Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire számíthatok így a további...

Mire számíthatok így a továbbiakban a pszichológusnál?

Figyelt kérdés

Elkezdtem pszichológushoz járni, sajnos, valószínűleg túl későn. Nem gondoltam hogy ennyire komoly problémák húzódnak meg a háttérben. Már 3 alkalommal voltam a pszichológusomnál, sosem volt túl vidám vége a beszélgetésnek, legutóbbi alkalommal pánikrohamot kaptam és ott lettem rosszul, majd 10-15 percet megállás nélkül, csendben zokogtam. Előző alkalmakon is már potyogtattam könnyeket, de ennyire sosem "durvult el".

Van esély rá hogy a pszichológus még fog így velem foglalkozni, vagy ha ez még megismétlődik el fog küldeni pszichiáterhez? Nem szeretnék gyógyszert szedni:(

21/L

tegnap 08:21
 1/4 KataCoach ***** válasza:
51%

Ez ezzel jár. A felszínre kerülő traumák néha nagyon fájdalmasak, zokogósak, "taknyodon csúszósak". Nagyon az elején vagy még, ha ezt kérdezed, hogy mit gondolhat a pszichológus. Semmit, nyugi.

A gyógyszertől viszont nem kell félni, ha indokolt. Ha jól be van állítva a terápiával együtt, akkor még nagyon boldog évtizedek fognak állni előtted.

tegnap 08:33
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Elöször is olyan nincs, hogy "túl késö", másodszor a terápia pont ezzel jár, a régi problémákat elö kell ásni és ez a legtöbb esetben komoly érzelmi megrázkódtatással jár, a sírógörcs teljesen normális reakció, söt kifejezetten pozitív a terápia szempontjából.

Gyógyszert nem feltétlen adnak, de nem kötelezö szedni, megmondod, hogy tartasz töle, és ennyi.

tegnap 08:37
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Ha a hétköznapokban nem szoktál sírdogálni, akkor szerintem nem fogják erőltetni a gyógyszert. Terápiás ülésen meg ugyanúgy munkaeszköz és ott van az asztalon a papírzsepi, mint irodában a golyóstoll.
tegnap 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:
73%
Persze hogy fog veled foglalkozni. Hidd el ez gyakoribb mint hinnéd
tegnap 10:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!