Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa a családom hozzááll...

Nem furcsa a családom hozzáállása a betegségéhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagynénémnél nemrég melldaganatot találtak, eléggé nincs jó állapotban. Nagyon közel állunk egymáshoz, engem nagyon megvisel ezt látni, meg hogy nem tudjuk, mi lesz, meggyógyul-e egyáltalán (elég késői stádium sajnos).

A családom hozzáállását nem tudom hová tenni. Őhozzájuk is közel áll, anyukám húga, szoros a kapcsolatuk. Viszont az egész családom azóta ugyanúgy folytatja a mindennapokat, mint eddig, talán 5 percet ha beszéltünk róla, annyit, hogy hát most kórházba kerül és kapja a kezelést. De ennyit... engem nagyon kikészít, hogy úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, semmi sem történt volna. Röhögnek, viccelődnek, meg 'ó minden oké, csak kezelést kap és minden rendben'. De főleg, hogy ennyire nem érdekli őket ez az egész... én szoktam utánajárni dolgoknak meg a betegségének, mert az se érdekel senkit (pedig csak 18 éves vagyok).

Pedig szeretik, de a betegségek szerintük nem komoly dolgok, nagyon semmibe veszik ezt is.

Szerintetek miért ilyenek? Miért nem aggódnak? Mert szerintem azért ennél a semminél több szót kellett volna erre pazarolni...

Vagy én reagálom túl? Az orvosok szerint nagyon rossz állapotban van. Attól is félek, meddig lehet köztünk...

2022. okt. 19. 10:20
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
86%

Személy szerint elég érzéketlen vagyok már az ilyesmire. Elveszítettem már egy testvért, egy nagyszülőt. Ha most egy rokon haldokolna, sajnos nem nagyon tudnék vele mit kezdeni. Beszélgettem már erről emberekkel, és ezzel nagyon sokan hasonlóan vannak.

A felelősségvállalás egy ettől független dolog. Szerintem megérdemli egy haldokló rokon, hogy mindenki segítse őt, ki-ki a lehetőségei szerint. Hagyományosan ez így működik.

2022. okt. 19. 10:58
 12/43 anonim ***** válasza:
13%
#8 te szerintem nem Magyarországon élsz.
2022. okt. 19. 10:59
 13/43 anonim ***** válasza:
86%

#9: hát igen...

És a kérdező se tudhatja, hogy a családtagok fejében mi zajlik... Kifelé simán nem mutatják, de belül egészen biztosan aggódnak.

14/43 A kérdező kommentje:

8: nem ez a helyzet. Neki sem mondanak el sok mindent, hogy milyen vizsgálat kell vagy lesz, meg időpontot kérni segítek helyekre.

Sok mindent nem mondanak el és én segítek neki ezekben.

15/43 anonim ***** válasza:
71%

#12: miből gondolnád ezt...????

NAgyon is reális, amit leírtam, hogy egy tini minden marhaságot összeguglizik a neten, és ettől rettegteti magát.

Itt a GYK-n abszolút megfigyelhető.... Van egy 0.1-del kisebb/nagyobb laborérték, és azonnal végstádiumú rákot vizionálnak maguknak... Mert olvasták a neten.... UGyanez pepitában: az orvos által felírt gyógyszereket nem szedi be, mert a lehetséges mellékhatások utolsó előtti, 25. sorában ott van valami ami nem tetszik neki...

stb. stb.

Mindezt teszik úgy, hogy fényévekre sincsenek az orvostudománytól, és bioszból sincs meg az ált. iskolai alapok SEM.

2022. okt. 19. 11:01
 16/43 A kérdező kommentje:
Nem fogok többet reagálni a személyeskedésre, de nem ismertek, nem tudhatjátok, "mennyire vagyok tini". Sok mindent átéltem már, amit korosztályom még hírből sem hallott, ápoltam váltásban beteg hozzátartozót, régóta dolgozok, besegítek a nagyszüleimnek, stb, stb. De ti biztosan jobban tudjátok.
2022. okt. 19. 11:03
 17/43 anonim ***** válasza:
73%

18évesen régóta dolgozol...????

Ez fura.

2022. okt. 19. 11:06
 18/43 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudjuk jobban, nem ismerunk. De a kerdes alapjan borzasztoan tulreagalod es ugy tunik; hogy csak az a celod, hogy teged szentte avassunk, a csaladodat meg szidjuk, hogy mennyire erzeketlen f@szfejek.

Lehet, hogy valoban igy van es ezt kene tenni, de ennyi alapjan ezt igy nem lehet megitelni. Alapvetoen teljesen normalisan viselkednek, a KERDES ALAPJAN. Amugy nem vagyunk ott, nem tudjuk.

2022. okt. 19. 11:07
 19/43 anonim ***** válasza:
88%

18: na én erre még nem is gondoltam, hogy az a probléma, hogy nem szidjuk a családját...

Lsd. még anyósos kérdések. :))

2022. okt. 19. 11:10
 20/43 anonim ***** válasza:
86%
Tehát ebben a történetben nem is a nagynénéd az igazi áldozat, hanem te. Legalábbis szerinted. A családod jól kezeli, nem kell mindjárt temetni, azért, mert daganatot találtak nála. Túlreagálod ezt az egészet. Úgy csinálsz, mintha senki másnak nem számítana a nagynénéd, csak neked. Nyilván a valóság egészen más, csak míg a családod helyén kezeli a dolgot, te felfújod, mint egy lufit és mindenki más hülye, csak te vagy helikopter.
2022. okt. 19. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!