Apaként hogyan reagálnátok ha a lányotok egy elvált, 20 évvel idősebb férfit mutatna be párjaként?
Lány: 21
Férfi: 42
Rendes ember, nem káros, dolgozik, normál polgári életet él. Tényleg csak annyi lenne ebben megbotránkoztató esetleg, hogy sokkal idősebb és hogy elvált, na meg van egy 12 éves fia.
Ha amúgy rendes, normális, szimpatikus a férfi, akkor apaként ez zavarna titeket?
Hozzátartozik a sztorihoz, hogy a lány még nem teljesen önálló felnőtt, mert egyetemista.
Én vagyok a lány. Még az sem biztos, hogy bemutatom egyébként, mert nagyon az elején tartunk, de ha bármi kisülne ebből, előbb-utóbb haza kéne vinnem. És haza is szeretném. Csak apától félek egy kicsit, hogy mit reagálna. Az eddigi, fiatalabb barátaimat is eléggé méregette.
Nektek probléma lenne apaként az, amit felsoroltam? Vagy ha amúgy oké a pasi, akkor nem zavarna? Külsőre egy 10-et letagadhatna.
Ha csak annyira akadna ki, mint az előző barátaimon az nem zavarna, sőt, arra számítok is, mert senki se volt neki szimpi. Csak félek, hogy ez meredekebb menet lesz ha odáig jutunk.
Én nő vagyok, és nem, hogy apuka, anyuka se vagyok még, de nem örülnék, ha a gyerekem olyan korú párt hozna haza, aki a szülője is lehetne. Ha pl. egyedülálló anyuka lennék, azt mondom, sajnos, valahol megértem a szülőminta pótlását, mert ezt én barmoltam el. A lelkére kötném, hogy ha normális a partner, semmi baj, de gyereket ne vállaljon vele, mert nettó kibaxás, hogy az egyik szülője nagyszülő korú.
Off: Asszem egyszer Hajdú Petya nyilatkozta, hogy amikor oviba ment érte az apukája, sokszor megkapta a csoporttársaktól, hogy "Jött érted a nagyapád". Nem bírom a csávót, de traumának trauma a javából. Vagy gondoljunk csak bele Kóbor János példájába, aki kb. 62 évesen a korát tekintve megcsinálta a saját dédunokáját, kb. 15 évvel később meg szegény kislány ballaghatott általános iskolából(!) apuka nélkül, mert apuka anno nem bírt se a farkával 2 felnőtt gyerekkel, de még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy beoltassa magát, mert azt hitte, olyan vasszervezete van, hogy örökké fog élni. Az oltós dologgal még nem is lenne önmagában baj, ha "csak" 1-2 negyvenes gyereke lenne, csak ott van még egy kamaszlány is, akit már nem, hogy oltár elé nem fog már vinni, de azt sem érte meg, hogy a nyolc osztályt befejezze.
Az ő dolga ha felnőtt korú, de ha engem kérdeztek szerintem elég nagy szégyen.
Dehát kinek mi a zsánere. Viszont ha most nem is, de a későbbiekben lesznek problémáik a kor előrehaladtával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!