Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a feleség egyidőben vajúdik...

Ha a feleség egyidőben vajúdik az idős anyuka meg rosszul van/haldoklik, akkor a férfinek ki mellett van a helye? A felesége vagy az anyja mellett?

Figyelt kérdés

Ez szigorúan csak elméleti kérdés, szerencsére nem vagyunk ilyen helyzetben, csak láttam egy cikket és ott azt támogatták, hogy az anyjával legyen inkább a férfi ilyenkor.

Én is elsőre arra gondoltam, hogy az anyja mellett persze, mert többet nem találkozhat vele, ha meghal, de aztán belegondoltam, hogy ha mondjuk mi lennénk ilyen helyzetben, akkor azért biztosan nehezen viselném, ha a férjem nem lenne mellettem egy olyan helyzetben, amitől eléggé tartok. Ráadásul nőként nekem választásom se lenne, hogy a gyerekem születése vagy az anyám. Szóval az én voksom a feleség mellett van, de aztán elolvastam a kommenteket is és mindenki azt írta, hogy a férfinek az anyja mellett lenne a helye. Ti mit gondoltok?

2022. szept. 15. 22:04
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
26%

Ti biztos nem nők vagytok, másképp nem lehetne ekkora marhaságot össze hordani.

(Pszt, mellékes infó, az orvos mellett ilyenkor nem ápoló van, hanem szülésznő, de semmi baj... csak tudnám minek ossza az észt olyan, akinek nincs...)

2022. szept. 16. 15:55
 32/42 anonim ***** válasza:
87%
De, nő vagyok. És én magam küldeném el a férjem a haldokló anyjához ilyen esetben. A szülés nem betegség, másnap folytatódik az élet.
2022. szept. 16. 15:58
 33/42 anonim ***** válasza:
66%

Tök mindegy, hogy ápoló vagy szülésznő, nem ez a lényeg, te igen okos. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy örülnél, ha fele annyi eszed lenne, mint nekem :D

Egy Mensa tag

2022. szept. 16. 16:00
 34/42 anonim ***** válasza:
29%
Nagyon megy a szájkarate, de arra nem jött válasz, hogy miért nem jó, ha már a szülés előtt elbúcsúzik az anyjától? Azt ne próbálja már nekem senki bebeszélni, hogy itt mindenki napokig, hetekig folyamatosan ült a haldokló rokona mellett, nem ment dolgozni se és rettegett, hogy nehogy pont abban a percben menjen ki wc-re mikor szerencsétlen végleg elmegy. Nem túl életszerű.
2022. szept. 16. 16:13
 35/42 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy egyébként nem is értem, hogy lehet valaki annyira önző, hogy a szülését előrébb helyez annál, hogy éppen akkor hal meg a férj anyja.
2022. szept. 16. 16:15
 36/42 anonim ***** válasza:
34%

34, pontosan erre céloztam egyik válaszban, hogy meg lehet látogatni őt is és aztán meg menni a feleséghez is, utána úgyis pihennek, akkor úgy sem tud ott maradni, mert el is zavarják szülészetről, más különben a sok IQ betyárnak az sem jut eszébe, hogy tegyük fel este 10kor történik valami éppen a haldokló anyukával, úgy sem lehet benn nála már senki, pláne olyankor...szóval lehet pattogni, hogy ott a helye, ha nem engedik be a kórházba éppen...

(Persze, mensa tag, én meg egyszarvú vagyok akkor. Sajnos itt mindenki azt ír, amit akar.)

2022. szept. 16. 16:46
 37/42 anonim ***** válasza:
87%
Magam is a haldoklót mondom. A gyerekkel meg a nővel lehet annyit még amennyit akar, de a haldoklóval többé már nem. Soha.
2022. szept. 16. 18:36
 38/42 anonim ***** válasza:
88%

Terhes nőként azt mondom, hogy az anyja mellett. Mondjuk én amúgy sem feltétlen akarok vele szülni, mert semmi dolga ott, nem tud érdemében segíteni, én meg az a típus vagyok, aki egyedül szeret szenvedni, nem mások előtt. Még a wc ajtót is zárom előtte, pont nem hiányzik, hogy ott legyen ha estleg bekakálok közben vagy ilyesmi. Ha akar felőlem jöhet, de nem ragaszkodom hozzá.

Másik oldalról a gyereket jó esteben még láthatja utána élete végéig. Az anyját meg akkor utoljára. Persze az is valid, hogy a felesége tőle várna lelki támogatást. De most őszintén, egy olyan ember, akinek épp haldoklik az anyja, mennyire alkalmas támasznak? Semennyire, ő is lelkileg nehéz helyztben van. Csak lehúzná a szülésnél az amúgy sem fényes hangulatot.

2022. szept. 17. 15:01
 39/42 anonim ***** válasza:
87%

Feleségként én küldeném a haldokló anyjához.

Egyrészt, ha az én anyám haldokolna, semmilyen helyzetben nem lennék jó támasza senkinek. Ez természetes.

Másrészt, a gyerekünkkel még annyi időt tölthet amennyit akar, az anyját meg ezekszerint akkor láthatja utoljára.

Harmadrészt, azt sem tartom jó érvnek, hogy én se lehetnék ott, ha az én anyám haldokolna. Ez abszurd. Nem az én anyám haldoklik, de részemről még azt is sajnálnám, hogy az anyósommal nem lehetek ott, nem búcsúzhatok el, mert nagyon szeretem.

2022. szept. 17. 20:27
 40/42 anonim ***** válasza:
88%

A halál egy visszavonhatatlan dolog és egyedül meghalni, szeretteid nélkül..borzalmas lehet ..Anya mellett a helye ..

A születés tervezett jó:) régen az apukák be se mehettek mégsem csorbult a születés csodája :)

A véres részeket amúgy sem láttatnám apukaval:)

2022. szept. 18. 08:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!