Kiküszöbölhető a vegetáriánus-húsevő konfliktus?
8hónapja vagyok együtt a barátnőmmel aki vegetáriánus, de el tudja fogadni, hogy én nem vagyok az. Most hétvégén volt először a szüleimnél vidéken, és hát nem telt túl kellemesen. A szüleim kertes házban élnek és sok állatot tartanak: tyúk, lúd, nyúl, sertés és jelenleg egy növendék bikát is. Persze mielőtt elmentünk a szüleimhez meséltem róla, hogy sok állat lesz és azokat vidéken nem csupán kedvtelésből tartják.
Majd ott heves eszmecserét folytattak apámmal (aki mellesleg praktizáló állatorvos) a felelősségteljes állattartásről. Tehát dióhélyban kioktatta apámat, hogy az állatok levágása milyen maradi barbár szokás, stb. Ez már az érkezésünket követő első órában történt, aztán végül sikerült elterelni a témát és látszólag nem volt probléma. Ez szombat délután történt, az éjszakát ott töltöttük, aztán vasárnap délelőtt eljöttünk. Ezt leszmítva minden rendben volt, látszólag sikerült elhárítani a konfliktust. Csakhogy azóta ma beszéltem először apámmal telefonon és azt mondta, hogy többet ne vigyem oda a barátnőmet mert csak felmegy tőle a vérnyomása és "pimasz csitri"-nek titulálta.
40. Nem tudom más hogyan gondolkodik, én a magam nevében írok, én nem utálom a vegánokat, mert azok. Ha ők azok akarnak lenni, akkor legyenek azok. De a kiíró szülei nem vegánok, így jogtalan volt a beszólás, ráadásul a saját házukban.
Helytelen állattartás itt nincs példaként. De azt jól írod, akkor bizony szólni kell, ha ilyet tapasztalunk.
41. "Helytelen állattartás itt nincs példaként. De azt jól írod, akkor bizony szólni kell, ha ilyet tapasztalunk."
Ezt nem igazán értem. Az, hogy mi a helytelen állattartás nem objektív dolog. A vegánok szerint gyakran az állat leölése is a helytelen állattartáshoz tartozik. Ennyi erővel a nem kért kiskutyák megfojtása is a helyes állattartáshoz tartozik (van aki szerint igen, van aki szerint nem). Ha a nagynéném szerint okés nem ivartalanítani a kutyát aztán minden évben megfojtani a felesleges kölyköket (csak példa de ismerek embert ilyen véleménnyel) akkor azért most szerinted szabad/kell szólni vagy nem, mert az ő háza?
"Nem tudom más hogyan gondolkodik, én a magam nevében írok, én nem utálom a vegánokat, mert azok. "
Nem utálni a vegánokat nem annyit tesz, hogy nem vered őket agyon. Ha valóban nem utálod a vegánokat, akkor képes vagy meghallgatni az eltérő véleményüket a saját házadban is. Ha szerinted ez sértő, hogy valaki elmondja a nagyon eltérő véleményét, akkor te bizony utálod.
Ha azt mondod nem utálod a melegeket, de a házadban senki nem beszélhet arról, hogy ő meleg, akkor te utálod a melegeket.
"Majd ott heves eszmecserét folytattak apámmal (aki mellesleg praktizáló állatorvos) a felelősségteljes állattartásről. Tehát dióhélyban kioktatta apámat, hogy az állatok levágása milyen maradi barbár szokás, stb. "
Tehát eszerint heves eszmecsere volt, csak nem tetszett a csaj véleménye, ezért a kérdező kioktatásnak módosította, hogy hergeljen. Amúgy eszerint oda-vissza ment az adok kapok.
Nem hogy nem vinném oda, de szakítanék.
Nincs bajom a vegánokkal, egy időben én is voltam az, de:
1. nem tűröm, hogy bárki kioktasson és beszóljon az étkezésem miatt
2. amikor nem ettem húst, soha senkit nem próbáltam meg téríteni
A barátnőd nem elég, hogy bunkó, de ostoba is - és nem az elvei miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!