Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A hajléktalanoknál, vagy...

A hajléktalanoknál, vagy öngyilkosoknál vajon mi lehetett az az utolsó törés az életükben, hogy elhatározzák, nem küzdenek többet? Vagy inkább rakódnak egymásra a traumák, nincs egy nagy, konkrét kiváltó ok?

Figyelt kérdés
Az ilyen embereknél eltört valami legbelül, szerintem. A lelkükben. A küzdés.

tegnap 15:21
1 2 3 4
 1/33 Senior Séf ***** válasza:
86%
A kilátástalanság. Képzeld el, amikor belegondolsz, hogy qurva nagy küzdelmek árán kikeveredsz a posványból, és amikor elképzelted, beüt a gondolat, hogy oké, de MINEK?
tegnap 15:28
 2/33 anonim ***** válasza:
89%
Bár nem vagyok hajléktalan, de öngyilkos majdnem lettem. Nálam rakódtak egymásra a traumák és végül egy szakítás volt az utolsó csepp a pohárban, amitől idegösszeomlást kaptam. Ezt a szakítást röhögve kibírtam volna, ha nem lett volna tele azt azt megelőző 24 évem bántalmazással, szeretetlenséggel, zaklatással, veréssel, megalázással, folyamatos szenvedéssel, túléléssel stb... Egyszerűen addig bírtam, ott törtem el.
tegnap 15:28
 3/33 anonim ***** válasza:
84%
Inkább az utóbbi. Sajnos ismertem pár embert, akik öngyilkosok lettek, egynél se tudok valami konkrét eseményről ami előidézte volna.
tegnap 15:29
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle oka lehet. Én olyat is ismerek, aki egyszerűen nem volt hajlandó soha semmilyen normának megfelelni és aszerint élni. Nem tetszett a munkavégzés gondolata, az alkalmazkodás, a kötöttségek stb. Több dokumentumfilm, riport fellelhető a témában, volt olyan, akinek felajánlottak lakást, házat jótékonykodók, elmentek megnézni, nagyon tetszett a hajléktalan párnak, örültek, majd amikor pár hónap múlva visszament a forgatócsoport megnézni, hogy hogy alakult a sorsuk, kiderült, hogy nem fogadták el a lakást, házat, mert az volt a feltétel, hogy a közeli gyárba járjanak el dolgozni. Inkább az erdei sátrat választották. Más riportban azt hallottam egy budapesti hajléktalantól, hogy az utca soha nem tapasztalt szabadságot ad neki. És vannak olyanok, akiket te említesz, hogy magánéleti, szakmai, anyagi okokból megtörtek.
tegnap 15:30
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkosság nagy részt hirtelen felindulásból van, pont ezért léteznek segélyvonalak, hogy valaki beszéljen hozzájuk, aníg az érzés elmúlik.

A hajléktalanság meg inkább hosszú folyamat, vagy egy rossz döntés.

De azok a hajléktalanok, akiken már látszik, azok már a mélyrepülés a legalján vannak.

Van egy csomó ember aki rejtett hajléktalan.

Egy haver kanapéján alszik, vagy az autójában. Valahol zuhanyzik, és nem mondanád meg, hogy elveszett mindent.

Azok, akik tényleg láthatóan le vannak épülve, általában már több okból is képtelenek a társadalomba beintegrálódni.

Addikció, mentális problémák, valami mindig van.

A koszosság meg védekezés. Ha valaki büdös, nem akarnak az emberek hozzányúlni, elvenni a cuccai, szexuálisan molesztálni.

tegnap 16:26
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem rakódnak egymásra és ahogy gyűlnek a kudarcok, traumák, úgy csökken az önuralom. Aztán lehet hogy egy utolsó csepp és ámokfutásba kezd, vagy magát nyírja ki hirtelen felindulásból, vagy másokat.
tegnap 16:32
 7/33 anonim ***** válasza:
73%
Akinek jó ez az élet, az el tud tengődni a szociális ellátórendszerben. Segítséget, kaját mindig fog kapni melegedőkben, népkonyhán, csak ez egy döntés. Valamit valamiért. Vannak dolgozó hajléktalanok csak ritka. Olyan is van akiről meg se mondanád hogy az. Van olyan akinek 40 éves korára bedőlt a családja, vállalkozása és melegedőkbe, szállókra jár. Meg olyan is van aki 15-20-30 éve hajléktalan, sőt egyre több a fiatal is a sajnálatos családi problémák és az iskolázatlanság miatt. Ők sok esetben alkoholisták, drogosok, rejtett prostituáltak lesznek (híre megy az utcán és megkefélik lakásban, utcasarkon, autóban, wc-ben).
tegnap 16:40
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Kár volt egy kalap alá venni a hajléktalanokat és az öngyilkosokat.
tegnap 16:42
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Olyan is van aki inkább elkövet valamit csak ne kelljen az utcán lenni, viszik a kórházba, pszichiátriára vagy a böribe, attól függ hogy mit követett el. Aztán évekig így pingpongoznak vele amíg fel nem adja.✝
tegnap 16:43
 10/33 A kérdező kommentje:
9# Nem veszem egy kalap alá. Annyi közös bennük, hogy mindkettő feladta, nem küzd tovább.
tegnap 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!