Nem furcsa a családom hozzáállása a betegségéhez?
Sziasztok!
Nagynénémnél nemrég melldaganatot találtak, eléggé nincs jó állapotban. Nagyon közel állunk egymáshoz, engem nagyon megvisel ezt látni, meg hogy nem tudjuk, mi lesz, meggyógyul-e egyáltalán (elég késői stádium sajnos).
A családom hozzáállását nem tudom hová tenni. Őhozzájuk is közel áll, anyukám húga, szoros a kapcsolatuk. Viszont az egész családom azóta ugyanúgy folytatja a mindennapokat, mint eddig, talán 5 percet ha beszéltünk róla, annyit, hogy hát most kórházba kerül és kapja a kezelést. De ennyit... engem nagyon kikészít, hogy úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, semmi sem történt volna. Röhögnek, viccelődnek, meg 'ó minden oké, csak kezelést kap és minden rendben'. De főleg, hogy ennyire nem érdekli őket ez az egész... én szoktam utánajárni dolgoknak meg a betegségének, mert az se érdekel senkit (pedig csak 18 éves vagyok).
Pedig szeretik, de a betegségek szerintük nem komoly dolgok, nagyon semmibe veszik ezt is.
Szerintetek miért ilyenek? Miért nem aggódnak? Mert szerintem azért ennél a semminél több szót kellett volna erre pazarolni...
Vagy én reagálom túl? Az orvosok szerint nagyon rossz állapotban van. Attól is félek, meddig lehet köztünk...
Kerdezo, szived joga sirni a sarokban ugy, hogy amugy nem te vagy a beteg es neked igazan tartanod kene magad, mert ez nem rolad szol es nem te szenvedsz!
De nonszensz elvarni ezt mindenki mastol is.
3: nem lehet, hogy te gondolod túl ezt az egészet???
Miben befolyásolná a nagynénéd egészségi állapotát, vagy a betegség lefolyását, ha napi 12 órában sopánkodna az egész család, hogy "jajjistenem-de-borzasztó-mi-lesz-vele" és lavórnyi könnyeket gyűjtenének otthon.....???
Igen, mindenki másképp dolgozza fel az ilyen betegségeket. Te az agyonaggódással, más sírással, a harmadik meg megint másképp.
" én szoktam utánajárni dolgoknak meg a betegségének, mert az se érdekel senkit "
Ha jó orvosi kezekben van, mit kell ennek utánajárni???
VAgy azt érted alatta, hogy mindenféle ellenőrizetlen infót összeguglizol a neten, és a legszörnyűbb szcenáriókat képzeled el ezek alapján...?
Valoszinuleg ez a helyzet 8-as. Egy konkret orvos CSAPAT kezeli,de azert a kerdezonek kell gugliznia, mert mas ezt nem teszi meg helyette... hahaha.
A kerdezo tini, ilyenkor meg azt hiszik a gyerekek, hogy mindig mindent jobban tudnak, nekik a legrosszabb es masok mennyire szemetek, stb. Bar ebbol mar 18 evesen kifele kene jonni, de mindenki mashogy reagal, nyilvan.
A nagypapam sokaig haldoklott, szinte o nevelt fel, nagyon kozel allt hozzam. De nekem ott voltak a gyerekek, a munkam, a kutyam, ferjem, nem sirhattam allandoan meg maszkalhattam savanyu keppel otthon...vegig folytattam az eletem, illetve a ferjemmel megbeszeltem az erzeseimet es ejszaka sirtam sokat. De a gyerekek es masok elott nem mutattam, mert csak megijesztettem volna oket, ennek semmi ertelme nem lett volna.
6: nálad komoly bajok lehetnek nyakon felül....
Senki nem baltázott le téged. Csak leírtuk a reális helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!