyen olyan függő, különböző problémákkal küzd - úgy érzem, hasonlítanak rám. Már lassan tényleg ott tartok, hogy elmegyek egy gyárba a sorra, ahol monoton ugyanazt kell csinálni és legalább békén hagynak. Semmi önbizalmam nincs és a maradék gyenge kis motivációm is nullára csökkent. Szuicid gondolataim vannak, de szerintem a szüleim úgysem bánnák, ha megtenném-természetesen én lennék a hibás. Apám szerint úgyis jön az új világrend, nem lesz magántulajdon pár éven belül és nagyon zord világ jön, ahol a gyengék úgyis meghalnak majd, mehetek utánuk. Ilyen és ehhez hasonló összeesküvés elméleteket is hallgatok. Eljutottam oda, hogy tényleg kedvem is lenne megölni magam. Szerintetek van értelme erőltetni ezt az élet dolgot egyáltalán?

ma 02:44
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Süti time?
ma 02:56
 2/9 anonim válasza:
88%

Büszke lehetsz magadra, hogy nehéz körülmények közt ilyen jó eredménnyel leérettségiztél!

A szüleid sajnos nem tudnak úgy szeretni és támogatni, ahogy kellene, de ez egyáltalán nem a te hibád.

Ne hagyd, hogy lehúzzanak. Hasonló közegben nőttem fel, sok-sok évet elvegetáltam azért, mert elhittem amiket rólam mondanak. Te ne járj így, tervezd meg a jövőd és csináld! 🤍

ma 03:06
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Tök jól érettségiztèl,dehogy legyél öngyilkos.

Nem tudom apukád melyik dimenzióban èl,hogy más ennyi idősen saját ingatlannal meg autóval, diplomával meg nyelvvizsgàval rendelkezik....

De nem így van főleg aki diplomázott az később kezdi a jövedelemszerzést.

Nem vagy életképtelen ha estin leerettsegiztel és még egyetemre is felvettek.

Ebben a toxikus sz@r környezetben csoda,hogy ezt elèrted és ezt magadnak köszönheted.

Jobb minnèl előbb lelèpned onnan

ma 06:12
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Én 30 éves vagyok. Érettségim és 2 szakmám van. Jelenleg a kereskedelemben dolgozom, mert jobban szeretem mint az irodai munkát. Akbérletben élek. Végig gondolva szinte semelyik volt osztálytársamnak nincs saját lakása. Leszamítva azokat, akiknek a szülei tudtak venni illetve a babaváró hiteleseket. Mindenki küzd, nehéz. Azt javaslom, ha tudsz költözz el és jobban leszel !!!! Sajnálom,h ilyen toxikus apukád... Eszedbe se jusson bármit tenni magaddal, amivel ártasz... Erősebb és jobb vagy ennél ❤️
ma 07:44
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Kicsit tarthatnânak önvizsgálatot a szüleid 8 általánossal meg 10 osztállyal.

Az a baj, hogy te úgy kapod a kritikát,hogy egész életedben visszahúztak meg akadályoztak és keveslik azt amit elértél???🤔

Ők is leèrettsègizhettek volna estin nègyessel....

Menj tanulj valami fősulit vagy szakmát vagy valami olyan opció , hogy dolgozol is meg tanulsz is.

Valami számítógépes terület is jó lehet,sok sikert.

A szemembe már győztes vagy 👏👌💪

ma 08:03
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Nincs veled semmi gond, értelmesen és összeszedetten leírtad amit akarsz. Mennyi olyan emberrel beszéltem akinek ez meghaladná a képességeit... Azon mondat alapján, hogy más 20as évek elején már saját lakasnal tart még inkább nem fűzök semmit. Nonszensz . Akinek a segge alá teszik a szülők az igen. De manapság már az is egyre nehezebb. Jól kereső mérnök, orvosoknak nehezen jön össze még 30+ körül is , nem 20as évek elején.... Egyebkent meg ha gyári munkára mész el avval sincs a világon semmilyen gond. Rengeteg jó embert ismerek akik gyárban dolgoznak.
ma 08:37
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Egy jó süti mindenre jó megoldás lehet. Még akkor is, ha lepontozták a választ. Na jó nem. Egy nem elég. :) Egyes voltam. Köszönöm a haszontalanná minősítést a válaszomra. :) Negatívok. Nem bírják a pozitív töltést. :) De akár mennyire is erőlködtök nem tudtok negatívvá tenni! Én több vagyok nálatok. Egy függőleges vonalkával. Mert a I és - (+) több, mint csupán ez: -. A válaszom tehát hasznos, mert a pozitív gondolkodást taszítjátok magatoktól. Amit a többi választ illeti szépek. Csak az a probléma velük, hogy nem adnak dopamin löketet. Itt pedig az kéne.
ma 10:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkosság nem megoldás, nem biztos, hogy elhozza neked azt a nyugalmat, amit remélsz tőle. A megoldás az lenne, ha le tudnál lépni tőlük.

Igazat adok a #2-nek, de részben az #1-nek is. Viszont vigyázni kell a sütivel, nem jó ötlet rászokni arra, hogy mindig ezzel vigasztalod magadat. Keress valami más megoldást is, mondjuk egy jó filmet.

ma 21:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a megnyugvás a cél, akkor rossz az irány; a haláltól nem megnyugodni, hanem teljesen megszűnni fogsz.

Szerinted ott majd érdektelenül és problémamentesen koktélozgatsz majd egy tengerparton távol minden gondtól? :D

Mély álomhoz hasonlóba zuhansz és minden megszűnik az ég adta világon , tudatod sem lesz, álmod sem. Egy rohadó hús leszel a sok között. Ne haragudj, de ez lesz ha öngyilkos leszel. Nem nyugalom vár, hanem a megsemmisülés, mintha soha nemi s lettél volna. A szeretteid meg bele rokkannak a fájdalomba, akik meg nem szeretnek vagy. netán utálnak, tán még örülni is fognak. Ez a cél? Átcsöpögni a megsemmisülésbe, a nem létezésbe és rohadó hússá vállni? Megkönnyebbülést adni azoknak akik esetleg nem szeretnek? Nem ismerem a helyzetedet, egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a szüleid nem szeretnek, de ha netán mégis így van, tegyél rájuk magasról, hagyd el őket minél előbb, és formáld a magad javára az életed.

ma 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!